Futsalmaajoukkue voitti Turkin

Suomen futsalmaajoukkue pelasi Kroatian Zadarissa järjestettävässä turnauksessa toisen ottelunsa. Suomi kaatoi hyvän esityksen jälkeen Turkin 2-1 (1-1).

Ratkaisu loppuhetkillä

Ottelu alkoi Suomen osalta erittäin vauhdikkaasti ja ensimmäisen kerran Turkin maalia uhkailtiin jo 15 sekunnin pelin jälkeen Mikko Kytölän toimesta. Sen jälkeen Miika Hosiolla oli parikin paikkaa viedä Suomi johtoon ja vahva alku palkittiin kahden minuutin kohdalla, kun Hosion laukauksesta seuranneesta kulmasta Kytölä pääsi lataamaan pallon yläkulmaan vieden Suomen johtoon. Turkin alkupuoliskon käytännössä ainoa paikka tuli pari minuuttia myöhemmin vastahyökkäyksestä, mutta Turkin pelaaja ei onnistunut ohjaamaan takatolpalta palloa tyhjään maaliin.

Suomi jatkoi vyörytystään ja Sergei Korsunovin vapaapotku blokattiin maaliviivalta ja Jani Korpelan jatkotuikkaus kilpistyi tolppaan. Sen jälkeen sekä Panu Autio että Korpela pääsivät kokeilemaan lisämaalin tekoa, mutta laihoin tuloksin.

Kuin tyhjästä Turkki pääsi iskemään, kun peliä oli pelattu 14.35. Turkin pelaaja karkasi vasemmalta laidalta ja lirutti pallon tarkasti takakulmaan ohi Antti Koivumäen. Suomella oli vielä paikkoja mennä johtoon ja Ville Vähäkoitti pääsi lähimmäs ylärimalaukauksellaan, mutta tauolle mentiin 1-1-lukemissa.

Toinen puoliaika ei pallonhallinnallisesti ollut aivan yhtä selkeästi Suomen, mutta maalipaikat menivät silti selvästi Suomelle, sillä Turkki ei juuri uhkaillut Koivumäen vartioimaa maalia. Toisen puoliajan alussa Suomi oli lähellä johtomaalia, kun pallo pyöri pitkään Turkin maalilla, mutta palloa ei saatu survottua verkkoon asti ja Turkki pääsi pälkähästä.

Hosio haki hanakasti maalia ja kerran Turkin maalivahti eliminoi hänen yrityksensä hyvällä jalkatorjunnalla. Toisella kertaa Hosio haki melkoista maalikimaramaalia, kun hän yritti Koivumäen avausheitosta suoraan polkupyöräpotkua. Potku hieman epäonnistui ja ajautui Kytölälle, jonka laukaus kuitenkin torjuttiin. Heti perään Suomi sai virhetilinsä täyteen ja Turkki pääsi 10 metrin pisteelle, mutta Koivumäki torjui jalallaan vedon.

Suomen ja Hosion palkinto tuli 1,5 minuuttia ennen loppua, kun hän onnistui tekemään voittomaalin. Korpela syötti hänelle vapaaseen paikkaan, mutta ensimmäinen yritys kolahti ylärimaan, jatkopallon hän sijoitti maaliin. Heti perään Autio oli lähellä niitata riiston jälkeen ottelu lopullisesti hyllylle, mutta jälleen Turkin vahti oli edessä. Suomi avasi kuitenkin voittotilinsä hienolla 2-1-voitolla.

Suomen maalilla hyvän pelin pelanneen Koivumäen mukaan Suomi petrasi maanantaisesta Kosovo-ottelusta ja otti ansaitun voiton.

- Oli tämä parempi peli kuin Kosovoa vastaan. Meillä oli jälleen paljon maalipaikkoja ja onneksi saimme voiton, vaikka se vähän viime tippaan jäikin. Turkki on sellainen joka pitääkin voittaa, joten tämä oli meiltä hyvä voitto.

Koivumäki sai olla maalillaan melko rauhassa, sillä Suomen organisoitunut puolustuspelaaminen piti Turkin pois vaarapaikoilta. Hän hoiti kuitenkin vähät tilanteet varmasti, vaikka takaiskumaali jäikin kismittämään.

- Puolustimme tänään hyvin ja se oli pelin ideanakin. Henkilökohtaisesti vastustajan maali meni vähän helposti, mutta onneksi kuittasin sen kympin torjunnalla.

Keskiviikkona Suomi viettää hyvin ansaittua välipäivää ennen kuin kohtaa torstaina Turkin toistamiseen.

- Välipäivä tulee hyvään kohtaan. Hallissa on aika lämmin ja hieman eri pelata kuin kotoisissa viileissä halleissa. Nyt on hyvä kerätä vähän voimia toiseen Turkki-kohtaamiseen.

Suomen ja Turkin torstainen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.15 ja se esitetään suorana lähetyksenä Huuhkaja-TV:ssä.

Turkki-Suomi 1-2 (1-1)
    1.56 0-1 Mikko Kytölä