Futsalmaajoukkue voitti PM-turnauksen

Suomen Futsalmaajoukkue voitti Ruotsissa pelatun PM-turnauksen viimeisessä ottelussaan Tanskan 5-1 (2-0). Joukkue voitti turnauksen täydellä pistepotilla.

Suomi oli voittanut ennen sunnuntaita Norjan, Grönlannin ja Ruotsin. Turnauksen mestaruus ratkesi jo perjantaina, kun isännät kaatuivat 1-0.

Jalkaa ei kuitenkaan otettu kaasulta. Suomi siirtyi johtoon vajaan kymmenen minuutin kohdalla. Antti Teittinen pelasi pallon maalin eteen Iiro Vanhalle, joka jatkoi sen mallikkaasti oikealta nousseelle Miika Hosiolle, joka viimeisteli varmasti.

Arber Istrefi tykitti ajassa 12.11. Tanskalaisvahti torjui kudin, mutta Istrefi pääsi jatkopalloon ja syötti sen maltillisesti oikealle Jarmo Junnolle. Tämä laukoi taukolukemat 2-0.

Tanska haki toisen 20-minuuttisen alussa kavennusta miesylivoimalla, mutta maalintekoa jatkoi Suomi. Osuman iski Junno Jukka-Pekka Torvisen ja Istrefin esitöistä. Tanska sai illan ainokaisensa pian tämän jälkeen. Maalivahti avasi pitkällä ja pelaaja pääsi tuikkaamaan vasemmalta.

Rami Tirkkonen tykitti viimeisen naulan Tanskan arkkuun toisen puoliajan puolivälin tietämillä. Hän laukoi Teittisen kulman voimalla verkon perukoille. Loppulukemat sinetöi niin ikään Tirkkonen takatolpalta.

- Tämä oli meiltä tasapainoinen esitys. Pelasimme suunnitelman mukaan isolla ryhmällä, eli myös ne pelaajat, jotka olivat saaneet turnauksessa vähemmän peliaikaa, pääsivät näyttämään osaamistaan. Kaikki suoriutuivat mielestäni kelvollisesti. Saimme myös uusia maalintekijöitä, mikä on aina positiivista, valmentaja Ville Sihvonen kertasi.

- Neljä peliä ja neljä voittoa, se on täydellinen suoritus. Olimme turnauksen paras joukkue, siitä ei jäänyt epäselvyyttä.

Suomi voitti avauspelissään Norjan 4-0. Grönlanti kaatui 6-4 ja Ruotsi 1-0. Ruotsi ja Grönlanti pelaavat vielä sunnuntaina turnauksen hopeasta. Sihvonen korosti, että Suomen joukkue pysyi motivoituneena myös sunnuntaina, vaikka voitto ratkesikin jo perjantaina.

- Riskit olivat olemassa, mutta nämä tapahtumat ovat meille yleisestikin niin arvokkaita, ettei otteluita ole varaa heittää hukkaan. Teimme valmistautumisessa kaiken yhtä hyvin kuin aina.

- Tämä turnaus osoittaa, että olemme hyvällä tiellä. Osallistumme vielä tammikuussa yhteen harjoitusturnaukseen ennen huhtikuun EM-karsintoja, jotka ovat kauden päätavoite. Saimme myös tärkeää itseluottamusta ja varmuutta siihen, että teemme oikeita asioita, Sihvonen iloitsi.