Futsalmaajoukkue voitokas Salomonsaaria vastaan

Suomen futsalmaajoukkue otti torstaina 2. syyskuuta Futsal Week Summer Cupin avausottelussa komean 2–6-voiton Salomonsaarista. Summer Cupin ottelut jatkuvat huomenna Italiaa vastaan.

Futsalmaajoukkue avasi harjoitusturnauksen Kroatiassa komealla voitolla. Ottelu ei alkanut Suomen kannalta toiveiden mukaisesti, sillä Salomonsaaret karkasi ottelussa johtoon jo neljännellä peliminuutilla Coleman Makaun toimesta. Muutenkin ottelun alkupuolella Salomonsaaret oli pelissä hyvin mukana, ja vaikutti, että ottelusta tulisi hyvin tasainen. Seitsemännellä minuutilla Suomi sai maalihanansa auki. Valkopaitojen avausosuman viimeisteli Juhana Jyrkiäinen. Pikkuhiljaa Suomi pääsi peliin paremmin kiinni, ja tilanteita alkoi syntyä enemmän Salomonsaarten kenttäpäädyssä. Ensimmäinen parikymmenminuuttinen mentiin kuitenkin tasatahtiin lukemissa 1–1.

– Kaveri tuli kyllä kovaa päälle. He antoivat hyvän vastuksen. Ensimmäinen puoliaika meni kyllä totutellessa taas maajoukkuepeleihin. Vastustaja oli aggressiivinen ja meillä oli käynnistymisvaikeuksia, Tuukka Pikkarainen kertoi heti ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla kentälle asteli aivan erilainen Suomi. Joukkue hyökkäsi ennakkoluulottomammin kuin ensimmäisellä puoliajalla, ja nopeasti Salomonsaaret olivatkin hätää kärsimässä suomalaisten kanssa. Todelliset maalikarkelot käynnistyivät 24. peliminuutilla. Ensin kapteeni Panu Autio tälläsi pallon voimalla maaliin vapaapotkusta, ja lähes heti perään Miika Hosio vei Suomen jo 1–3-johtoon. Viitisen minuuttia myöhemmin Tuukka Pikkarainen puttasi pallon Salomonsaarten maaliin takatolpalta. Heti perään Jyrkiäinen viimeisteli illan toisen osumansa.

Toisen puoliajan kauneusvirhe sattui 36’ minuutilla, kun lentävällä maalivahdilla pelannut Salomonsaaret onnistui toimittamaan pallon Suomen verkkoon valkopaitojen omien pelaajien kautta. Maalivahditta pelaaminen kuitenkin kostautui vielä 39. peliminuutilla, kun Panu Autio toimitti pallon tyhjään maaliin.

– Toisella puoliajalla kaveri tuntui vähän väsyvän. Toisaalta me uskalsimme pitää palloa ja hyökätä paljon rohkeammin. Sitä kautta saimme paljon enemmän tilanteita, analysoi kaksi maalia viimeistellyt Juhana Jyrkiäinen ottelun jälkeen.