Futsalmaajoukkue vaikeuksien kautta voittoon

Suomen futsalmaajoukkue pelasi kolmannen pelinsä Kroatian Zadarissa pelattavassa turnauksessa, kun se kohtasi toistamiseen Turkin. Suomi kuittasi toisen voittonsa Turkista ja tällä kertaa se tuli numeroin 2-0 (0-0).

Suomella vaikeat lähtökohdat peliin

Suomen lähtökohdat otteluun olivat haastavat, sillä Juha-Matti Savolainen, Ville Vähäkoitti ja Rami Tirkkonen joutuivat jättämään ottelun kokonaan väliin joukkueessa myllertäneen vatsataudin vuoksi. Kokoonpanossa mukana olleista Antti Teittinen ei pystynyt pelaamaan ja Miika Hosio joutui jättämään ottelun kesken. Jobinpostia tuli myös Jani Korpelan loukkaantumisen myötä, kun hän sai ottelussa puujalan.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta Suomi oli ottelussa jälleen hallitsevampi osapuoli, vaikka Turkki pääsi ottelun alussa kolisuttelemaan Suomen tolppaa. Suomi tasoitti tolppakudit Juha-Pekka Torvisen toimesta ja mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä selvemmin Suomi piti ottelua näpeissään. Aseita turkkilaisten puolustuksen murtamiseen ei löytynyt ja näin tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle puoliajalle Suomi tuli terävästi ja Panu Autio päästi heti laukomaan vaarallisesti, mutta Turkin vahti torjui. Aution yrityksen jälkeen Suomi jatkoi rumputulta kohti Turkin maalia. Suomelta pääsivät vuorollaan yrittämään niin Arber Istrefi, Jaakko Alasuutari kuin Joni Pakola, jolla oli jo tyhjä maali edessään, mutta sijoitti ohi.

Vihdoin Suomen yritys palkittiin vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Autio ampui kääntölaukauksen alakulmaan ja Turkin vahti oli voimaton. Edellisesti osumasta ehti kulua minuutti, kun komean kuvion päätteeksi Mikko Kytölä sinetöi Suomen voittolukemat.

Suomea vaivasi turnauksen edellisten otteluiden tavoin tehottomuus, mutta lopulta sitkeä työ palkittiin.

- Paikkoja oli taas, muttemme saaneet palloa maaliin. Sitten kapteeni Autio tuli taas ja näytti. Loistavaa duunia koko joukkueelta. Pelin lähtökohdat olivat vaikeat ja voitto Turkista ja nollapeli ovat aina hyviä juttuja, Suomen Sergei Korsunov analysoi ottelun jälkeen.

Korsunov myönsi, että joukkueen sairastelu loi omat haasteensa.

- Panu sanoi, että kaikki ketkä ovat kokoonpanossa pelaavat täysiä oman maan ja joukkueen puolesta ja kaikki pelasivat loistavasti, Korsunov hehkutti.

Suomella on perjantaina välipäivä, jonka aikana joukkue pyritään parsimaan kasaan ja lauantaina Suomi hakee turnauksen päätösottelussa revanssia Kosovosta.

- Nyt syödään ja levätään hyvin ja lauantaina katsotaan sitten ketkä ovat mukana viimeiseen rutistukseen.

Suomi päättää turnauksen lauantaina kohtaamalla Kosovon. Suomen ja Kosovon välinen ottelu alkaa kello 12.15.

Suomi-Turkki 2-0 (0-0)
    37.14 1-0 Panu Autio
    38.19 2-0 Mikko Kytölä