Takaisin
17.1.2022 klo 21.29

Futsalmaajoukkue saapunut kisapaikalle – ”Joukkuetta on viritelty nyt iskuun”

Jaa:

Miesten futsalmaajoukkue matkusti maanantaina Groningeniin Hollantiin, jossa EM-lopputurnaus käynnistyy torstaina. Viimeistelyleiri sujui hyvin ja Suomi alkaa olla valmiina kisojen alkuun.

Futsalmaajoukkue kokoontui Helsinkiin perjantaina ja viritteli kisakuntoa viikonlopun ajan ennen matkaamista Hollantiin. Joukkue lensi maanantaina Groningeniin, jossa Suomen majapaikka sijaitsee.

- Matka meni loistavasti. Pääsimme lentämään suoraan Groningeniin säästäen näin aikaa ja minimoiden koronariskit, apuvalmentaja Ville Sihvonen kertoo joukkueen matkasta.

Joukkueet ovat tiukoissa kuplaolosuhteissa. Lohkon kaikki neljä joukkuetta ovat samassa hotellissa ja kaikilla on omat oltavansa. Kaikki testataan peliä edeltävänä päivänä sekä vielä pelipäivän aamuna.

- Meillä on hotellissa oma kerroksemme, johon muilla ei ole asiaa. Ruokailu- ja palaveritilat ovat sitten toisessa tilassa, mutta ruokailukin tapahtuu porrastetusti. Hotellista voi käydä hieman kävelyllä, mutta tämä on moottoritien varressa ja pellon vieressä keskellä ei mitään, joten ei tässä hirveästi ole ympärillä, Sihvonen avaa joukkueen olosuhteista.

Koronatilanteen takia EM-lopputurnaus pelataan ilman yleisöä. Omalta osaltaan se syö EM-tunnelmaa peleistä, mutta Sihvonen uskoo kisafiiliksen nousevan kisojen lähestyessä.

- Täällä kuplassa ei oikein näy sellaista kisahuumaa eikä yleisöäkään saa ottaa peleihin, mutta varmasti se alkaa konkretisoitua, kun pääsemme harjoittelemaan hienoihin puitteisiin.

- Huomenna pääsemme treenaamaan peliareenalle illalla. Se sopii meille, sillä pelaamme avauspelimme myös myöhään, joten ehdimme pari päivää totutella päivärytmiin.

Valmistautuminen sujunut hyvin

Sihvosen mukaan viimeinen kotimaan minileiri sujui suunnitelmien mukaan.

- Viikonloppu meni erittäin hyvin. Tekeminen oli laadukasta ja keskittynyttä. Näki, että iso turnaus on tulossa, mutta se ei näkynyt jännittyneisyytenä tai hermostuneisuutena, vaan tunnelma oli rento ja keskittynyt.

Joukkueessa vallitsee rauhallinen ja luottavainen tunnelma. Sihvonen toivoo pelaajien pystyvän nauttimaan ainutlaatuisesta tilaisuudesta.

- Olemme tyytyväisiä siitä miten leiri meni ja miten pelaajat valmistautuivat. Joukkuetta on viritelty nyt iskuun, kaikilla on hyvä fiilis ja mennään kentälle nauttimaan. Tehdään parhaamme, pistetään kaikki peliin ja tulos tulee, jos on tullakseen. Jännittyneenä tuloksen tekeminen on vaikeaa, joten meidän on nautittava tästä mahdollisuudesta.

SUOMEN EM-ALKULOHKON OTTELUOHJELMA:
To 20.1. kello 21.30 Italia-Suomi (Groningen)
Ma 24.1. kello 21.30 Suomi-Kazakstan (Groningen)
Pe 28.1. kello 18.30 Slovenia-Suomi (Amsterdam)