Futsalmaajoukkue päätti Kroatian turnauksen voittoon

Suomen futsalmaajoukkue päätti Kroatiassa pelatun turnauksen voittoon kukistamalla vaiherikkaassa pelissä Kosovon 6-5 (2-2). Suomen saldoksi turnauksessa tuli kolme voittoa ja yksi tappio.

Dramaattinen loppu

Suomi sai otteluun vauhdikkaan alun, kun vain kolme sekuntia oli kulunut Suomen siirtyessä johtoon. Lähes suoraan aloituksesta Mikko Kytölä passasi laidalta keskelle Miika Hosiolle, joka laukoi pallon maaliin. Kosovo oli lähellä tasoitusta reilun parin minuutin kohdalla, mutta Kytölä sai putsattua pallon väljemmille vesille maaliviivalta.

Viiden minuutin kohdalla Suomen johtomaali oli lähellä, kun Panu Autio tarjoili ja Rami Tirkkonen ohjasi tolppaan. Pari minuuttia myöhemmin ja Kosovo tuli tasoihin puolustuksen uinahtaessa.

Suomi siirtyi jälleen johtoon ajassa 12.30. Tirkkosta taklattiin kovaa, josta seurasi Suomen vapaapotku. Pallo pelattiin kovan tällin saaneen Tirkkosen jalkaan, jonka yrityksen maalivahti torjui. Antti Teittinen oli kuitenkin kärppänä paikalla siirtämässä pallon tyhjään maaliin. Johdosta ei ehditty nauttia kuin 50 sekuntia, kun Kosovo tuli tasoihin. Suomen puolustus ehti peittää vielä kosovolaispelaajan ensimmäisen yrityksen maaliviivalta, mutta jatkopallolle ei voitu enää mitään. Suomella oli vielä pari hyvää vetopaikkaa puoliajan loppupuoliskolla, mutta maalit säästeltiin vielä toiselle puoliajalle.

Toinen puoliaika alkoi jälleen tasaisesti ja Suomi siirtyi johtoon neljän minuutin jälkeen, kun Tirkkonen onnistui maalinteossa. Pari minuuttia myöhemmin ja oli Aution vuoro iskeä maali ja Suomi karkasi kahden maalin johtoon.

Ote säilyi Suomella ja sinipaidoilla oli paikkansa kasvattaa johtoa. Suomen puolustus sai pidettyä Kosovon paikat vähissä, mutta vastustaja pääsi kaventamaan viitisen minuuttia ennen loppua.

Suomi tarvitsi turnausvoittoon kolmen maalin voiton Kosovosta, joten Suomi otti käyttöön lentävän maalivahdin ja haki hanakasti lisäosumia. Pari kertaa oltiin lähellä, kun pallo pyöri maaliviivalla, mutta taktiikka kuitenkin kostautui, kun Kosovo iski omalta kenttäpuoliskoltaan pallon tyhjään maaliin tasoittaen ottelun. Suomi iski kuitenkin heti perään, kun pallo prässättiin korkealla pois ja Kytölä pääsi laukomaan Suomen jälleen johtoon. Kosovo tuli kuitenkin vielä kertaalleen, kun kosovolaispelaaja iski omalta kenttäpuoliskolta suoraan ilmasta pallon maaliin, kun pelikellossa oli enää muutama sekunti. Kytölä yllätti kosovolaisvahdin kuitenkin vielä suoraan aloituksesta ja Kytölän maaliin ottelu myös päättyi.

Suomen voitto ei kuitenkaan riittänyt turnausvoittoon asti, sillä Suomi hävisi avausottelussa Kosovolle 1-3. Suomi sijoittui turnauksessa näin toiseksi.

- Aika avointa peliä ja välillä vähän liiankin innokasta, Suomen Antti Teittinen analysoi ottelun jälkeen.

- Kosovolla on tosi taitavia jätkiä, jotka ovat hyviä yksi vastaan yksi –pelaamisessa ja vähän turhan usein annoimme heille siihen mahdollisuuden. Voitto on voitto, mutta ei se hirveästi lohduta, kun ei turnausvoittoa tullut, Teittinen jatkoi.

Teittinen piti leiriä kuitenkin kokonaisuudessaan hyvänä ja tärkeänä.

- Ihan hyvä leiri. Saimme neljä hyvätasoista peliä ja tällaisia kaivataan. Nämä antavat paljon enemmän kuin joku leiri Eerikkilässä.

Teittisen mukaan Suomen pelissä on vielä tekemistä, mutta suunta on oikea.

- Vähän haetaan vielä miten kaveri liikkuu eikä osata vielä täysin lukea. Olemme kuitenkin selkeästi oikealla tiellä ja menossa parempaan suuntaan, Teittinen päätti.