Takaisin
4.12.2017 klo 15.51

Futsalmaajoukkue kohtaa PM-turnauksen avauksessa Ruotsin

Jaa:

Miesten futsalmaajoukkue avaa tiistaina Nordic Cupin eli Pohjoismaiden mestaruusturnauksen Norjassa naapurimaa Ruotsia vastaan.

Suomen valmennustiimiin kuuluva Ville Sihvonen pitää PM-turnauksen avauskamppailua Ruotsia vastaan hyvänä haasteena.

- Ruotsi on mielenkiintoinen. Siellä on uusi kroatialainen valmentaja. Viime vuonna peli päättyi 1-0 Ruotsia vastaan, siinä on heti kova startti ja isot panokset, Sihvonen painottaa.

Lähes päivälleen vuosi sitten Suomi kukisti Ruotsin niukasti PM-turnauksen ottelussa 1-0 Mikko Kytölän upealla osumalla.

Suomi on voittanut PM-turnauksen kahtena viime vuotena. Joukkueella ei ole turnauksessa nytkään muuta tavoitetta kuin uusia mestaruus. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat myös isäntämaa Norja, Grönlanti ja Tanska.

- Ilman muuta lähdetään puolustamaan kahta edellistä mestaruutta. Tämä on meidän kauden tavoite, kun tänä vuonna ei ole EM -ja MM-karsintoja. Kaikki fokus ja panostus on tähän turnaukseen, Sihvonen linjaa.

Suomi on valmistautunut turnaukseen Sihvosen mielestä kelvollisesti. Joukkue leireili elokuussa Kroatiasssa ja muutama viikko sitten Eerikkilässä, joka oli Sihvosen mielestä "ehkä historian paras leiri maajoukkueen kanssa".

Mestaruuden puolustaminen ei ole helppo tehtävä. Sihvosen mukaan menestys ei jää ainakaan joukkueen laadusta kiinni.

- Meillä on valmennuksen kasaama, niin hyvä joukkue kuin vain tällä hetkellä pystytään kasaamaan. Sellainen joukkue, joka pystyy pelaamaan meidän näköistä futsalia: voittavaa futsalia ja sellaista futsalia, että pystytään puolustamaan mestaruutta.

- Aina se on helppo voittaa se ensimmäinen kerta. Mestaruuden puolustaminen on huomattavasti vaikeampaa. Muut joukkueet ovat varmasti kehittyneet pohjolassa, ja meidän pitää pystyä siihen haasteeseen vastaamaan. Minusta olemme kehittyneet ihan samalla lailla.

Päävalmentaja Mićo Martićin käskyttämän Suomen ja Ruotsin välinen ottelu alkaa tiistaina 5.12. kello 17 Suomen aikaa Stjørdalshallenissa, Stjørdalissa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä täältä

https://www.palloliitto.fi/videot/maajoukkueet/suomen-futsalmaajoukkueen...