Futsalmaajoukkue hävisi Kosovolle

Futsalmaajoukkue aloitti Kroatiassa pelattavan kolmen maan turnauksen maanantaina kohtaamalla Kosovon. Suomi hävisi ottelun 1-3 (1-1).

Suomi tuhlaili paikkansa

Ottelu alkoi tasaisesti ja Suomen puolustuspaketti pysyi hyvin kasassa pitäen Kosovon poissa maalipaikoilta. Ajassa 10.28 Kosovo kuitenkin yllätti nopealla vastahyökkäyksellä, kun Kosovon pelaaja rynnisti vasemmalta ja syötti pallon takatolpalle, josta kosovolaispelaajalla oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Maalin jälkeen Suomi sai pelistä paremman otteen ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä kohti Kosovon maalia. Rami Tirkkonen ja Arber Istrefi pääsivät kokeilemaan, mutta Kosovon maalivahti torjui laukaukset. Suomen painostus tuotti lopulta tulosta ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä. Panu Autio pääsi ensin keskeltä vapaasti tälläämään, mutta maalivahti torjui sen kulmaksi. Seuranneesta kulmasta Autio kuitenkin pääsi lähes samoilta paikoilta laukomaan uudestaan ja tällä kertaa pallo upposi alakulmaan.

Toisen puoliajalle Kosovo sai loistoalun, kun kosovolaispelaaja eteni vasemmalta laidalta ja tykitti pallon komeasti takayläkulmaan. Maalin jälkeen Suomella oli suvereeni pallonhallinta ja se vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Kosovon maalia. Jani Korpela, Mikko Kytölä, Miika Hosio, Istrefi, Tirkkonen ja Autio pääsivät vuoroillaan kokeilemaan hyvistä paikoista maalintekoa, mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Kosovo heitti kylmää vettä suomalaisten niskaan 4,5 minuuttia ennen loppua, kun vastahyökkäyksen päätteeksi se teki ottelun kolmannen maalinsa. Kovasta yrityksestä huolimatta Suomi ei enää lisämaaleja onnistunut tekemään.

Suomen maalintekijä ja kapteeni Panu Autio pettyi tappioon.

- Ei voi todellakaan olla tyytyväinen. Ei pallonhallinasta ole paljon riemua, jos vastustaja tekee kolme. Olimme aivan liian pehmeitä ja meiltä puuttui munaa emmekä tehneet paikoistamme maaleja. Onneksi huomenna on heti uusi peli ja kolme peliä turnausta jäljellä, Autio totesi pelin jälkeen.

- Toki vastustajan maalivahti pelasi ihan hyvin, mutta meillä on peiliin katsomisen paikka, kapteeni jatkoi.

Suomi kohtaa seuraavaksi tiistaina Turkin. Aution mukaan joukkuepelaaminen on saatava parempaan kuosiin.

- Kaikkea pitää parantaa. Puolustuspelaaminen ja prässipeli eivät ollut tänään sitä mitä sen pitäisi ja meidän pitää pystyä pelaamaan organisoidumpaa joukkuepeliä. Olemme kohdanneet Turkin monta kertaa kirjavin tuloksin ja viimeksi voitimme heidät nimenomaan organisoidun systeemimme ansiosta. On hienoa päästä huomenna heti pelaamaan. Tämä on meille todella tärkeä viikko, Autio sanoi.

Suomi pelaa seuraavan kerran tiistaina, kun vastaan asettuu Turkki. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.15 ja Huuhkaja-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Suomi kohtaa Turkin uudestaan torstaina ja turnaus päättyy lauantaina Kosovoa vastaan.

Suomi-Kosovo (1-1)