Takaisin
26.10.2018 klo 09.25

Futsalmaajoukkue haastaa Jyväskylässä Venäjän – Martić toteuttaa omaa pelitapaa

Jaa:

Jyväskylässä pelataan viikonloppuna kovatasoinen futsalturnaus neljän maajoukkueen kesken. Suomi kohtaa perjantai-iltana Monnarilla Euroopan ranking-ykkösen Venäjän, lauantaina Tanskan ja sunnuntaina Tšekin. Jukka Kytölä ja päävalmentaja Mićo Martić odottavat kovatasoisia pelejä, mutta Suomi lähtee toteuttamaan rohkeasti omaa pelitapaansa vastustajasta riippumatta.

- Venäjä on varmasti yksi maailman kovimpia futsal-maajoukkueita ja näyttävät tulevan vielä parhaimmalla nipullaan, joten hikinen ilta on kyllä odotettavissa. Pelaajien ja pallon on liikuttava tänään todella nopeasti, maajoukkueen ykkösketjussa viime vuodet pohjapelaajana toiminut Jukka Kytölä analysoi.

- Ensimmäinen peli on muutenkin aina vaikea turnauksissa, joten nyt se vielä korostuu kun vastustaja on erittäin kova.

Kytölän mukaan maajoukkue aikoo harjoitusturnauksen kovasta tasosta huolimatta keskittyä vain omaan peliinsä.

- Me lähdetään  toteuttamaan sitä omaa systeemiä, mitä ollaan ajettu sellaiset viisi vuotta tässä sisään ja haastetaan sillä Venäjä, Serie A2:n Mantova Calcio a 5:ssa pelaava pohjapelaaja kertoi.

- Tulostavoitteista ei olla puhuttu, mutta ei meidän tule lähteä häviämäänkään mitään joukkuetta vastaan. Kolme peliä kolmessa päivässä tulee olemaan kova puristus, mutta nämä ottelut valmistavat mainiosti joulukuun Pohjoismaiden mestaruusturnaukseen ja tammikuussa alkaviin MM-karsintoihin. Siellä taso tulee olemaan kanssa tosi kova.

Maajoukkueen päävalmentaja Mićo Martić on onnellinen, että joukkue pääsee vihdoin yhteiseen ottelutapahtumaan pitkästä aikaa.

- Edellisen ottelun pelasimme viime huhtikuussa Espanjassa, joten nyt on tärkeää, että saadaan pelejä alle ja oltua yhdessä. Tämä valmistaa meitä etenkin ensi vuoden alussa alkaviin MM-karsintoihin ja aion kokeilla uusia pelaajia kuten Ville Uimaniemi, Tuukka Pikkarainen ja Lassi Lintula. Annan heille nyt näyttöpaikan kovia joukkueita vastaan, kroaattiluotsi lupasi.

Mićo Martić on rakentanut Suomen maajoukkueelle omaa pelitapaa jo pitkän aikaa ja sitä toteutetaan myös Jyväskylän turnauksessa.

- Lähdemme rakentamaan jo olemassa olevan pelitapamme päälle ja aiomme jatkaa tunnusomaista prässipeliämme. Emme voi koko aikaa tietenkään prässätä kovaa, esimerkiksi Venäjää vastaan, mutta prässipeli tulee määrittämään peliämme hyvin paljon, Martić luonnehti.

HUU-TV:ssä Juhana Jyrkiäinen ja Mićo Martić Petteri Tynin haastateltavana: https://www.palloliitto.fi/videot

Turnauksen otteluohjelma

pe 26.10.2018 17.00 Tanska – Tšekki ja 19.30 Suomi – Venäjä
la 27.10.2018 14.00 Tšekki – Venäjä ja 17.00 Suomi – Tanska
su 28.10.2018 14.00 Venäjä – Tanska ja 17.00 Tšekki – Suomi