Futsalmaajoukkeelle selkeä voitto Grönlannista

Suomi oli ylivoimainen Grönlantia vastaan ottaen 7–1-voiton. Maalinteossa onnistui seitsemän eri pelaajaa.

Suomi – Grönlanti 7–1 (3–0)

Suomi aloitti ottelun terävästi, eikä maalihanojen aukeamista tarvinnut kauaa odotella. Ajassa 0:32’ Henri Alamikkotervo vei Suomen 1–0-johtoon. Miika Hosio pelasi pallon sisäänpotkusta keskustaan Alamikkotervolle, joka sijoitti huolellisesti pallon ohi Grönlannin maalivahdin Amlik Hermarijin. Maalin jälkeen pallonhallinta pysyi Suomella, mutta Grönlanti pääsi muutaman kerran vaarallisesti iskemään vastaan Suomen pitäessä palloa. Noin kymmenen pelatun minuutin jälkeen Justus Kunnas pelasti Suomen upealla liu’ullaan lähes varmalta takaiskulta Grönlannin vastahyökkäyksen jälkeen.

Kunnaksen pelastuksen jälkeen vaarallisimmat paikat olivat Grönlannin maalilla. Maalintekotilanteita syntyi useammallekin pelaajalle, mutta lähimpänä maalintekoa kävi Olli Pöyliö, jonka laukaus kolahti maalin puihin. Ajassa 14:26 Suomi sai vihdoin helpottavan toisen osuman, kun Jarmo Junnon matala laukaus painui verkkoihin. Pari minuuttia ennen taukoa myös Jussi Nyströmin kärkkäri yllätti Grönlannin maalivahdin, joten tauolle siirryttiin Suomen johtaessa lukemin 3–0.

Toisella puoliajalla jatkettiin Suomen pallonhallinnalla, mutta tuhannen taalan paikat olivat vähissä. 23. peliminuutilla avausosuman viimeistellyt Alamikkotervo prässäsi vahvasti ja onnistui riistämään pallon laukaisupaikoilla. Veto suuntautui kuitenkin liian keskelle, eikä tuottanut suuri ongelmia Grönlannin maalivahdille. Hetkeä myöhemmin Aleksi Pirttijoen ja Jussi Nyströmin hyvä yhteispeli tuottaa laukaisupaikan, mutta pallo ei löydä tietään maaliin asti. Myös Miika Hosion haasto keskustaan tuotti laukaisupaikan.

Ajassa 34:04 Grönlannin Markus Jensen kavensi tilanteeksi 3–1. Suomen maalihanat olivat tiukassa ja vaikka puolittaisia tilanteita oli paljon. Kun maalinteko oli vaikeaa, Suomen maalilla toisen puoliajan pelannut Antti Koivumäki otti roppakaupalla vastuuta tykittämällä Suomen toisen puolikkaan avausosuman. Kun maalihanat kerran saatiin auki, Suomi meni menojaan. Ensin maalinteossa onnistui Olli Pöyliö, jonka jälkeen Tuukka Pikkarainen ja Miika Hosio tyylittelivät vielä lukemiksi 7-1.

Ensimmäisen maaottelunsa pealannut Jere Intala oli hyvillä fiiliksillä ottelun jälkeen, vaikka parannettavaa jäikin sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

– Ihan hyvät fiilikset. Mitä pidemmälle peli meni, sitä parempi. Alussa meidän ketjullamme oli vähän hakemista, mutta toisella puoliajalla esimerkiksi prässi toimi jo paremmin, Intala kertoo.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme prässänneet riittävän kollektiivisesti, mutta toinen puoliaika oli parempi. Saimme hyvin rakennettua paikkoja, mutta paikoista olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Myös puolustamisessa jäi parannettavaa, vaikka päästimmekin vain yhden maalin, debytantti summaa.

Jere Intala pääsi tositoimiin heti ensimmäisellä maajoukkueleirillään.