Takaisin
22.8.2019 klo 17.23

Futsalin Supercup Jyväskylässä – vastakkain KaDy ja Akaa

Jaa:

Ⓒ Sami Virtanen

Futsalin kilpakausi käynnistyy perinteiseen tapaan Supercupin finaalilla, jossa kohtaavat hallitseva liigamestari Kampuksen Dynamo ja hallitseva Cup-mestari Leijona Futsal (Akaa Futsal).

Supercup
pe 23.8.2019

klo 19.15
Monnari, Jyväskylä

KaDy – Akaa Futsal

Futsalin kilpakausi 2019–2020 käynnistyy perjantaina. Perinteiseen tapaan kausi alkaa Supercupin finaalilla, jossa kohtaavat hallitseva liigamestari Kampuksen Dynamo ja hallitseva Cup-mestari Leijona Futsal, joka on elokuussa ottanut käyttöön uuden nimensä Akaa Futsal (lyhyemmin Akaa).

KaDy ja Akaan “leijonaperhe” ovat toisilleen tuttuja vastustajia, sillä ne ovat hallinneet suomalaista futsalia parin vuoden ajan. Joukkueet kohtasivat kevään 2019 finaaleissa, jolloin KaDy vei mestaruuden suoraan voitoin 3–0. Keväällä 2018 Leijona Futsal oli ensimmäistä kertaa finaaleissa; KaDy vei tiukan sarjan voitoin 3–1. Keväällä 2017 joukkueet olivat vastakkain jo välierissä, jolloin KaDy eteni tiukasta sarjasta finaaliin voitoin 3–2.

KaDy oli Leijonaa terävämpi vuoden takaisessa 2018 Supercupissa Jyväskylän Monnarilla. Leijona sai kuitenkin revanssinsa helmikuussa Cupin lopputurnauksen välierässä niinikään Jyväskylässä, jolloin tasan päättyneen ottelun voittaja ratkottiin poikkeuksellisesti 10 metrin voittomaalikilpailussa. Leijona päihitti siinä KaDyn ja eteni Jyväskylässä aina Cup-mestaruuteen saakka.

Akaa Futsalille peli on vasta pre-seasonin ensimmäinen, eikä joukkue ole kokonaisuudessaan ollut kasassa vielä montaa viikkoa. KaDy on ennättänyt pelata kaksi harjoitusottelua, joissa se päihitti Ilves FS:n ja PP-70:n.

Lähtöasetelmista huolimatta Akaan pelaaja-valmentaja Jovan Stanković johdattaa joukkonsa Jyväskylääm voitto mielessä.

“Kun tittelistä pelataan, niin tietysti jo heti ensimmäisestä pelistä lähdetään hakemaan nimenomaan hyvää tulosta. Meillä on laaja materiaali, joten saamme poissaoloista huolimatta iskukykyisen nipun kasaan perjantain. KaDy on ollut paha vastustaja meille aina, ja on sitä nytkin, mutta pelit ovat olleet aina tasaisia ja uskon, että pelaamalla itse hyvin, voimme napata Super Cupin voiton, Stanković kertoo Akaa Futsalin kotisivuilla.

Molemmat Suomi-futsalin suurseurat ovat käyneet läpi lukuisia pelaajasiirtoja kesän aikana. Akaassa runko on pysynyt tiiviimmin kasassa; tosin esim. Miikka Hurme ja Mika Jussila vaihtoivat seuraa. Leijona-paidan pukevat uusina tulokkaina ylleen mm. KaDyssakin pelanneet Tero Intala ja Mikko Takala sekä Tomi Lahtinen, joka on pelannut viimeksi kuusi kautta Ilveksessä.

KaDyn kipeimmät menetykset kesän siirtoikkunassa ovat Kroatiaan lähtevä maalivahti Juha-Matti Savolainen ja Puolaan jo lähtenyt Jani Korpela. Pre-seasonilla on sisään ajettu mm. Lassi Lintulan ja Juho Väinälän tasoisia nuoria ja nälkäisiä, mutta jo varsin kokeneita vahvistuksia.

Lähteet:
KaDyn ennakko
Akaa Futsalin ennakko

 

* * *
Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041