Takaisin
30.3.2018 klo 19.11

Futsalin pelaajakehitysturnaus Tampereen voittoon

Jaa:

Ⓒ SPL

Ensimmäinen poikien futsalin valtakunnallinen pelaajakehitysturnaus järjestettiin Eerikkilässä 28. - 30. maaliskuuta.

Kaikkiaan kuusi joukkuetta kamppaili turnausvoitosta, jonka vai nimiinsä Tampere. Tapahtuma antoi kuitenkin paljon enemmänkin kuin pelkästään sijoitukset joukkueille.

- Näin maajoukkuevalmentajan silmin turnauksen paras anti oli varmasti se, että nyt oli mahdollisuus seurata noin 90 vuosina 2000-02 syntynyttä pelaajaa otteluissa, harjoituksissa ja videopalavereissa, poikien maajoukkuevalmentaja Kerkko Huhtanen totesi.

- Nämä pelaajat pelaavat niin monissa eri sarjoissa ja eri tasoilla, että vertaaminen on muuten hyvin hankalaa. Nyt meillä on ihan toinen lähtökohta valita pelaajia tuleville maajoukkueleireille kuin olisi ollut vain seurajoukkueita seuraamalla.

Tapahtuma oli lajissaan ensimmäinen, mutta ei Huhtasen mukaan varmasti jää viimeiseksi. Palaute niin pelaajilta kuin valmentajilta oli erittäin positiivista.

Huhtanen painottaa myös, että pelaajatarkkailun lisäksi turnaus antoi erinomaisen mahdollisuuden käydä futsalin valmennuslinjaa läpi käytännön tasolla.

- Paikalla oli kuudelta alueelta viitisentoista koulutettua futsalvalmentajaa ja näistä valmentajista rakentuu käytännössä tulevaisuudessa futsalin alueellisen valmennuksen organisaatio, Huhtanen sanoi.

- Nyt pystyimme jo käymään läpi ja yhtenäistämään käytäntöjä ja puhumaan siitä miten jatkossa on tarkoitus toimia.