Takaisin
2.2.2019 klo 19.50

Futsalin MM karsintojen viimeisessä ottelussa Moldova kaatoi Suomen

Jaa:

Katso video

Turnauksen viimeisessä ottelussa isäntämaa Moldovaa vastaan oli panoksena lohkovoitto ja sitä kautta hieman suotuisampi jatkokarsintalohko. Ottelu oli hyvin tasaväkinen ja molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa, mutta Moldova onnistui käyttämään omat paikkansa hieman tehokkaammin ja voitti ottelun lukemin 1-2 (0-1)

Ottelu alkoi hyvällä Suomen painostuksella ja ykkösketju saikin luotua todella maukkaan maalipaikan, mutta aivan maaliin asti palloa ei saatu. Illan otteluun Suomen päävalmentaja Mico Martic oli tiivistänyt peluutuksen kahteen ketjuun ja uudelleen kootulla kakkosketjulla oli aluksi hieman vaikeuksia yhteisen sävelen löytämisessä. Peli aaltoili kuitenkin melko tasaisena ja molemmille joukkueille avautui muutamia maukkaita maalintekotilanteita. Jakson puolivälin tienoilla sattui Suomelle paha pallon menetys ja puolittaisesta läpiajosta onnistui Moldovan Andrian Lascu lurittamaan ottelun avausmaalin. Jakso jatkui hyvin tasaisena ja lähinnä molempien joukkueiden virheistä sekä pallonmenetyksistä avautui joitakin hyviä maalipaikkoja. Maaleja ei kuitenkaan jaksolla enää tehty ja tauolle mentiin isäntien 0-1 johdossa.
 
Toisella jaksolla ottelu jatkui hyvin tasaisena ja parin minuutin jälkeen Moldovan mentyä 0-2 johtoon Juhana Jyrkiäinen rankaisi miltei heti perään kaventaen ottelun yhden maalin eroksi. Maalipaikoilla ei jaksolla paljoa enää herkuteltu ja kun lopun ylivoimapyörityskään ei tuottanut tasoitusmaalia Suomelle, sai runsaslukuinen kotiyleisö riemun aihetta. Ottelun lopputulos olisi voinut olla yhtä hyvin Suomenkin eduksi, mutta viimeinen terävyys harvoissa maalipaikoissa puuttui.
 
Suomen valmennustiimistä Ville Sihvonen oli hieman pettynyt turnausvoiton luisuttua käsistä.
- Maalinteosta peli jäi kiinni, kaveri painoi kaksi ja me vain yhden. Tämä on maalintekopeli. Meille olisi tasapeli riittänyt, oli meillä paikkoja siihen yhden tekemiseen, mutta näin tällä kertaa. Kaveri oli parempi.
- Main Round jatkokarsinnoista Puolasta menee kaksi joukkuetta jatkoon, mutta kovan työn takana se on. Taistelu jatkuu ja unelma elää.
 
Kokeneella Mikko Kytölällä jäi vähän huono maku turnauksesta.
- Ei saatu sitä tasoitusta aikaan, maalinteko oli pelissä yksi iso ongelma ja toinen ongelma oli prässipelaamisessa. Olimme monesti pikkasen liian myöhässä.
 
Turnauksen voittaja Moldova matkustaa lokakuussa Main Round karsintavaiheessa Azerbaidzaniin, missä isäntämaan lisäksi ovat Slovakia ja G-lohkon kakkonen Montenegro. Suomen MM-karsinnat jatkuvat Puolassa missä vastaan asettuvat isäntämaa Puolan lisäksi Espanja ja D-lohkon voittaja Georgia. Suomen lohko on kova, mutta kahden parhaan joukkoon pääseminen on varmasti Suomen tavoite.
 
Maalikoosteita ja haastatteluja HUU-TV videot
 
Ottelun huippuhetkiin pääset suoraan klikkaamalla artikkelikuvaa.
Suomi - Moldova 1-2 (0-1)
09:24  0-1  Andrian Lascu (Moldova)
22:10  0-2  Sergiu Tacot (Moldova)
22:54  1-2  Jyrkiäinen (Jarmo Junno)
 
Varoitukset ja kentältä poistot
09:56  Ivan Caraman (Moldova), varoitus
24:48  Panu Autio, varoitus
28:33  Alexander Timbalist (Moldova), varoitus
31:04  Cristian Odeba (Moldova), varoitus
37:57  Jukka Kytölä, varoitus
 
Suomen kokoonpano               
1    Juha-Matti Savolainen     
12  Antti Koivumäki
2    Panu Autio (C)
3    Aleksi Kylmälä
5    Juhana Jyrkiäinen
6    Jukka Kytölä
7    Jarmo Junno
8    Sergei Korsunov
9    Mikko Kytölä
10   Miika Hosio
11   Lassi Lintula
13   Jani Korpela
15   Justus Kunnas
 
Turnaustilastoja
Moldova - Wales  8-4 (1-1)
Suomi - Pohjois-Irlanti  9-1 (4-1)
Wales - Suomi  0-7 (0-7)
Moldova - Pohjois-Irlanti  13-3 (7-1)
P-Irlanti - Wales  2-3 (1-1)
Suomi - Moldova  1-2 (0-1)
 
Moldova   3   3   0   0    23 - 8  +15   9
Suomi         3   2   0   1    17 - 3  +14   6
Wales         3   1   0   2    7 - 17  -10   3
P-Irlanti     3   0   0   3    6 - 25  -19    0