Takaisin
15.10.2021 klo 15.21

Futsalin miesten EM-kisojen lohkoarvonta maanantaina – Arvonta nähtävissä Yle Areenassa

Jaa:

Miesten futsalmaajoukkueen lohko tammi-helmikuussa pelattaviin Futsalin EM-kilpailuihin selviää maanantaina 18. lokakuuta. Lohkoarvontaa on mahdollista seurata Yle Areenan välityksellä. Arvonta alkaa Suomen aikaa klo 19:00. 

Futsalin EM-kisojen lohkoarvonta järjestetään maanantaina 18. lokakuuta kisojen isäntämaassa Alankomaissa. Arvontaan osallistuvat edustajat kaikista 16 kisamaasta. Kisoihin ovat tiensä selvittäneet Alankomaat (isäntä), Azerbaidžan, Bosnia-Hertsegovina, Kroatia, Georgia, Suomi, Italia, Kazakstan, Puola, Portugali (hallitseva mestari), Venäjä, Slovenia, Slovakia, Espanja ja Ukraina. Lisäksi kisoihin paikan tulee vielä saamaan Serbia tai Valko-Venäjä. Joukkueet on aseteltu rankingin perusteella neljään arvontakoriin. Arvontakorissa yksi ovat korkeimmalle sijoitetut joukkueet ja korissa neljä heikoimmalle ranking-sijoitukselle asetetut joukkueet. Suomi on korissa neljä.


Joukkueet on arvontaa varten jaettu neljän maan koreihin. 

 

Lohkoarvonnassa joukkueet arvotaan neljään neljän joukkueen lohkoon (A-D). Isäntämaa Alankomaat sijoitellaan automaattisesti lohkoon A. Muut lohkojen joukkueet arvotaan lohkoihin niin, että ensin arvotaan heikoimmin rankingissä sijoittuneet joukkueet lohkoihin B, C ja D. Viimeisenä lohkoihin arvotaan korin yksi joukkueet. Venäjää ja Ukrainaa ei voida arpoa samaan lohkoon, mutta rajoituksia arvonnalle ei ole. 

Kisojen pääareenana tulee toimimaan Ziggo Dome Amsterdamissa. Alankomaiden pääkaupungissa pelataan alkulohkot A ja C sekä puolivälierät, välierät ja mitalipelit. Kisojen toisena pelipaikkana toimii Martini Plaza Groningenissa. Alkulohkot B ja D pelataan Groningenissa. 

Lohkoarvontaa voi Suomessa seurata Yle Areenan välityksellä klo 19:00 alkaen.