Futsalin Mestarien Liiga: Kampuksen Dynamo tasapeliin Mostaria vastaan

Kampuksen Dynamo aloitti keskiviikkoiltana UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundin Bosnia-Hertsegovinassa. Tuloksena oli 1–1-tasapeli isäntäjoukkue Mostar SG:tä vastaan. KaDyn ainokaisen viimeisteli Jukka Kytölä. Jyväskyläläiset jatkavat otteluitaan heti torstain alkuiltana Hollannin mestari Zvv Hovocuboa vastaan.

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga UEFA Futsal Champions League
Main Round (32 joukkuetta)

27.10. – 31.10.2021
Jablanica, Bosnia-Hertsegovina, Lohko 8

ke 27.10.2021
17.30 Hovocubo (NED) – Dinamo Plus (MDA)  5–0 (0–0)
21.00 Mostar (BiH) – Kampuksen Dynamo (FIN)  1–1 (0–0)
Maalit:
21:23 Jukka Kytölä 0–1
29:35 Marin Suton 1–1

Hallitseva miesten Suomen mestari Kampuksen Dynamo aloitti UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundin Bosnia-Hertsegovinassa keskiviikkona 1–1-tasapelillä isäntäjoukkue Mostar SG:tä vastaan.

Mostarin naapurikaupunki Jablanicassa täydelle areenalle pelattu ottelu eteni tasaisena koko 40-minuuttisen, ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan tukun loistavia maalintekopaikkoja. Täysosumat olivat kuitenkin todella tiukassa, mistä pitivät huolen huippuvireessä olleet maalivahdit molemmissa päissä: Niila-Ville Laitinen ja Stanislav Galić.

Kokeneita Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuemiehiä vilisevä Mostar SG sai enemmän laadukkaita laukauksia maalia kohti KaDyn vetojen suuntautuessa useammin ohi maalin. Toki myös KaDyn kokoonpanossa oli seitsemän Suomen maajoukkuepelaajaa. Avauspuoliaika jäi maalittomaksi; parhaat paikat siunaantuivat Sergei Korsunoville, Ítalo Henriquelle ja Jere Intalalle.

Toista puoliaikaa oli pelattu alle kaksi minuuttia, kun Jukka Kytölä viimeisteli tarkasti nopeasta vastahyökkäyksestä Korsunovin syötöstä.

KaDyn 0–1-johto kesti noin kahdeksan minuuttia. 30. minuutilla kotihalli räjähti liitoksistaan, kun pivotpelaaja Marin Suton ohjasi päällään maalivahti Galićin kovan avausheiton ohi Laitisen. Viimeiset 10 minuuttia mentiin hyvin tasaväkisesti molempien luodessa muutamia huippupaikkoja. Maalivahdit Galić ja Laitinen vetivät kuitenkin toistuvasti pisimmän korren.

Molemmat hakivat aktiivisesti voittomaalia vielä viimeisellä peliminuutillakin. Viimeisillä 15 sekunnilla KaDy vastasi Mostarin vyörytykseen ja sai luotua syöttökuvioilla aivan Mostarin päädyssä useita laukaisupaikkoja, mutta kotijoukkueen puolustusnelikko ja Galić kestivät loppusummeriin saakka.

Lohkon avausottelussa Hollannin mestari Zvv Hovocubo taiteili viimeisellä kahdeksalla minuutilla Moldovan Dinamo Plusin kumoon maalein 5–0. Myös tämä ottelu eteni liki 32 minuuttia maalittomana.

KaDy kohtaa torstain alkuillassa Hovocubon ja lauantaina Dinamo Plusin.