Takaisin
7.7.2021 klo 21.39

Futsalin Mestarien Liiga: KaDy Preliminary Roundilla Riikaan

Jaa:

Ⓒ Iiro Väänänen

UEFA:n futsalin Mestarien Liigan karsintakierroksen (Preliminary Round) lohkoarvonta suoritettiin keskiviikkona UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa. Kampuksen Dynamo matkaa elokuussa Riikaan, jossa vastassa on Azerbaidžanin, Latvian ja Gibraltarin jalkapalloliittojen edustajat.

UEFA:n futsalin Mestarien Liigan karsintakierroksen (Preliminary Round) lohkoarvonta suoritettiin keskiviikkona UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa.

Miesten Suomen mestaruuden voittanut Kampuksen Dynamo arvottiin “kakkoskorista” F-lohkoon, jonka koostumus on seuraavanlainen:

1) Araz Naxçivan (Azerbaidžan)
2) Kampuksen Dynamo (Suomi)
3) FK Raba Rīga (Latvia, isäntä)
4) Europa (Gibraltar)

Lohko pelataan yksinkertaisena sarjana Riiassa perjantain 20.8. ja keskiviikon 25.8. välillä.

Ykköskorista samaan lohkoon noussut Araz on Preliminary Roundin kokeneimpia ja menestyneimpiä joukkueita eurokentillä. Araz on ollut useita kertoja vähintään Main Roundilla (32 joukkuetta), jonne KaDy on yltänyt kerran ja aiemmat Suomen mestarit muutamia kertoja. Kaudella 2016-17 Araz eteni aina Elite Roundille saakka.

Kahdeksan lohkon voittajat ja paras lohkokakkonen etenevät lokakuun lopussa pelattavalle 32 joukkueen Main Roundille, jonne on valmiiksi sijoitettu 23 joukkuetta kerroin-rankinglistan yläpäästä. UEFA:n mukaan Main Roundin lohkoarvontaa ei tehty tänä vuonna koronavirustilanteen johdosta samassa tilaisuudessa, vaan Main Round arvotaan erikseen 30. elokuuta.

Kaikki kahdeksan lohkoa ja Preliminary Roundin säännöt ja kilpailumääräykset löytyvät UEFA:n kotisivuilta.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović lohkoarvonnasta seuran kotisivuilla:

– Mestarien Liigan Preliminary Roundilla joukkueiden fyysinen valmistautuminen turnaukseen on suuressa roolissa. Usein kaksi korkeimmin rankattua joukkuetta kohtaavat kolmantena eli viimeisenä ottelupäivänä, jolloin panoksena on jatkopaikka. Palautuminen otteluista on tärkeää.

– Luonnollisesti ykköskorin joukkueet ovat kaikkein kovimpia mahdollisia vastustajia. Azerbaidžanin Araz on monivuotinen menestyjä Mestarien Liigassa ja sen edeltäjässä UEFA Futsal Cupissa.

– Kuitenkin kaikki vastustajamme ovat vakavasti otettavia joukkueita. Meidän ei pidä myöskään väheksyä alempien korien joukkueita: nekin ovat omien maidensa mestareita ja ansainneet paikkansa voittamalla vastustajansa.

– Valmistaudumme heinä–elokuun aikana huolellisesti ja kunnioitamme jokaista meidän lohkoomme tulevaa vastustajaa. On suuri etuoikeus osallistua lajimme arvostetuimpaan seurajoukkuekilpailuun.

>> UEFA:n turnaussivusto ja infoa

>> Kampuksen Dynamon uutinen