Takaisin
7.8.2020 klo 09.00

Futsalin maajoukkuetoiminta jatkui U19-poikien leirillä

Jaa:

Futsalin maajoukkuetoiminta käynnistyi jälleen koronapandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Ensi vuoden alussa pelattaviin EM-karsintoihin valmistautuva U19-poikien maajoukkue kokoontui Eerikkilässä.

Leirillä päästiin samalla myös koeponnistamaan Palloliiton omia koronapandemiaan liittyviä ohjeistuksia.

- Valmennuksen näkökulmasta uudet ohjeistukset eivät aiheuttaneet mitään ongelmia. Saimme vietyä ohjelman läpi suunnitellusti. Pääsimme hyvin käymään läpi niitä pelillisiä teemoja, joita keväällä jo ehdittiinkin jalkauttamaan alueellisissa tapahtumissa. Myös fyysisen harjoittelun suhteen lähtötasotestit ja pelaajahaastattelut saatiin tehtyä. Seuraavaksi sillä saralla kontaktoimme seurojen fysiikkavalmentajia, sekä jatkamme pelaajien fyysisen valmennuksen rakentamista ja kehittämistä, joukkueen päävalmentaja Kerkko Huhtanen avaa leirin antia. 


Vuosina 2002-2003 syntyneiden poikien ensimmäinen maajoukkueleiri saatiin vietyä läpi onnistuneesti. Kuva: Leo Hynninen.

Seuraavaksi U19-joukkue tähtää yhdessä marraskuun leirille ja harjoitusottelutapahtumaan, jonne mukaan kutsutaan myös kuurojen futsalmaajoukkue sekä U21-poikien maajoukkue. Tekeminen tähtää voimakkaasti ensi vuoden alkupuolella pelattaviin EM-karsintoihin.

- Loppuvuoden kalenterissa on myös alueellisia pelaajakehitystapahtumia, sekä joulukuun lopun maajoukkueleiri. Alkuvuodesta pyrimme myös järjestämään kahden tai kolmen alueen kesken yhdistettyjä pelitapahtumia, joissa pelaajat pääsevät taas näyttämään osaamistaan ja keräämään yhteisiä kokemuksia, Huhtanen kertaa joukkueen suunnitelmia.


Yksi tärkeimmistä U19-maajoukkueen toiminnan painopisteistä on fyysisen harjoittelun kehittäminen. Kuva: Leo Hynninen

Eerikkilän leirillä pelaajat pääsivät antamaan näyttöjä seuraavaan marraskuun maajoukkuetapahtumaan, mutta EM-karsintajoukkueeseen on mahdollisuus myös tämän ryhmän ulkopuolelta.

- Nyt valmennusjohto pääsi näkemään läheltä 24 pelaajaa, jotka olivat mukana jo keväällä alueellisessa pelaajakehitystoiminnassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö uusillakin pelaajilla ole näyttömahdollisuuksia tulevilla leireillä. Mikäli uudet pelaajat nostavat profiiliaan seuroissa ja kilpailutapahtumissa, näyttöpaikkoja ja mahdollisuuksia tulee vielä jatkossakin aivan varmasti, Huhtanen muistuttaa.

EM-karsintojen mahdollinen preliminary round pelataan 12.1.-17.12021 ja main round 23.3.-28.3.2021. Finaaliturnaus järjestetään 31.10.-7.11.2021.