Takaisin
3.4.2021 klo 16.53

Futsalin EM-karsinnat lähestyvät - haastattelussa Pöyliö, Kunnas ja Lilja

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Futsalin EM-karsintalohkojen viimeiset pelit lähestyvät. Suomella on edelleen hyvät mahdollisuudet kisoihin - joukkue kohtaa Montenegron vieraskentällä 9.4., ja päätösottelussa Belgian kotikentällä 13.4. Kisapaikkaan tähtäävät myös maajoukkueeseen tällä kaudella vahvasti murtautuneet Olli Pöyliö, Justus Kunnas ja Vesa Lilja.

"Laadukas arki Riemussa kehittää"

Kotiotteluihin valmistautuu muiden mukana myös Futsal-Liigassa Liikunnan Riemua edustava pohjapelaajan tontilla viihtyvä Olli Pöyliö, 25.

- Odotan kahta todella vaikeaa peliä. Montenegroa vastaan pitäis onnistua nappaamaan voitto keinolla millä hyvänsä, jotta EM-kisahaave eläisi. Avaimet siihen peliin on omassa pallollisessa pelissä. Belgiaa vastaan tulossa on varmasti tasainen vääntö, jossa vastustajan yksilöt pitää saada pidettyä kurissa.

Maajoukkueesta on tällä kaudella ollut eri syistä johtuen pois useita kokeneempia pelaajia. Tämä on avannut portteja uusille pelaajille.

- On aivan mahtavaa päästä pelaamaan äärimmäisen kovia pelejä. Ennen kauden alkua asetin tavotteen säväyttää tällä kaudella ja pyrkiä ottamaan askelia eteenpäin futsalissa. Laadukas arki Riemussa on kehittänyt itseäni pelaajana paljon ja koko ajan oppii lisää lajista. Oma rooli maajoukkueessa on puolustuspainotteinen. Pyrin auttamaan ja johtamaan oman kentän puolustamista ohjaamalla ja kommunikoimalla muiden kanssa. Pallollisessa pelissä korostuu yksinkertaisuus ja joukkueen sopimat avausmallit. Jos joutuu ahtaalle, niin palloa vaan Iiro Vanhan jalkaan ja hyviä asioita tapahtuu, Pöyliö virnistää.

Riemu valmistautuu parhaillaan Futsal-Liigan pudotuspeleihin, ja Suomi ratkaiseviin EM-karsintaotteluihin. Kevät on futsalpelaajan parasta aikaa, ainakin tänä vuonna.

-  Kausi on ollut tähän asti hyvä, mutta voihan tästä keväästä silti jäädä katkera fiilis riippuen EM-karsinnoista ja liigan pudotuspeleistä. Isoja kehitysaskeleita on  otettu ja kehityksen täytyy jatkua - tyytyväinen en vielä tässä vaiheessa ole. Parasta tässä on se, että kauden tärkeimmät ja siksi parhaimmat pelit ovat vielä edessä.


Justus Kunnaksen tehokkuus Futsal-Liigassa on tuonut näyttöpaikkoja maajoukkueeseen. Kuva: Juha Tamminen.

"tavoitteena AMMATTILAISURA"

Valkeakoskelaista Mad Maxia Futsal-Liigassa edustava Justus Kunnas, 22,  onnistui Italia-vieraspelissä maalinteossakin ja vahvuudet ovatkin hyökkäyspäässä. 

- Oma rooli maajoukkueessa on ollut vielä vielä aika pieni, mutta tavoitteena on kyllä saada enemmän vastuuta ja vakiinnuttaa pelipaikka. Hieno homma, että näytöt liigassa ovat tuoneet mahdollisuuden päästä maajoukkueen mukaan ja ihan hyvin siellä on tullut onnistumisiakin.

 Vauhdikkaista haastoista ja hurjasta laukauksesta tunnettu Kunnas iski liigan runkosarjassa hurjat tehopisteet 39+10=49. Otteet ovat herättäneet kiinnostusta muissa kotimaisissa seuroissa ja myös ulkomaan sarjoissa.

- Kausi on sujunut ihan hyvin - onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, mutta ainahan sitä parannettavaakin löytyy. Olen säästynyt suuremmilta loukkaantumisilta, mikä on ollut iso tekijä verrattuna viime kausiin. Töitä tehdään kovasti ja ammatilaisura on ehdottomasti tavoitteena tulevaisuudessa. 

Myös Kunnas lähte viimeisiin EM-karsintaotteluihin luottavaisin mielin.

- Sekä Montenegro- että Belgia-pelit varmasti tulevat olemaan tiukkoja ja mielenkiintoisia. Näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa molemmat pelit.


Vesa Lilja tavoittelee liigassa mestaruutta ja karsinnoissa EM-kisapaikkaa. Kuva: Petteri Tyni

Mestaruusunelmia ja itsensä kehittämistä

FC Kemin pelaajistoon kuuluva Vesa Lilja, 23, on myös tehnyt vahvaa nousua futsalmaajoukkueeseen, vaikka peliminuutit ovat vielä olleetkin toistaiseksi tiukassa.

- Roolini on ollut toistaiseksi imeä tietoa, omaksua pelityyli ja olla valmis kun kun paikkani pelata tulee. Ajattelen paikan joukkueessa olevan osoitus siitä, että olen treenannut oiken, tehnyt hyvin töitä ja kehittynyt viimekausina. 

Kausi on sujunut hienosti ja Futsal-Liigan runkosarja toi Liljalle 18 maalia ja 17 syöttöpistettä. Ennen kaikkea se toi FC Kemille sarjataulukon ykköspaikan ja kotiedun pudotuspeleissä aina mahdollisiin finaaleihin asti.

- Kemin kanssa tottakai haluan, että voitamme suomenmestaruuden ja pääsemme europeleihin ensi kaudella. Omasta mielestäni kauteni on mennyt tähän asti hyvin ja on myös ollut nousujohdanteinen. Olen päässyt pelaaman liigassa suuria minuutteja ja olen välttänyt suuremmat loukkaantumiset Tavoitteena on kaikenkaikkiaan kehittää itseäni pelaajana mahdollisimman paljon, ja se tuo toivottavasti myös maajoukkueessa lisää peliaikaa. 

Ensi viikon perjantaina odottava Montenegro-ottelu kutkuttaa jo Liljankin mielessä. 

- Tulevat pelit ovat erittäin tärkeitä voittaa, jotta olisimme yksi kuudesta parhaasta lohkokakkosesta ja pääsisimme suoraan kisoihin. Uskon, että molemmista peleistä tulee todella tasaiset ja jännittävät. Myös Belgialla on mahdollisuus suoraan kisapaikkaan, joten helpolla ei todellakaan tulla pääsemään. 

*.

Karsintalohkot tammikuussa 2022 Amsterdamissa alkaviin EM-kisoihin pelataan tammi–huhtikuun aikana. Lohkovoittajat sekä kuusi parasta lohkokakkosta pääsevät EM-lopputurnaukseen kisaisäntä Hollannin seuraksi. Kaksi jäljelle jäävää lohkokakkosta pelaavat kaksiosaisen jatkokarsinnan viimeisestä kisapaikasta.

>> UEFA:n EM-kisasivusto

>> Suomen nimetty joukkue Montenegroa ja Belgiaa vastaan

Koronaviruksen suhteen karsinnat toteutetaan UEFA:n tarkkaa protokollaa noudattaen: joukkueet elävät, harjoittelevat ja pelaavat totaalisessa kuplassa.

Suomen ottelut EM-karsinnoissa:

28.1.2021 Liège  Belgia–Suomi  3–3 (1–0)
2.2.2021 Prato  Italia–Suomi 7–4 (3–2)
5.3.2021 Suomi–Italia 2–4 (0–2)
8.3.2021 Suomi–Montenegro 6–1 (3–1)
9.4.2021 Montenegro–Suomi, Podgorica 19.00
13.4.2021 Suomi–Belgia, Vantaa 18.10

(Ajat Suomen aikaa)
 
Haastattelupyynnöt ja lisätietoja:
Petteri Tyni
+358 50 466 7025
[email protected]