Takaisin
8.10.2019 klo 16.44

Futsal Ykkösen kausi 2019-2020 alkaa viikonloppuna

Jaa:

Lauantaina alkavasta Futsal Ykkösestä ennakoidaan muodostuvan tasainen ja laadukas sarja. Vaihtuvuus sarjassa oli jälleen runsasta; kaksi joukkuetta nousi Futsal-Liigaan ja kaksi putosi Ykkösestä sekä Sääksjärven Loiske luopui sarjapaikastaan. Tilalle saatiin siis peräti viisi uutta joukkuetta.

Nousukahinoihin ilmoittautuu alkavalla kaudella varmasti monta joukkuetta.  Ykkösen kärkeä tiivistää huomattavasti kaksi Futsal-Liigasta pudonnutta joukkuetta, Pirkkalan Jalkapalloklubi (PJK) ja Tervarit Oulusta. Etelän joukkueiden lisäksi myös Pohjanmaalla sekä Pohjois-Suomessa tehdään erinomaista futsaltyötä ja siksi näiden alueiden joukkueet sarjojen ylimmillä tasoilla ovat lisääntyneet viimevuosina. Futsal-Liigassakin näiltä alueilta pelaavat joukkueet Sievistä, Kemistä ja Torniosta.  Hienon lisämausteen usean Ykkösen joukkueen kotiluolaan tuovat intohimoinen tunnelma ja hienot katsojamäärät. Usealla paikkakunnalla Ykkösen otteluita seuraavat useampi silmäpari kuin monissa Futsal-Liigan otteluissa.

Futsal-Liigasta pudonneet kovissa peleissä rutinoituneet PJK ja Tervarit kuuluvat varmasti sarjan ennakkosuosikkeihin. Perinteikäs Turun Pallokerho (TPK) vapautui nyt nousukiellostaan ja on mielenkiintoista seurata ovatko turkulaiset keväällä mukana nousukahinoissa. AS Moon Raahesta oli jo viimekaudella kärkkymässä Liigaan nousua heti Tornion Palloveikkojen ja jyväskyläläisen Liikunnan Riemun perässä kolmantena. Esbo Bollklubb (EBK) teki farmisopimuksen Someron Voiman kanssa ja on yhden harjoittelukauden jälkeen varmasti entistäkin haastavampi vastustaja kaikille Ykkösen joukkueille. Zenit Helsingistä on tahkonnut Ykkösessä jo kauan ja heidän viimekautensa oli lupauksia herättävän hieno. Toinen rutinoitunut sarjan joukkue FC Rauma on käväissyt Futsal-Liigassakin muutama vuosi sitten ja on edellisvuosien tapaan kärkkymässä nousua takasin Liigaan. Pihlavan Työväen Urheilijoiden (PTU) kokenut kaarti esitti kaudella 2018-2019 hyviä otteita ollen sarjassa neljäntenä. KP-V Monkuloilla Kaustisilla on ehkä sarjan kovin kotiyleisön kannatus tukenaan. Nähtäväksi jää kuinka korkealle sarjassa tämä riittää. Nousijajoukkue FC Kiisto Vaasasta jatkaa vahvasti Ruutupaitojen perinnettä ja joukkueessa pelaakin monta vanhaa Ruutupaitaa. Kaksi muuta nousijajoukkuetta Alastaron Urheilijat (AU) ja toinen oululaisjoukkue FC Oulun Pallo (FC OPA) haastavat varmasti täydellä innolla kaikki sarjansa vastustajat.

Alastaron Urheilijat (AU)
AS Moon, Raahe
Esbo Bollklubb (EBK), Espoo
FC Kiisto, Vaasa
FC Oulun Pallo (FC OPA)
FC Rauma, Rauma
KP-V/Monkulat (Monkulat), Kaustinen
Pihlavan Työväen Urheilijat (PTU), Pori
Pirkkalan Jalkapalloklubi (PJK), Pirkkala
Tervarit, Oulu
Turun Pallokerho (TPK)
Zenith Myllypuro (Zenith), Helsinki

Futsal-Ykkönen pelataan kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarjan sijalle 1 sijoittunut joukkue nousee Futsal-Liigaan kaudeksi 2020 – 2021.
Sarjan sijalle 2 sijoittunut joukkue karsii futsalliigapaikasta Futsal-Liigan sijalle 11 sijoittuneen joukkueen kanssa siten, että Futsal-Liigajoukkue aloittaa kotiottelulla.
Nämä ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä; kahdella voitolla saa futsalliigapaikan.
Ottelut aloitetaan lauantaina 21.3.2020, toinen ottelu pelataan sunnuntaina 22.3.2020 ja tarvittaessa kolmas ottelu pelataan lauantaina 28.3.2020.

Jos yksittäinen karsintaottelu päättyy tasan, pelataan 2 x 5 minuutin jatko-ottelu ja jos ottelu senkin jälkeen on tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuspotkupisteestä potkaistavilla potkuilla FIFA:n futsalsääntöjen mukaan.
Sarjassa sijoille 10, 11 ja 12 sijoittuneet joukkueet putoavat alueellisiin Futsal-Kakkosen lohkoihin.