Futsal U19 EM karsinnoissa Suomi voitti Kazakstanin

Futsal U19 EM karsintaturnauksen päätösottelussa Suomi voitti Kazakstanin 0-3 (0-1).  Päivän ensimmäisessä ottelussa Ranska Puola ratkaistiin syyskuun EM lopputurnaukseen lähtijä. Puola oli parempi 1-2 (0-1) lukemin.

Latvian Riikassa syyskuussa pelattavaan Futsal U19 EM lopputurnaukseen matkustaa Puola. Ranskalla oli taitava ja vauhdikas joukkue Tampereen karsintaturnauksessa, mutta Puolan tiukka puolustusvoittoinen taktiikka toimi kaikissa otteluissa. Niin myös Ranskaa vastaan. Joukkueiden tasoerot eivät olleet suuria ja useampikin joukkueista olisi voinut yhtä hyvin voittaa turnauksen. Suomikin haastoi kaikki maat miehekkäästi, mutta Puolan tiukka puolustus oli Suomellekin liikaa. Suomi sijoittui turnauksessa kolmanneksi voitettuaan viimeisessä ottelussa Kazakstanin.

UEFA U19 Main Round Tampere voittaja Puola. Kuva LEO HYNNINEN

Suomi hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa miltei mielin määrin eikä Kazakstanille annettu lainkaan mahdollisuuksia maalintekoon. Suomi sai luotua useita maukkaita maalintekopaikkoja ja läpiajosta Santeri Kohonen onnistuikin siirtämään Suomen 0-1 johtoon. Enempää maaleja ei jaksolla enää tehty.

Toisella jaksolla ottelu tasaantui ja Kazakstan sai enemmän otetta peliin. Suomen maalilla oli huomattavasti enemmän tapahtumia kuin ensimmäisellä jaksolla. Maalipuutkin olivat tällä kertaa Suomen maalia vartioineen Erik Ojalan puolella. Jakson loppupuolella Taneli Kohonen vei Suomen 0-2 johtoon ja vain reilu minuutti tästä laukoi Toni Kaikkonen 10 metrin pisteeltä tilanteeksi jo 0-3. Nämä jäivätkin ottelun lopputulokseksi ja voiton sekä turnauksen kolmannen tilan lisäksi Suomelle tuli tärkeitä rankingpisteitä.

Kazaksatan – Suomi 0–3 (0-1)
10:10  0-1  Santeri Kohonen
35:12  0-2  Taneli Kohonen
36:14  0-3  Toni Kaikkonen