Takaisin
1.4.2021 klo 17.16

FUTSAL: Turun Pallokerho ja Alastaron Urheilijat aloittavat liigakarsinnan perjantaina

Jaa:

Ⓒ Alastaron Urheilijat

Miesten Futsal-Liigan karsintasarja alkaa pitkäperjantaina Futsal-Ykkösen kärkikaksikon keskinäisellä kohtaamisella, jossa Turun Pallokerho isännöi Alastaron Urheilijoita.

 Loistavan kauden pelanneet Turun Pallokerho ja Alastaron Urheilijat selvittivät tiensä Futsal-Liigan karsintoihin. Koronavuoden 2020 tuoman liigan joukkuemäärän kasvun johdosta Futsal-Ykkösestä ei nouse tänä vuonna yhtään joukkuetta suoraan Futsal-Liigaan. Ykkösen kaksi parasta sekä Liigan 11.:ksi ja 12.:ksi sijoittuneet joukkueet muodostavat neljän joukkueen yksinkertaisen karsintasarjan. Ottelusarjan perusteella kaksi parasta joukkuetta lunastavat paikkansa Futsal-Liigaan kaudelle 2021–2022.

Ykkösen kausi vahvasti TPK:n komennossa
 

TPK oli suorastaan ylivoimainen Futsal-Ykkösessä: se hävisi vain yhden ottelun kauden aikana. TPK:n ainoa tappio tuli juuri sarjan toiseksi tulleelle AU:lle. TPK:lla on pitkät perinteet liigajoukkueena ennen putoamistaan Futsal-Liigasta kaudella 2013–2014.

Alastaron Urheilijoiden sarjakausi päättyi kahteen tappioon, mutta se ei vähennä AU:n loistokasta kautta. Molempien joukkueiden tasonmittaus liigajoukkueiden kanssa herättää varmasti mielenkiintoa.


TPK:n suurimpia tähtiä on Joona Forsström (vas.). (Kuva: Turun Pallokerho)

Riittääkö PJK:n ja Ilveksen liigarutiini karsintasarjassa?

Futsal-Liigasta karsintaan osallistuvista joukkueista Pirkkalan Jalkapalloklubi (PJK) pelasi vielä Futsal-Liigan runkosarjan viimeisellä sarjakierroksella suorasta säilymisestä kärsien kuitenkin niukan tappion Liikunnan Riemulle. Perinteikkään tamperelaisen Ilves FS:n kevät ei sen sijaan ole ollut kovin hohdokas. Koko kevään se on kompuroinut tappiosta toiseen voittaen vain kolme ottelua kuluneen vuoden puolella, mutta toisaalta se on onnistunut napsimaan kauden aikana pisteitä Futsal-Liigan kärkijoukkueilta. Kesken kauden valmentajaksi tulleen Matti Anttosen myötä ei suomalaisen futsalin perinteikkäämpiin seuroihin kuuluvaa Ilvestä voi aliarvioida liigakarsinnoissa.


Ilves FS ja PJK lähtevät puolustamaan liigapaikkaansa. (Kuva Leo Hynninen)

Futsal-Liigan karsintasarjassa TPK ja AU ottavat varaslähdön jo pitkäperjantaina 2.4.2021 klo 15.00 kohdaten toisensa ennen liigajoukkueiden mukaan tuloa. Varaslähtö johtuu Ykkösen kauden aikaisemmasta päättymisestä ja Futsal-Liigan viimeisen runkosarjan päätöskierroksen siirtymisestä pelattavaksi 28.3.2021.

Linkki Tulospalvelun liigakarsintasarjaan:

>> Miesten Futsal-Liigakarsinta