Futsal: Suomi voitti Tanskan Nordic Futsal Cupissa

Suomi jatkoi vahvoja otteita kotikentällään Nordic Futsal Cupissa. Tanska ei pystynyt antamaan vastusta voitonnälkäiselle Suomelle, vaan Suomi vei voiton selvin 5-1 lukemin.

Nordic Futsal Cup MD3 sunnuntai 1.12.2019

Suomi selvään voittoon Tanskasta

Suomi aloitti ottelun erinomaisella intensiteetillä ja laukoi kotiparketillaan kotiyleisön mieliksi hienoja maaleja. Varsinkin erikoistilanteet olivat Suomen vahvuus sunnuntai-iltana Turun Kupittaan palloiluhallissa.

Suomi siirtyi johtoon ajassa 6.13 Juhana Jyrkiäisen ohjatessa pallon maalin edustalla ohi Christopher Haaghin. Jarmo Junno iski Suomen 0-2 maalin ajassa 11.03 ja jakson lopussa Iiro Vanha ja Jyrkiäinen merkkasivat alle minuutissa taukolukemiksi 0-4.

Suomi jatkoi toisella jaksolla korkean peli-intensiteetin ylläpitoa ja Junnon jalasta Suomi siirtyi jo 0-5 johtoon. Tanska sai hieman lohtua Kevin Jørgensenin lauottua 6 metrin rangaistuspotkupisteeltä pallon varmasti maaliin. Tilannetta edelsi Suomen pelaajan rike kuuden metrin rangaistusalueella.

Suomen osalta ottelu oli erinomainen sekä hyökkäys -että puolustussuuntaan. Maalivahdit Juha-Matti Savolainen ja Antti Koivumäki toimivat viimeisenä lukkona maalin suulla. Suomen maaliin onkin kahdessa ottelussa mennyt vain kaksi maalia, kun hyökkäyspäässä tehoja on tullut 16 osuman verran. Suomen parhaimmistoa sunnuntaina olivat kaksi maalia mieheen laukoneet Juhana Jyrkiäinen ja Jarmo Junno.

Suomen Iiro Vanha oli myös pelipäällä ja onnistuikin maalinteossa Jyrkiäisen ja Junnon ohella.

-Tanska oli sellainen vastus kuin odotimme. Me olimme viisaampia ja otimme pois heidän juoksunsa ja prässäsimme heitä korkealta ja Tanska ei onnistunut pelaamaan hallitusti palloa meidän selustaan. Meillä on kolme hyvää kentää ja saamme pidettyä tempoa yllä ja pystymme prässämään hyvin. Itsekin onnistuin maalinteossa ja aina on mukava onnistua, kun ei niitä maaleja ikinä liikaa tule, kertasi Vanha ottelun kulkua.

18 Lukkari Teemu

Aiemmin sunnuntaipäivällä Norja voitti Grönlannin 0-3.

Grönlanti-Norja 0-3 (0-2)
3.37 0-1 Vucenovic Milos
4.35 0-2 Erlend Tjøtta Vie
31.08 0-3 Sindre Myrvold Welo

Turnaus jatkuu maanantaina 2.12. kahdella ottelulla. Tanska kohtaa Ruotsin klo 16.30 ja Suomi Norjan klo 18.00 iltaottelussa.

Suomi johtaa Nordic Futsal Cupia kuudella pisteellä. Norja on toisena samassa pistemäärässä kahdella voitolla, mutta huonommalla maalierolla. Kolmannella sijalla kolmella pisteellä majailee Ruotsi.

Nordic Futsal Cup: Sarjataulukko