Takaisin
10.3.2021 klo 09.28

Futsal-Liigat: Tero Intala ja Emma Heikkilä helmikuun kuukauden pelaajat

Jaa:

Ⓒ KaDy Futsal

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen helmikuun kuukauden pelaajat on valittu. Naisten puolella valinta kohdistui tällä kertaa FTK-Tornion Emma Heikkilään, miehissä Kampuksen Dynamon Tero Intalaan. 

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

"Maajoukkueesta motivaatiota ja tärkeää kokemusta"

Miesten Futsal-Liigassa KaDy keräsi helmikuun viidestä ottelustaan neljä voittoa ja yhden tappion tehden yhteensä 31 maalia. Tero Intalan tehot helmikuussa olivat 10 maalia ja 8 maalisyöttöä, joten hän oli mukana reilusti yli puolissa Dynamon maaleista.

 

Koko kaudella Intala on latonut 21 ottelussa huimat tehot 31 + 12, joilla hän on pistepörssin jaetulla kuudennella sijalla ja maalipörssin jaetulla nelossijalla.

 

- Valinta tuntuu hyvältä ja valintaa arvostaa varsinkin kun valinnan tekee muut pelaajat. Futsal-Liiga vaikuttaa tänä vuonna todella tasaiselta ja esimerkiksi kotiedusta playoffeihin käydään vielä kova taistelu. Tämä tekee hyvää liigalle, kun löytyy useita vahvoja joukkueita ja tälläkin kaudella on nähty useampaan otteeseen, että melkein kuka vaan voi voittaa kenet vaan hyvänä päivänä, Intala kertoo.

 

Intala on noussut myös futsalmaajoukkueen vakiokalustoon. Maaotteluita on kertynyt seitsemän; kuluvassa EM-karsinnassa hän on pelannut jopa ykkösketjussa. Aiemmin myös Akaa Futsalia ja PP-70:ä edustaneen Intalan ensimmäinen maali maajoukkuepaidassa syntyi Belgiassa tammikuussa EM-karsinnan avausottelussa.

 

-  Kyllähän maajoukkuetapahtumat lisää motivaatiota omaan touhuun. Nyt varsinkin kun maajoukkueella tärkeitä pelejä alla ja tulossa. Ja maajoukkueessa tempo kuitenkin kovempi mikä tuo tärkeää kokemusta liigaankin.

 


Emma Heikkilän peli-ilo on näkynyt myös vastustajille viime aikoina. Kuva: Jani Virolainen

kevääseen mitali mielessä

Naisten kuukauden pelaajaksi on valittu FTK-Torniota edustava Emma Heikkilä. Heikkilä oli helmikuussa tehokkaassa vireessä: neljä ottelua toivat hienot tehopisteet 8+3. Valinta kuukauden pelaajaksi herättää pelkästään positiivisia ajatuksia.

- On todella mahtavaa saada tällainen huomionosoitus. Helmikuussa tuntui, että oma motivaatio ja peli-ilo olivat huipussaan, joten on kiva kuulla, että se on välittynyt myös vastustajien suuntaan. Valinta motivoi taas treenaamaan entistäkin kovempaa ja tietysty pelaamaan paremmin, Heikkilä kommentoi valintaa tuoreeltaan. 

Sarjassa seitsemäntenä olevan FTK-Tornion kausi on ollut hiukan epätasainen. Tämän vuoden puolella on kuitenkin suunta ollut selvästi parenemaan päin, ja helmikuun neljässä ottelussa joukkue keräsi sarjataulukkoon komeat kymmenen pistettä.

- Onhan tämä meidän kausi ollut hiukan vuoristorataa. Oli pitkä tauko koronan vuoksi, mikä myös vaikutti syyskauteen. Nyt alkuvuodesta ollaan pystytty pelaamaan hyvin ja kehittymään paljon. Viime viikonlopun KaDy-ottelu oli meiltä heikko, mutta muuten on pelattu koko ajan paremmin ja Ilveskin haastettiin täysillä, Heikkilä avaa joukkueen kauden kulkua.

FTK-Torniolla on edessään vielä neljä runkosarjapeliä, ja sen jälkeen alkavat pudotuspelit. Tavoitteet ovat korkealla.

- Menestystä ja mitalia haetaan, ja katsotaan sitten keväämmällä mikä on sen mitalin väri. Meillä on joukkueena kaikki mahdollisuudet menestyä, ja se tulee vaatimaan onnistumisia niin yksilö- kuin joukkuetasollakin että mitalipeleihin asti päästään. Naisten Futsal-Liigassa on mielestäni ollut koronasta huolimatta tosi hyvä draivi. Joukkueet ja pelaajat ovat ottaneet isoja askeleita eteenpäin. Toivottavasti myös naisten maajoukkue pääsee taas pian näyttämään tätä kehitystä suurelle yleisölle, Heikkilä päättää. 

* * *

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041