Takaisin
11.2.2021 klo 20.54

Futsal-Liigat: Emiilia Syvänen ja Sergei Korsunov tammikuun kuukauden pelaajat

Jaa:

Ⓒ Jani Virolainen

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen tammikuun kuukauden pelaajat on valittu. Naisten puolella valinta kohdistui tällä kertaa Ilveksen Emiilia Syväseen, miehissä Tornion Palloveikkojen Sergei Korsunoviin. 

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

"Tämä on kunnianosoitus kaikille futsalmaalivahdeille"

Naisten Futsal-Liigan kärjessä porskuttava Ilves FS voitti kaikki neljä tammikuun peliään. Maalinsuulla joukkueella urakoi Emiilia Syvänen, joka saalisti neljästä ottelusta komeasti kaksi nollapeliä.

- Kiitollisena otan tietysti huomionosoituksen vastaan. Parasta tässä on, että valinnan ovat tehneet muut joukkueet. Koen myös, että tämä on samalla kunnioitusta muitakin maalivahteja kohtaan - liekö aiemmin Naisten Futsal-Liigassa maalivahtia kuukauden pelaajaksi valittukaan! Veskarin rooli on futsalissa suuri, ja on hienoa nähdä, että se näkyy myös näissä äänestyksissä, Syvänen kommentoi palkinnosta kuultuaan.

Ilveksen tavoitteita ei tarvitse arvailla - joukkue on johtanut sarjaa koko alkukauden.

- Tottakai meidän tavoitteena on pysyä runkosarjan kärkisijoilla, ja sen myötä myös lopulta voittaa muutaman vuoden tauon jälkeen Suomen mestaruus. Henkilökohtaisesti tavoitteena on  pysyä terveenä ja ilman loukkaantumisia, sekä tietysti jatkaa erinomaisilla otteilla maalin suulla.


Syvänen torjui kaksi nollapeliä tammikuussa. Kuva: Jani Virolainen

Ilveksen hyvät otteet tällä kaudella eivät ole sattumaa. Joukkue on hitsautunut hienosti yhteen, ja peli-ilo näkyy katsomoon asti. 

- On ollut hienoa seurata, miten ollaan joukkueena nautittu yhdessä tekemisestä ja olemme saaneet sen näkymään myös kentällä. Ollaan parannettu kokonaisuutta koko ajan peli peliltä. Henkilökohtaisesti olen parantanut vielä entisestään omia avauksia. Joukkuekaverit tosin saisivat kyllä laittaa palloa maaliin paremmalla prosentilla niistä avauksista, Syvänen päättää pilke silmäkulmassa.

Korsunov: "Toivottavasti saadaan ehjiä treeniviikkoja ja päästään pelaamaan joka viikonloppu"

Miesten Futsal-Liigan tammikuun kuukauden pelaajaksi on valittu Tornion Palloveikkoja edustava Sergei Korsunov.

Tornion Palloveikot on sarjassa kuudentena, aivan iskuetäisyydellä kärkiviisikosta. Joukkue on viiden ottelun voittoputkessa; viimeisimmästä 13 ottelusta voitto on irronnut peräti 12 kertaa. Sergei Korsunov on 15 pelaamassaan ottelussa nakutellut tehot 16 + 16, joilla hän on pistepörssissä 8. sijalla.

– Totta kai olen otettu ja myös yllättynyt. Tammikuussa moni on pelannut hyvin; mm. Sievistä, PJK:sta tai KaDysta löytyy pelaajia, keille antaisin oman ääneni.

– Mielestäni tämä palkinto ja kiitokset menevät enemmänkin koko joukkueelle kun yhdelle pelaajalle. Kaikki pelaajamme ovat onnistuneet, ja taustat ovat hoitaneet asioita niin että pelaaminen ja matkustaminen vieraspeleihin on näinä aikoina mahdollista. Ilman heitä omat onnistumiseni olisivat mahdottomat, 29 vuotta reilun viikon kuluttua täyttävä Korsunov kertoo.

ToPV:n muita avainpelaajia ja pistemiehiä Korsunovin ohella ovat Iiro Vanha, Aleksi Kylmälä ja kahdella aiemmalla kaudella KaDyssa Korsunovin joukkuekaverina pelannut Newton Jr.

– Hienoa, että ollaan saatu voittoja. Oma pelimme on myös kehittynyt jos vertaa syksyyn: pelikaverit alkavat olla tuttuja ja löydämme toisemme kentällä.

– Toisaalta jopa vähän outoakin, että tulokset ovat olleet tällaisia, kun karanteenit ovat pitäneet meitä pois treenikentiltä. Toivottavasti saadaan nyt ehjiä treeni- ja peliviikkoja, niin päästään kehittämään peliä treeneissä ja pelaamaan joka viikonloppu, Korsunov mainitsee.


Sergei Korsunovin ToPV on voittoputkessa. (Kuva: ToPV:n Facebook)

Myös maajoukkueessa 62 maaottelun mies on ollut merkittävässä roolissa. Belgiaa ja Italiaa vastaan taitava vasuri pelasi ykkösketjussa. Tartossa syntyneen ja Tampereella kasvaneen Korsunovin aiemmat liigaseurat ovat Tampereen Peli-Pojat-70 ja Kampuksen Dynamo, joissa molemmissa hän pelasi muutaman kauden ennen Tornioon muuttoaan.

– Jatketaan vaan kovaa työtä ja keskitytään omaan tekemiseen. Sarjataulukkoa on liian aikaista katsoa, täytyy vaan ottaa voittoja alle niin saa hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin.
Loppujen lopuksi kukaan ei muista miten on pelattu runkosarjassa, jollei pärjää pleijareissa.

– Toivottavasti vallitseva tilanne antaa pelata kauden loppuun ja saadaan pelata playoffit vuoden tauon jälkeen, Korsunov päättää.

* * *

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041