Takaisin
9.3.2020 klo 16.44

Futsal-Liigat: Anna Keränen ja Juhana Jyrkiäinen kuukauden pelaajat

Jaa:

Ⓒ Jani Virolainen

(Pääkuvassa FTK-Tornion Anna Keränen taistelee pallosta Ilves FS:n Matilda Herrasen kanssa.)

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen helmikuun kuukauden pelaajat on valittu. Naisten Futsal-Liigan helmikuun pelaajaksi valittiin FTK-Tornion Anna Keränen. Miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja on Akaa Futsalin Juhana Jyrkiäinen.

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen helmikuun kuukauden pelaajat on valittu. Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

Naisten Futsal-Liigan helmikuun pelaajaksi valittiin FTK-Tornion Anna Keränen. Miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja on Akaa Futsalin Juhana Jyrkiäinen, joka on ollut huippuvireessä myös maajoukkuepaidassa.

Kauden aikana hienot tehot 13 + 11 = 24 saalistanut Keränen otti palkinnon vastaan iloisin mielin.

"Tosi hienoja fiilikset, totta kai. Muiden pelaajien tunnustuksesta saa ihan eri tavalla lisämotivaatiota jatkoon. Tietysti pitää aina myös muistaa, että vain joukkueen onnistuminen voi ylipäätään mahdollistaa tällaiset palkinnot."

FTK-Tornion ja Keräsen kausi on sujunut hyvin, ja joukkue on vahvasti mukana taistelussa pudotuspelipaikasta.

"Henkilökohtaisesti on ollut kohtalaisen hyvä kausi. Pisteitä on kertynyt ja ollut iso rooli joukkueessa. Joukkueena taistelemme edelleen playoff-paikasta."

Lauantain kierroksella FTK-Tornio kärsi kirvelevän voittomaalikilpailutappion Vaasassa FC Sportia vastaan. Joukkue on nyt seitsemäntenä, mutta viimeisen kierroksen voitolla mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan ovat edelleen olemassa.

"Tavoite joukkueella on koko ajan ollut selvitä pudotuspeleihin, eikä siitä ole tarpeen tinkiä. Nappaamme voiton viimeisestä runkosarjapelistä, ja sen jälkeen katsotaan, riittikö se. Jos riitti, niin kaikki on taas mahdollista – pudotuspeleihin lähdetään vain ja ainoastaan voittamaan", Keränen päättää.

 

Jyrkiäinen ja Autio 6.11.2019
Akaa Futsalin Juhana Jyrkiäinen ja GFT:n Panu Autio. (Kuva: Juuso Koro)

Akaa Futsalin Juhana Jyrkiäinen on pelannut vahvan kauden ja ollut yksi tärkeimmistä pelaajista Akaan voitokkaan liigakauden takana. Ulottuvainen ja tulivoimainen Jyrkiäinen pelaa enimmäkseen pivot-pelaajan paikalla prässin ja pelinavauksen ylimpänä pelaajana. Liigan pistepörssissä Jyrkiäinen on sijalla 6. Akaan paras tehomies 25 maalillaan ja 15 maalisyötöllään.

“Hienolta tuntuu saada tunnustusta muilta pelaajilta. Mieluummin sitä kuitenkin jo makustelisi runkosarjan voittoa, jonka varmistamiseen meillä on ollut hyvät saumat”, Jyrkiäinen muistuttaa.

“Moni seura on ammattimaistunut ja onnistunut houkuttelemaan riveihinsä kovia vahvistuksia kotimaasta ja ulkomailtakin. Meri-Lapin joukkueet ovat kiilanneet tiukasti kärkinelikkoon ja sekoittaneet voimasuhteita viime kauteen verrattuna. Vastaavasti ihan kaikki joukkueet eivät ole pysyneet kehityksessä mukana, mistä on seurannut ajoittain aika rumiakin tuloksia”, Jyrkiäinen pohtii miesten Liigan voimasuhteita.

Jyrkiäinen on loistanut myös Suomi-paidassa: MM-karsinnassa mies on pelannut kaikki tähänastiset yhdeksän ottelua ja tehnyt niissä viisi täysosumaa.

“Maajoukkueen menestys on tuonut lajille valtavasti myönteistä huomiota ja näkyvyyttä. Oli mahtava huomata, kuinka moni omistakin tutuista kertoi jännittäneensä Elite Roundin pelejä Ylen välityksellä – unohtamatta paikan päälle matkanneita Suomi-faneja. Loppuunmyydyllä Energia Areenalla on tiedossa kaikkien aikojen suomalainen futsalottelu, joten mikäs sen makeampaa kuin napata historiallinen MM-kisapaikka ennätysyleisön edessä”, Jyrkiäinen päättää.
 
Keräsen ja Jyrkiäisen tunnustukset jaetaan lauantaina 14.3. naisten Futsal-Liigan ottelussa FTK-Tornio – FC OPA  ja miesten liigaottelussa Akaa Futsal – SoVo.

* * *

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041