Takaisin
10.1.2020 klo 19.05

Futsal-Liigassa kahdeksan ottelua; Tesomalla Tampereen paikallismatsi

Jaa:

Ⓒ Esa Norvia

Miesten Futsal-Liigassa pelataan lauantaina neljä ja sunnuntaina toiset neljä ottelua. Tesomalla pelataan Tampereen paikallisottelu PP-70:n ja Ilveksen välillä. Nikola Ercegin kanssa viikolla sopimuksen tehnyt Someron Voima saa kaksi kovaa vierasta: GFT:n ja ToPV:n. JoSePa käy pohjoisen kiertueella Sievissä ja Kemissä. Myös sarjakärki Akaa urakoi kaksi ottelua.

Miesten Futsal-Liiga 2019–2020
Kierrosennakko
la 11.1.2020 – su 12.1.2020

Kaikki Futsal-Liigan ottelut lähetetään suorana lähetyksenä Futsal-Liiga-TV:ssä.

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Tulospalveluarkisto

Ottelut ja sarjat

 

la 11.1.2020    

 

15:00    Valkeakosken LH    
Mad Max – Akaa Futsal    

Valkeakoskella on Etelä-Pirkanmaan tulisen paikallisväännön aika. Viime vuosina Akaa Futsal (Leijona Futsal) on hallinnut Etelä-Pirkanmaata suvereenisti, mutta kolme edellistä kohtaamista liigan puolella ovat olleet suhteellisen tasaisia. Viimevuotisen kotiottelunsa reilu vuosi sitten Mad Max voitti 3–2; sen jälkeen Akaa on voittanut Maxit kahdesti maalein 6–4 kotonaan Toijalassa.
Mad Maxin raikkaista otteista hehkuu uuden nousun aika. Mad Max nousi viime viikonloppuna kahdella hienolla voitollaan jo kuudenneksi; playoffpaikka alkaa näyttää todennäköiseltä. Upeaa kautta pelaavalla Akaa Futsalilla on yhtä KaDy-tappiota lukuun ottamatta tältä kaudelta pelkkiä kolmen pisteen voittoja. Viikolla seura ilmoitti kovan luokan paluumuuttajasta: Miikka Hurme palaa Hyvinkäältä loppukaudeksi Akaaseen. Akaan kapteeni Jussi Nyström on sen sijaan katsomon puolella pelikiellossa.

Miikka Hurmeen paluu-uutinen Akaa Futsalin sivuilla

16:00    Tesoman PH    
PP-70 – Ilves FS    

Tampereen paikallispelissä Tesomalla kohtaavat kotijoukkue PP-70 ja Ilves FS. PP-70 nousi joulutauon jälkeen kahdeksanneksi viimeiselle pudotuspelipaikalle, joskin seuraavat joukkueet hengittävät niskaan parin pisteen sisällä. Ilves FS on ollut jo jonkin aikaa liigan hännänhuippuna, mutta loppusyksyn piristyneet otteet toivat muutamia lisäpisteitä. Toisaalta Ilvekselläkään ei ole kuin kuusi pistettä pudotuspeliviivaan, joten voittamalla paikallisvastustajansa peräpään kamppailu tasoittuisi kertaheitolla huomattavasti. Jaakko Ahokkaan paluu Ilves-paitaan toi uutta energiaa peliin; nyt myös Akseli Tiensuu palaa vahvistamaan joukkuetta. Lähtökohdat huomioon ottaen tässä voi olla kierroksen trilleri. Joukkueiden keskinäistä liigahistoriaa on hallinnut moninkertainen SM-mitalisti Ilves, mutta viimeisestä neljästä kohtaamisesta PP-70 on voittanut kolme. Syksyllä PP-70 nollasi Ilveksen Kaupissa tyystin.

PP-70:n ennakko

Ilveksen ennakko

16:00    Someron monitoimitalo    
SoVo – GFT

Somerolla pelataan liigan eteläisimpien joukkueiden paikallispeli, kun SoVo:n vieraana on espoolainen GFT. Kyseessä on myös viime kevään pronssiottelun uusinta, sillä SoVo kävi kairaamassa himmeimmät mitalit Espoon Opinmäestä viime kauden päätteeksi. Tällä kaudella GFT on ollut selvästi vakuuttavampi; tähänastiset otteet oikeuttavat jaettuun nelossijaan. Viime viikonloppuna GFT hävisi rumasti Kemissä ilman Panu Autiota, mutta pesi kasvonsa heti seuraavana päivänä nappaamalla tyylikkään vierasvoiton Torniossa. SoVo-miehistöstä lähti viimeksi kesken pitkän pelikieltonsa Valdrin Rashica jalkapalloliigan puolelle, mutta tällä viikolla seura uutisoi sopimuksestaan Nikola Ercegin kanssa. Vuosikausia Sievi FS:ssä pelannut ja seuraa kolmeen mestaruuteen auttanut serbialainen Erceg on yksi Futsal-Liigan historian parhaista pelaajista. Somerolle hän siirtyy Örebro FC:stä, jossa hän pelasi alkukauden.

SoVon uutinen Nikola Ercegistä

16:00    Sievin monitoimihalli    
Sievi FS – JoSePa    

Sievissä pelataan lähtökohdiltaan tasainen ottelu, joka voi olla tärkeä sekä pudotuspelipaikkojen että liigassa säilymisen kannalta. Kotijoukkue Sievi FS on kammennut itsensä putoajan paikalta  sijalle 10. muutamalla kotivoitolla. Heikkoon alkukauteen verrattuna joukkuetta on vahvistettu muutamalla kovalla paluumuuttajalla, viimeksi Radik Ahkmetkhanovilla. JoSePa on pisteen isäntiä edellä yhdeksäntenä, joten ottelun häviäjällä on riski valahtaa putoamiskamppailuihin. Sievi laittoi loppiaisviikonloppuna lujasti kampoihin vieraissa Mad Maxille ja kotonaan KaDylle, mutta hävisi molemmat ottelut yhdellä maalilla. JoSePalla on viimeiseltä kuukaudelta vain neljä selkeää tappiota, joten kurssi olisi käännettävä pian. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin kahdesti molempien kotihalleissa, ja kaikki neljä ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin.

su 12.1.2020    

14:00    Tervahalli, Kemi    
FC Kemi – JoSePa    

Sunnuntaina JoSePa jatkaa pohjoisen-kiertuettaan Kemiin. FC Kemi on ollut hirmuvireessä voittaen viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän. Näin ollen kemiläiset jakavat kuntopuntarin ykkössijan sarjakärki Akaan kanssa. FC Kemi on tosin päässyt pelaamaan viimeaikaiset ottelunsa enimmäkseen kotona. Tehokaksikko Enderson Suárezille ja Ricardo Arcosille ei tahdo löytyä pysäyttäjää Suomenkaan liigasta; muista kemiläisistä ovat kunnostautuneet etenkin ulottuva maalivahti Slobodan Tomić, maajoukkuemies Tuukka Pikkarainen ja tässä ottelussa pelikieltoa kärsivä Vesa Lilja. Kauden jatkuessa FC Kemin pelikirjan mukaan kamppailee kotijoukkue vakavasti runkosarjan sijoista 2–3, parhaassa tapauksessa jopa paalupaikasta. Joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa on vain vierasvoittoja (FC Kemi kaksi voittoa, JoSePa yksi voitto).

FC Kemin ennakossa haastattelussa Ville Angeria ja Ville Uimaniemi

15:00 Toijalan monitoimitalo    
Akaa Futsal – Riemu

Putoamistaistelussa oleva Liikunnan Riemu (11.) pelaa ainoan ottelunsa kenties pahimmassa mahdollisessa paikassa, Toijalan Monarilla Akaa Futsalin vieraana. Akaalla on rasitteena lauantain kova paikallismatsi Valkeakoskella, tosin ilman merkittäviä matkakilometrejä. Miikka Hurmeen liittyminen ennestään rautaiseen Akaa-rosteriin tuo leveyttä sekä peluutus- ja lepuutusvaihtoehtoja. Riemu tuskin on budjetoinut pakkopisteitä tästä ottelusta, mutta pelillisen ilmeen on parannuttava jos Jyväskylän kakkosseura aikoo taistella säilymisestä saatikka playoff-paikasta. Riemun pitkän tappioputken katkaisi maukas jatkoaikavoitto PP-70:stä joulukuussa, mutta sen jälkeen pistepussi ei ole karttunut. Tehot lepäävät paljolti kolmikon Jonne Forsström – Joonas Madetoja – Leevi Kemppainen varassa. Akaan kapteeni Jussi Nyström palaa pelikiellosta parahiksi kotiotteluun.

Riemun ennakko

16:00 Opinmäki, Espoo    
GFT – PP-70

GFT palaa kotihalliinsa sunnuntaina, jonne vieraaksi tulee PP-70 Tampereelta. Molemmat tulevat otteluun lauantain ottelun rasituksilla, joten viikonloppuna on tarjolla peräti kuusi lisäpistettä. PP-70:n tehoista ovat vastanneet tällä kaudella pääosin Vili-Atte Mäkinen ja Mikko Ala-Hakuni, GFT:n ykköspyssyjä ovat olleet Panu Aution sijasta Antti Arvola ja Lasse Saari. Myös pohjapelaaja Niko Stenholm on onnistunut sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. PP-70:n kokenut Joona Valkama katselee Tesoman paikallismatsin katsomon puolelta, mutta palaa pelikiellosta tähän otteluun.

16:00 Someron monitoimitalo    
SoVo – ToPV

Tornion Palloveikot pelaa viikonloppuna vain yhden ottelun: määränpäänä Someron monitoimitalo. ToPV myllytti viime viikonloppuna Ilvestä kotonaan, mutta kompastui GFT:n puolustusmuuriin. ToPV:n Iiro Vanha valittiin liigan joulukuun kuukauden pelaajaksi; maajoukkueenkin vakiokalustoon kuuluva Vanha onkin orkestroinut torniolaisten ykkösketjun peliä ja kerännyt siinä sivussa mukavat tehot. Myös lokakuun pelaajaksi valittu Italo Henrique Macedo Basilio ja Aleksi Kylmälä ovat pistepörssin kärkisijoilla. Torniolaisten puolustus ja maalivahtiosasto ovat kuitenkin kovan haasteen edessä, sillä SoVo on perinteisesti kotisalissaan Gezim Vocan ja Arber Istrefin johdolla ollut hyökkäyksissään vahva, eikä Nikola Ercegin mukaantulo ainakaan heikennä somerolaisten tulivoimaa.

ToPV:n ennakko

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041