Takaisin
15.1.2020 klo 14.07

Futsal-Liigassa Jyväskylän ja Meri-Lapin tulikuumat derbyt

Jaa:

Ⓒ Sami Virtanen

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikolla kaksi tulikuumaa paikallisottelua ennen maajoukkuetaukoa. Keskiviikkoiltana Jyväskylän Monnarilla kohtaavat perinteikkäässä “Jyväskylän derbyssä” Riemu ja KaDy. Torstaina kiehuu hornankattila Kemin Tervahallissa, kun erinomaisesti debyyttikaudellaan pelannut Tornion Palloveikot haastaa voittoputkessa olevaa sarjakakkosta FC Kemiä.

Miesten Futsal-Liiga 2019–2020
Kierrosennakko
ke 15.1.2020 – to 16.1.2020

Kaikki Futsal-Liigan ottelut lähetetään suorana lähetyksenä Futsal-Liiga-TV:ssä. >>

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Tulospalveluarkisto >>

Ottelut ja sarjat >>

KaDy - Riemu 28.9.2019 Markus Rautiainen
Riemun Ville Vanttaja ja KaDyn Markus Rautiainen. (Kuva: Sami Virtanen)

ke 15.1.2020    

18:45    Jyväskylän monitoimitalo    
Riemu – KaDy

Jyväskylän derby pelataan pitkästä aikaa Monitoimitalolla ja isännöintivuorossa on Liikunnan Riemu. Viime kaudella derbyjä ei nähty Riemun hakiessa vauhtia Futsal-Ykkösestä; syyskuun sarja-avauksen KaDy vei Jyväskylän jäähalliin. Syyskuussa Suomen futsalin yleisöennätys kirjattiin uudelle sataluvulle (1310 katsojaa); KaDy voitti ottelun 5–0 vahvan avauspuoliaikansa voimin. Derbyjä on KaDyn otteluennakon mukaan pelattu aiemmin 15 kertaa, joista KaDy on voittanut 11, Riemu neljä.

Riemu on sittemmin kaapinut kasaan kahdeksan sarjapistettä, joilla se on sarjan viimeisenä. Useissa otteluissaan Riemu on kuitenkin ollut tasaväkisesti mukana, jolloin sarjapisteet ovat karanneet mustaturkoosien käsistä pienillä marginaaleilla. Riemu saa otteluennakkonsa mukaan parketille lähes parhaan kokoonpanonsa. KaDy on kärsinyt useista poissaoloista; viimeksi Sievissä pitkälle lasarettivisiitille passitettiin Jere Intala. Aiemmat Jyväskylän derbyt vuosina 2013–18 ovat olleet sähköisiä ja huomattavasti sarjataulukon sijoituksia tasaisempia vääntöjä.

Riemun ennakko >>

KaDyn ennakko >>

Italo Henrique Macedo  Basilio 2019-20
Tornion derbyssä syksyllä juhlivat Italo, Jarmo Junno ja ToPV. Onko Kemissä FC Kemin vuoro? (Kuva: Teemu Kvist)

to 16.1.2020    

19:00    Tervahalli, Kemi    
FC Kemi – ToPV    

Viikon toinen sähköinen paikalliskamppailu pelataan torstai-iltana Kemin Tervahallissa, vierasjoukkueena sarjanousija Tornion Palloveikot. Meri-Lapissa on pitkät futsalperinteet jo 1990-luvun lopulta, kun venäläistaustainen futsalguru Oleg Jeprintsev, ToPV:n nykyinen päävalmentaja, valmensi FT Kemi–Torniota pääsarjatasolla. Miesten puolella FTK putosi sittemmin Ykköseen ja kuopattiin, mutta samoista siemenistä on kypsynyt peräti kaksi kovaa pääsarjaseuraa. FC Kemi nousi Liigaan 2015 ja ToPV 2019; nyt molemmat seurat pelaavat vakuuttavasti mitaleista, jopa Suomen mestaruudesta.

Viime aikojen kuntopuntarissa seurat ovat liigan kovakuntoisimpia, kun muut kärkijoukkueet ovat pelanneet ristiin. Kemin 39-vuotias veteraani Keijo Huusko on parketilla jo neljännellä eri vuosikymmenellä; kokenut Huusko pelaa elämänsä kautta Enderson Suárezin (VEN), Ricardo Arcosin (COL) ja muiden avainpelaajien rinnalla. Nousijajoukkue Tornion ykkösketju meni kesän siirtoikkunassa uusiksi: avainpelaajiksi ovat odotetusti nousseet uudet hankinnat Italo Macedo Basilio, Jarmo Junno ja Aleksi Kylmälä. Lisäjännitettä derbyyn tuo torniolaistaustaisen taiturin Iiro Vanhan esiintyminen ex-seuraansa FC Kemiä vastaan. Meri-Lapissa on paistateltu voittoputkissa ja käyty toverillista mediapeliä koko syksy ja talvi; Suomi-futsal on todella saanut uuden polttopisteen Pirkanmaan ja Jyväskylän rinnalle.

ToPV:n ennakko >>

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041