Futsal-Liigan välierät: isännillä selät seinää vasten SoVo–KaDy- ja GFT–LeiF-otteluissa

(Pääkuva: Tuukka Nyström)

Liigan välierät jatkuvat jännittävissä merkeissä: viime viikonlopun isäntäjoukkueet Kampuksen Dynamo ja Leijona Futsal ottivat 2–0-johdot ottelusarjoissaan. Tänä viikonloppuna KaDy matkustaa Someron Voiman vieraaksi ja LeiF:iä isännöi Espoossa GFT. Välierästä etenee kolmannella voitolla finaaliin, joten SoVolla ja GFT:llä on viikonloppuna peräti kaksi pakkovoiton paikkaa.

Petri Grönholm LeiF - SoVo -pelissä 31.3.2019
GFT-kapteeni Panu Autio ja LeiF:n Petri Grönholm. (Tuukka Nyström)

Viime viikonloppuna Leijona Futsal otti kaksi selkeänumeroista voittoa GFT:stä. Lauantain ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä, mutta päättyi isäntien 4–1-voittoon. Jo tauolla ottelu oli 3–1, ja toisen puoliskon ainoan maalin iski Jovan Stankovic tyhjiin viimeisellä sekunnilla.

Sunnuntain peli käynnistyi ”Kultaisten” kannalta katastrofaalisella tavalla. Peliä oli pelattu hädin tuskin seitsemän minuuttia, kun taululla oli jo lukemat 5–1. Leijona-kapteeni Jussi Nyström kaunisteli taukolukemiksi 6–1. Toisella jaksolla kentälle tuli sisuuntunut GFT, mutta Leijona onnistui puolustamaan johtoaan hyvin eivätkä espoolaiset onnistuneet kaventamaan kuin kerran.

Leijona pyrkii jatkamaan todella hyvin sujunutta kevättään ottamalla suoraan kolmannen voiton Espoon Opinmäessä, jossa isännät kuitenkin saavat etua tutusta isosta parketistaan. Mikäli GFT voittaa lauantaina, sarjaa jatketaan heti sunnuntaina, ja jos otteluvoitot ovat viikonlopun jälkeen tasan, ratkaiseva peli pelataan Akaassa tiistaina.

Lauantain ottelussa pelikiellossa on GFT:n Jaso Oksanen korttitilin täyttymisen vuoksi.

Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella:
20.10.2018 GFT – Leijona Futsal 2–5 (1–3)
19.1.2019 Leijona Futsal – GFT 7–5 (3–3)
30.3.2019 Leijona Futsal – GFT 4–1 (3–1)
31.3.2019 Leijona Futsal – GFT 6-2 (6–1)

GFT:n ennakko

* * *

Sami Virtanen
SoVon Eetu Kauria ja KaDyn Mikko Kytölä. (Sami Virtanen)

SoVo – KaDy

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Someron Voima kaappasi välieräpaikan voittamalla Sievi FS:n tiukassa ottelusarjassa. Vastaansa se sai runkosarjan voittaneen KaDyn, joka eteni puolivälieristä jatkoon suoraan kolmella voitolla Mad Maxistä. Joukkueiden viimeinen runkosarjakohtaaminen oli SoVon juhlaa, kun KaDy kaatui kotonaan peräti lukemin 3–9.

KaDy oli toipunut nöyryytyksestä ja vei viime viikonlopun kotiottelut nimiinsä lukemin 5–3 ja 2–1. Lauantaina KaDy onnistui nollaamaan pitkiksi ajoiksi SoVon tulivoimaisen hyökkäyskaluston ja iskemään itse maalit. 5–0-tilanteessa päävalmentaja Valdrin Seferi otti käyttöön lentävän maalivahdin, ja kolme kavennusmaalia syntyikin ennen loppusummeria.

Sunnuntaina SoVo puolusti tiukasti ja KaDylla oli vaikeuksia päästä kuittaamaan avausmaalia, jonka SoVon Gezim Voca iski rangaistuspotkusta pelin ensimmäisellä minuutilla. Jyväskyläläisten portugalilaisvahvistus David Parente upotti kuitenkin viikonlopun toisen kymppimetrisensä ja tasoitti pelin hieman ennen taukoa. Kuumaksi yltyneen pelin toisella jaksolla nähtiin vain KaDyn Sergei Korsunovin kulmatilannemaali, kun SoVon 5 vs. 4 -peli ei tällä kertaa tuottanut tulosta.

Niin kuin Espoossakin, vierailla on kaksi tilaisuutta katkaista sarja ja edetä finaaliin. Pelikieltoja joukkueilla ei ole, mutta korttitileille on kertynyt jonkin verran varoituksia. Jos SoVo onnistuu tasoittamaan sarjan, ratkaiseva ottelu pelataan tiistaina Jyväskylässä.

15.12.2018 SoVo – KaDy 3–4 (0–1)
9.3.2019 KaDy – SoVo 3–9 (1–3)
30.3.2019 KaDy – SoVo 5–3 (2–0)
31.3.2019 KaDy – SoVo 2–1 (1–2)