Futsal-Liigan puolivälierät: ensimmäiset voitot KaDylle, Leijonalle, SoVolle ja Ilvekselle

(Pääkuva: Sami Virtanen)

Futsal-Liigan pudotuspelit alkoivat puolivälierillä Akaassa, Jyväskylässä, Sievissä ja Espoossa. Jyväskylässä runkosarjan voittanut KaDy voitti Mad Maxin lukemin 3–2, ja Akaassa runkosarjan kakkoseksi tullut Leijona kukisti Joutsan Seudun Pallon 8–3. Pienestä maalierosta huolimatta KaDy hallitsi otteluaan; Akaassa JoSePa sinnitteli pitkään mukana ennen kuin Leijona karkasi siltä mennen menojaan.

Kahdessa muussa otteluparissa runkosarjassa heikommin sijoittunut joukkue voitti avausottelun. Sievissä vahvuuksillaan pelannut SoVo hurjasteli vastahyökkäyspelillä peräti 0–4-johtoon, eikä isäntien loppukiri riittänyt: lopputuloksena 3–4 SoVolle. Espoossa GFT ja Ilves tekivät maaleja vain ensimmäisellä jaksolla. Ilveksen 2–3-osuma jäi voittomaaliksi, vaikka GFT puskikin intensiivisesti Ilveksen puolustusmuuriin koko toisen jakson.

Puolivälierät jatkuvat samoilla paikkakunnilla sunnuntaina 17.3.

Maalit:
Leijona Futsal: Petri Grönholm, Dusan Milojevic 2, Jovan Stankovic, Juhana Jyrkiäinen, Miikka Hurme, Mika Jussila, Jussi Nyström

*****

KaDyn David Parente iski avausmaalinsa (Kuva: Sami Virtanen)

Futsal-liigan playoffit vihellettiin käyntiin Jyväskylässä, jossa hallitseva Suomen mestari KaDy sai vieraakseen Mad Maxin Valkeakoskelta aivan kuten edellisvuonnakin. Ottelun käsikirjoitus oli selvä: KaDy hallitsi palloa, Mad Max puolusti tarkkaan. Joukkueiden 21 edellisestä liigakohtaamisesta KaDy oli voittanut 20, joten se oli selkeä ennakkosuosikki. KaDy menikin johtoon 4. minuutilla portugalilaisvahvistus David Parenten ensimmäisellä maalilla Suomen kentillä. Parente pääsi vapaasti puttaamaan pallon tyhjään maaliin Jani Korpelan tarkasta kulmapotkusta maalinedustalle. Serbian maajoukkuemies Kristijan Radin laukoi KaDyn 2–0-johtoon, mutta Maxien uusi kapteeni Matti Jussila kavensi pian.

Toisella puoliajalla Dynamon pallonhallinta ei tuottanut osumia, vaan Mad Max onnistui tiiviillä ja uhrautuvalla puolustuspelillään pitämään tilanteen jännittävänä aivan loppuun asti. Radinin 3–1-maalin jälkeen vieraat yrittivät takaa-ajoa ylivoimalla. Minuutti ennen päätössummeria lentävä maalivahti Ville Kauppinen saikin ohjattua kovan syötön takatolpalta maaliin, mutta sitä lähemmäs Mad Max ei onnistunut pääsemään. Otteluvoitot ovat 1–0 Dynamolle ja sarja jatkuu sunnuntaina klo 13.30 Jyväskylässä.

KaDyn raportti ja David Parenten sekä päävalmentaja Vasko Vujovicin haastattelut

Mad Maxin raportti ja päävalmentaja Alejandro Peris Moran haastattelu

Leijonan Dusan Milojevic ja Petri Grönholm (LeiFin Facebook)

Toijalassa viime vuoden hopeamitalisti, voittoputkessa porskuttava Leijona Futsal sai vieraakseen ensimmäistä kauttaan liigassa ja siten myös ensimmäistä kertaa playoffeissa pelaavan JoSePan. LeiF oli odotetusti joukkueista vahvempi, mutta joutsalaiset laittoivat kampoihin lujasti etenkin avauspuolikkaalla. Kolmesti Leijona siirtyi johtoon, kolmesti JoSePa pääsi tasoihin. Toisella puoliajalla JoSePan meno hyytyi ja puolustuspeli alkoi rakoilla sen verran, että LeiF nautiskeli playoff-avauksestaan lopulta lavean 8–3-kotivoiton. Serbivahvistus Dusan Milojevic merkkautti tehot 2+2, Petri Grönholm 1+2, Juhana Jyrkiäinen 1+1. Muuten akaalaisilta pääsi tehoille leveä rintama pelaajia. JoSePa:n Jari Kotimäki laukoi ensimmäisellä puoliajalla kaksi kavennusmaalia. Otteluvoitot ovat 1–0 Leijonan hyväksi ja sarja jatkuu sunnuntaina klo 15.00 Toijalassa.

Ottelun alussa palkittiin Futsal-Liigan helmikuun pelaajana Leijonan kapteeni Jussi Nyström.

“Ihan hyvää futsalia tarjottiin Toijalan kotiyleisölle. 1. puoliajalla JoSePalla riitti kunto hyvin haastaa meitä, mutta toisella puoliajalla olimme paremmalla jalalla kuin vieraamme. Kolme kertaa päästettiin heidät tasoihin vähän turhaan omista virheistämme, mutta 2. puoliajalla saimme ladottua mieluisat, ehkä odotetutkin loppunumerot. Tunnelma oli hyvä, paikalle oli saapunut mukavasti myös joutsalaiskannattajia”, Nyström kertoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Leijonan raportti (tulossa)

JoSePan raportti (tulossa)

Sievin Henri Heikkilä ja Miika Toivola (arkistokuva)

Hyvän vireen löytänyt Someron Voima otti ensimmäisen kiinnityksen välieriin voittamalla Sievi FS:n vauhdikkaassa ottelussa. SoVo käytti vahvuuksiaan tehokkaasti hyödyksi: ensimmäisellä puolella se meni kahden maalin johtoon Gezim Vocan ja Mergim Bushin yhteispelillä, ja kaava jatkui pitkälle toista jaksoa. Vaikka Sievi hallitsi peliä pitkiä jaksoja, SoVo hyödynsi vastahyökkäyspaikat todella hyvällä prosentilla.

Sinnikkäästi taistellut Sievi sai takaa-ajonsa vauhtiin hieman liian myöhään. Henri Heikkilä puki maalivahdinpaidan ylleen, ja kavennusmaaleja syntyikin. Sievin kolmas osuma tuli kuitenkin vasta aivan loppusekunneilla, ja voimaan jäi 3–4-tulos SoVon hyväksi. Jarmo Junno iski Sieville kaksi maalia; kapteeni Juho Alasuutari katseli loukkaantumisen jälkeen suurimman osan peliä penkiltä.

Kaksi vuotta sitten joukkueet kohtasivat välierissä. Tuolloinkin SoVo vei ensimmäisen ottelun nimiinsä. Lopulta Sievi voitti ottelusarjan lukemin 3–2 ja eteni aina mestaruuteen. Ensimmäisen ottelun perusteella tänäkin keväänä nähdään tiukka kamppailu jatkopaikasta.

Ilves juhlii (arkistokuva)

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille. Altavastaajaksi veikkailtu Ilves esitteli alkaneen pleijarisarjan aluksi kovaa puolustusrutiiniaan ja turvasi yhden maalin johtoaan onnistuneesti lähes 27 minuuttia.

Maalinteon aloitti GFT-kapteeni Panu Autio, mutta sitten Ilveksen pelaaja-valmentaja Antti Teittinen mestaroi alle kahteentoista minuuttia itselleen tehot 1+2. Teittisen urakan lomassa GFT:n Otto Jukko ehti avata liigamaalitilinsä Aution mainiosti tarjoilemalla osumallaan, mutta pian tämän jälkeen Ilveksen Jaakko Ahokas maalasi tulisesti keskisektorilta.

Ahokkaan maali jäi ottelun voittomaaliksi: GFT painoi kiivaasti puolustusmuuria vastaan, mutta Akseli Syrjälän johtama puolustus kesti ottelun loppuun saakka.