Futsal-Liigan kierrosraportti: Leijona Ilvestä vahvempi, FC Kemi ryösti pisteen Espoosta

Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina täysi kierros. Ennakkosuosikit sarjataulukon yläpäästä pitivät pintansa jokaisella ottelupaikkakunnalla. FC Kemi venyi Espoossa jatkoajan jälkeenkin tasapelipisteeseen GFT:n vieraana, mutta GFT vei voittomaalikilpailun. Pohjois-Pohjanmaan derbyssä sarjajumbo Oulun Tervarit putosi Sievi FS:n vauhdista. Pirkanmaan huippuottelussa Leijona Futsal nollasi vieraissa Ilveksen maalein ja sarjapistein 0–3. Kierroksen muita voittajia olivat sarjakärki KaDy, Someron Voima ja JoSePa. Sarja jatkuu heti sunnuntaina 13.1. neljällä ottelulla.

(Pääkuva: Leijona Futsalin kotisivut)

Miesten Futsal-Liiga 2018–19
14. kierroksen kierrosraportti
la 12.1.2019

Maalikoosteet löytyvät Futsal-Liiga-TV:stä.

Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – KaDy 2–8 (0–2)
Maalit:
Mad Max: Jesse Collin, Riku Raikko
KaDy: Mad Max om., Newton Jr., Kristijan Radin, Sergei Korsunov 2, Juha-Matti Savolainen, Mikko Kytölä, Arash Muridiyazd

Oulun urheilutalo
Tervarit – Sievi FS 2–6 (1–4)
Maalit:
Tervarit: Dritan Stafsula, Teemu Mattila
Sievi FS: Aleksi Kylmälä. Ossi Tyni, Juho Alasuutari, Toni Pylkkänen 2, Joni Pakola

Someron Monitoimitalo
SoVo – PP-70 9–6 (5–4)
Maalit:
SoVo: Gezim Voca 4, Mergim Bushi, Mohammad Ahmadi, Moshtagh Yaghoubi 2, Tuomas Hakala
PP-70: Pauli Pylvänäinen 2, Matias Hovi, Markus Säde, Riku Partala, Pyry Haanpää

Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – FC Kemi 2–1 vm., 1–1 ja., 0–0 (0–0)

(kuva: Calahan.kuvat.fi)

Valkeakoskella sarjakärki, puolustava mestari KaDy hoiti rutiinillaan vieraspisteet Jyväskylään. Loppulukemat 2–8 eivät kerro totuutta ottelusta, sillä Mad Max oli molemmilla puoliajoilla mainiosti mukana pelissä luoden tukun hyviä maalipaikkoja. KaDylta ratkaisijoita löytyi leveältä rintamalta: avausjakson ainoat osumat syntyivät kuitenkin brasilialaisen Newton Jr:n laukauksista, joskin avausosuma kimpoili kahden Max-puolustajan kautta maaliviivan yli. Toisella puoliajalla Jesse Collin kavensi numeroiksi 1–3, mutta lähemmäs tasoitusta Mad Max ei päässyt. KaDy, jolta valittiin tuoreeltaan maajoukkueen MM-karsintoihin neljä pelaajaa, namutteli pari maalia tyhjiin kotijoukkueen yrittäessä lentävällä maalivahdilla; Sergei Korsunov osui kahdesti. Dynamo jatkaa vakuuttavasti sarjakärjessä, Mad Max kahdeksantena.

Mad Maxin raportti
KaDy:n raportti

(kuva: Tervarien facebook-sivut)

Oulussa pelattiin sarjapisteistä ja Pohjois-Pohjanmaan herruudesta. Selvänä ennakkosuosikkina vieraisille matkannut Sievi FS oli selkeästi edellä jälleenrakennusvaiheessa olevaa oululaisjoukkuetta ja vei vieraspisteet maalein 2–6. Vaasasta joulukuussa Sieviin rahdatut uudet vahvistukset Toni Pylkkänen ja Matias Träskbäck kiittivät vastuusta tehojenkin muodossa; vasenjalkainen Pylkkänen osui taukosummerin molemmin puolin. Huikeassa vireessä oleva Sievi nousi sarjakakkoseksi ja KaDyn vakavimmaksi haastajaksi runkosarjassa; Tervarit jatkaa pahnanpohjimmaisena. Sievi saa sunnuntaina kotiluolaansa vieraaksi kovakuntoisen Leijona Futsalin.

(kuva: SoVo:n facebook-sivut)

Somerolla rikottiin maalijuhlissa kuluvan kauden yhden ottelun maaliennätys, joka oli lokakuulta täsmälleen saman otteluparin nimissä. Syksyllä Tesomalla SoVo vei PP-70:a rumin lukemin 4–10, tällä kertaa loppulukemat olivat selvästi tasaisemmat 9–6. Pistepörssin kärkinimi Gezim Voca muistelee varmasti länsitamperelaisia hyvällä, sillä hän onnistui nokittamaan syksyn hattutemppuaan ja latoi kotihallissa peräti neljä maalia maajoukkuemaalivahti Aleksi Pennasen vartioimaan PP-maaliin. Tamperelaiset tulivat ottelussa tasoihin 24. ja 27. minuuteilla hienojen laukausten avuin, mutta lopulta Vocan, Moshtagh Yaghoubin, Mergim Bushin ja Valdrin Seferin orkestroima somerolaisnippu meni menojaan ja piti sarjapisteet kotona. SoVo on tukevasti neljäntenä kiinni kotiedussa, PP-70:lla riittää kurottavaa playoff-viivaan eikä 13 sarjapisteellä putoamispeikkokaan ole aivan kokonaan karistettu niskasta.

SoVo:n raportti
PP-70:n raportti

(kuva: FC Kemin facebook-sivut)

GFT – FC Kemi 2–1 vm., 1–1 ja., 0–0 (0-0)

Jos Somerolla mässäiltiin maaleilla, nähtiin Espoossa kauden ensimmäinen maaliton 40-minuuttinen GFT:n ja FC Kemin välillä. FC Kemin uusi espanjalaishankinta Antonio Jesús Ruiz ”Owen” García sai heti suurta vastuuta tehden ensiesiintymisensä Suomen kentillä. Kapealla nipulla pitkässä reissussa ollut FC Kemi taisteli hurjasti läpi ottelun ja onnistui maalivahti Lari Honkasen loistopelin siivittämänä nollaamaan nimivahvan sarjakakkosen. Jatkoajalla osui ensin GFT:n Timo Mikkonen, heti perään ylivoimakuvion päätteeksi FC Kemin maajoukkuemies Tuukka Pikkarainen. Lisämaaleja ei nähty, joten toinen sarjapiste jaettiin voittomaalikilpailussa, jossa osuivat vain GFT:n Panu Autio ja kentille puolen vuoden tauolta palannut Antti Arvola. Pistemenetyksen johdosta GFT putosi Sievin taakse kolmoseksi, FC Kemin hyvä vieraskamppailu ei tuo paljoa konkreettista lohtua sarjataulukon häntäpäässä.

FC Kemin raportti

(kuva: Leijona Futsalin kotisivut)

Kierroksen huippuottelussa Tampereella Ilves sai vieraakseen Leijona Futsalin Akaasta. Pirkanmaan herruutta lähes kaksi vuosikymmentä hallussaan pitänyt Ilves on aivan viime vuosina menettänyt otettaan akaalaisille, ja tälläkin kertaa kevään hopeamitalistit olivat etevämpiä. Ottelusta ennakoitiin tasaista, mutta se eteni Leijona Futsalin hallinnassa lähes alusta loppuun. Avauspuoliajalla osuivat Dusan Milojevic ja Tatu Ahonen oivilla laukauksillaan; toisella puoliajalla pelaaja-valmentaja Jovan Stankovic kaunisteli lukemia Ilveksen jo pelatessa lentävällä maalivahdilla. Ilveksen nollaamisen lisäksi LeiF osui tolppiin useita kertoja. Akaalaisleirissä ilahduttaa myös viime kauden ykkösnimen Petri Grönholmin paluu Portugalista kokoonpanoon kevääksi. Ilveksen laihaksi lohduksi jäi, että ex-Ilves, maajoukkuemies Juhana Jyrkiäinen jäi tehoitta entistä seuraansa vastaan. Molemmat joukkueet huilaavat vain yön ja pelaavat myös heti sunnuntaina.

Ilveksen raportti
Leijonan raportti

(kuva: Riku Kuurne)

Joutsassa JoSePa:lla oli tilaisuus vankentaa asemiaan pudotuspeliviivan yläpuolella voittoputkeen päässeen PJK:n kustannuksella ja siinä joutsalaiset myös Markus Rautiaisen hattutempun ja Jari Kotimäen kahden maalin siivittämänä onnistuivat. PJK oli noussut vuodenvaihteessa sarjan jumbosijalta kolmen perättäisen voiton turvin, mutta Joutsassa uuttera takaa-ajo katkesi heti kapteeni Miikka Mörön laukoman 2–2-tasoituksen jälkeen Mörön suoraan ulosajoon, joka aiheutti erimielisyyksiä vieraiden ja tuomarikaksikon välillä. JoSePa ei ehtinyt johtoasemassa pyörittää lainkaan 4 vs. 3 -ylivoimapeliään, vaan joukkueen ykköstähti Rautiainen täräytti suoraan vapaapotkukuviosta pallon rysään. JoSePa pitää lujasti kiinni jo alkusyksystä kiinni tarraamastaan playoff-paikasta. PJK jatkaa taistoa sarjan alapäässä – nyt kaksi ottelua ilman elintärkeää kapteeniaan. Molemmat pelaavat sunnuntaina Tampereella.

JoSePa:n raportti