Futsal-Liigan Kierroksen ottelu: Ilves ryösti pisteet Toijalasta

Futsal-Liigassa pelataan täysi 12 ottelun tuplaviikonloppu. Kierroksen ottelussa Toijalassa pelasivat vastakkain viime kauden hopeamitalisti Leijona Futsal ja pronssille yltänyt Ilves FS. Leijonan hallinnasta huolimatta Ilves vei täyden pistepotin Tampereelle maalein 1–2 (0–1). Kierroksen muut ottelut pelataan lauantaina.

Maalit:
Lassi Lintula 0–1; Tatu Ahonen 1–1; Tomi Lahtinen 1–2 (yv)

Kierroksen ottelussa Toijalassa pelasivat vastakkain viime kauden hopeamitalisti Leijona Futsal ja pronssille yltänyt Ilves FS Tampereelta. Ottelu alkoi liigauransa viime kevään finaaleihin lopettaneen Leijona- ja KylVe-ikoni Jukka-Pekka Jyrämön pelipaita numero viiden jäädyttämisellä. Leijona lähti otteluun ennakkosuosikkina, joskin Ilves tiedettiin kovaksi luuksi jopa ilman veteraanikaksikkoa Teittinen–Torvinen. Leijonan paidassa pelaa useita entisiä Ilves-pelaajia, tuoreimpana kiinnityksenä maajoukkuekasvo Juhana Jyrkiäinen.

Pelitapahtumat etenivät näennäisesti Leijonan käsikirjoituksen mukaan: kotijoukkue hallitsi palloa pitkiä jaksoja hyökäten monipuolisesti keskeltä ja laidalta, oikealta ja vasemmalta, nopeasti ja pidemmän kaavan mukaan. Etenkin Dušan Milojević, Tatu Ahonen ja Jyrämöltä kapteeninnauhan perinyt Jussi Nyström laukoivat erittäin ahkerasti.

Ensimmäisen puoliajan ainoan osuman teki kuitenkin tiukasti maaliaan puolustanut Ilves. Leijonan hyökkäyksen päätyttyä blokattuun vetoon Lassi Lintula hiljensi kotiyleisön kiskaistuaan omasta päädystä tarkan purkupallon, joka laskeutui maaliltaan hieman ulkona olleen LeiF-maalivahti Juho Laineen yli suoraan maaliin.

Toisella puoliajalla LeiF lisäsi tempoa ja ajoi Ilveksen puolustuskannalle. Raumalta Ilvekseen kaapattu maalivahti Juho-Matti Pösö piti upeilla torjunnoillaan Ilveksen johdossa. Viimein 26. minuutilla Tatu Ahosen tarkka kuti painui tolpan kautta maaliin ja peli oli tasan 1–1.

Ottelun käännekohdaksi muodostui 36. minuutilla Milojevićin saama toinen keltainen kortti ja kentältäpoisto, sillä serbialaisvahvistus katkaisi nopean Ilves-vastahyökkäyksen sääntöjen vastaisin keinoin. Ilves ei kauaa tarvinnut 4 vs. 3 -ylivoimapelinsä pyörittämiseen, kun Tomi Lahtiselle avautui keskikaista vapaaksi, josta kokenut Lahtinen lähetti tulisen kärkkärin Leijonan maaliin.

Leijonan 5 vs. 4 -ylivoima ehti tuottaa pari hyvää maalipaikkaa, mutta ei lisäosumia. Suuri osa viimeisistä minuuteista pelattiin sekavaa peliä päästä päähän; Ilves sai pelattua arvokkaita sekunteja pois omalla hyökkäysalueellaan.

(kuva: Leijona Futsalin kotisivut)

“Olihan siinä maalipaikkoja vaikka kuinka paljon, mutta pelissä ja huolellisuudessa oli muutenkin parannettavaa”, kotijoukkueen pelaaja-valmentaja Jovan Stanković pohti ottelun jälkeen.

“Ilves taisteli hyvin, ja meillä on vielä opeteltavaa, miten tällaisia pelejä voitetaan. Onneksi kausi on vasta alussa”, Stanković kertoo Leijona Futsalin kotisivuilla.

Leijonan otteluraportti
Ilveksen otteluraportti

Tuukka Nyströmin kuvia Leijona Futsalin facebook-sivuilla

Maalikooste Futsal-Liiga-tv:ssä

Futsal-Liigan 3. ottelukierros jatkuu lauantaina viidellä paikkakunnalla. Sunnuntaina 14.10. pelataan täysi ottelukierros 4.