Takaisin
17.4.2019 klo 23.46

Futsal-Liigan finaalit: KaDy voitti Leijonan finaaliavauksessa

Jaa:

(Pääkuva: Markku Leppäpuisto)

Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo otti ensimmäisen kiinnityksen futsalin Suomen mestaruuteen voittamalla akaalaisen Leijona Futsalin täpärästi ensimmäisen finaalin jatkoottelussa. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla: seuraavat ottelut pelataan pitkänäperjantaina Iittalassa ja pääsiäismaanantaina Jyväskylässä. Joukkueet kohtaavat nyt finaaleissa toisen kerran peräkkäin: viime vuonna KaDy otti mestaruuden voitoin 3–1.

Futsal-Liigan 1. finaali
Kampuksen Dynamo – Leijona Futsal jo. 2–1, 1–1 (1–0)

17.4. Jyväskylän Monitoimitalo

Maalit:
KaDy: David Parente, Kristijan Radin
Leijona: Juhana Jyrkiäinen

Ottelun pöytäkirja
Maalikoosteita täällä

KaDyn brasilialaisvahvistus Newton Jr. oli poissa pelikiellon takia, ja päävalmentaja Vasko Vujović peluutti alkuun hieman totuttua laajempaa rosteria, ensimmäisellä jaksolla kahdeksaa kenttäpelaajaa, joka tiivistyi kuitenkin ottelun loppupuolella viiteen: Suomen maajoukkuekolmikko Mikko Kytölä, Jani Korpela ja Sergei Korsunov sekä serbialainen Kristijan Radin ja portugalilainen David Parente pelasivat totutun isot minuutit, Joona Valkama, Tero Intala ja Arash Muridiyazd vähemmän. Leijona Futsalin peli pyöri tasaisemmin kahdella kentällisellä: avauksessa olivat Suomen maajoukkuemiehet Petri Grönholm ja Miikka Hurme, Dusan Milojević ja pelaaja-valmentaja Jovan Stanković, toisessa kentällisessä Tatu Ahonen, Juhana Jyrkiäinen, Mika Jussila ja kapteeni Jussi Nyström. Maalivahteina toimivat tuttuun tapaan KaDyn Juha-Matti Savolainen ja Leijonan Juho Laine.


Leijonan maalintekijä Juhana Jyrkiäinen (Kuva: Markku Leppäpuisto)

Peli alkoi KaDyn voimakkaalla pyörityksellä, joka tuotti tulosta jo toisella minuutilla, kun David Parente otti Leijona-maalin edessä pallon rinnalla haltuun, kääntyi ja laukoi pallon verkkoon. Kovin montaa maalipaikkaa Dynamolla ei kuitenkaan ollut, ja ensimmäisellä jaksolla lähimmäksi pääsi Jani Korpela yllättävän läpiajon jälkeen, kun pallo kimmahti tolpasta ulos. Leveämmällä miehityksellä pelaava Leijona otti viimeistään toisella jaksolla ottelun haltuunsa pitkiksi pätkiksi ja teki korkealla prässillään KaDyn pelinavaamisesta hyvin vaikeaa. Kärkkäästi laukovat akaalaiset Jussi Nyströmin ja Dusan Milojevićin johdolla joutuivat kuitenkin hakemaan ratkaisuja kaukaa. Kun ottelua oli vartti pelaamatta, Leijonan Juhana Jyrkiäinen ohjasi maalin edestä Tatu Ahosen laukauksen verkkoon. Loisto-ottelun pelannut Savolainen piti hyvin puolustavan KaDyn pystyssä senkin jälkeen.


Kristijan Radin kiskaisi voittomaalin. (Kuva: Markku Leppäpuisto)

Jatko-ottelussa Leijonan aktiivisen prässipelin tempo hidastui pykälän verran ja Dynamo sai vahvemmin otetta pallollisesesta pelistä, vaikka avaaminen oli edelleen hankalaa. Voittomaalin iski lopulta Serbian maajoukkuemies Kristijan Radin, joka ujutti pallon takatolpan juureen nopean laitanousun jälkeen. Leijonan 5 vs. 4 -pyöritys ei tuottanut osumia kumpaankaan päähän, ja ensimmäinen voitto merkittiin paikkansa tehokkaasti käyttäneelle KaDylle.

Valmentajien kommentit

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović:

- Tämähän oli hyvin tiukka ottelu. Finaalien ensimmäinen pelissä kaikilla on kova paine päällä, molemmilla joukkueilla. Kun pelataan mestaruudesta, vaatimukset painavat pelaajia. Otimme nyt ensimmäisen askeleen. Johtoasema sarjassa ei ole ratkaisevan iso etu, mutta ensimmäisen ottelun voittaminen on tärkeää. Tarvitaan kuitenkin vielä kaksi askelta.
- Ottelu ei ollut lainkaan erilainen kuin odotin: odotin vaikeaa peliä, etenkin kun pelasimme ilman Newton Jr:ää. Perjantaina meillä on yksi pelaaja lisää rosterissa, mikä helpottaa kyllä. Ja tietenkin analysoimme nyt tämä pelin nähdäksemme, mitä voimme tehdä paremmin ja missä voisi aueta mahdollisuuksia. Toisessa pelissä meillä on vastassamme voimakkaammin reagoiva Leijona, ja meidän tulee olla valmiina vastaamaan vahvasti.
- Pelaajille painotan sitä, että ensimmäisen pelin voitto on todellakin vasta ensimmäinen askel, niitä tarvitaan vielä kaksi.
 
Leijonan valmentaja Jari Hakala:

- Kyllä peli oli sitä mitä odotettiinkin. Meillähän on ollut aina tiukkoja pelejä KaDya vastaan, ja molemmat joukkueet todennäköisesti osasivat skoutata toistensa avaukset, erikoistilanteet ynnä muut. Alkuun meillä oli hieman hermostunutta peliä, joka sitten toiselle puoliskolle parani: pallonhallinta siirtyi selkeästi meille, mutta tässä pätee vanha klisee maalintekopelistä. KaDy puolusti hyvin, eikä päästy ihan vaarallisille paikoille maalin edustalle.
- Jatkossakin pelit tulevat varmaan olemaan samankaltaisia. Meidän ei kannata pistää päätä pensaaseen, koska pystyimme luomaan tilanteita ja haastamaan KaDyn vahvasti. Pelillisiä juttuja kumpikaan ei todennäköisesti tule muuttamaan. Kokoonpanoissa voi olla pieniä muutoksia, samoin erikoistilannepelaamiseen. KaDy ei päässyt montaa kertaa vaarallisille paikoille. Omaan viimeistelyyn vielä tarkkuutta, ja eiköhän me käännetä perjantaina peli itsellemme.

***
 
Finaalisarjan seuraava peli pelataan 19.4. klo 14.15 Hämeenlinnan Iittala-hallilla ja kolmas ottelu Jyväskylän Monitoimitalolla 22.4. klo 14.45. Mikäli ratkaisua ei tule aiemmin, sarja jatkuu Iittalassa 28.4. ja jälleen Jyväskylässä 3.5. Yle TV2 näyttää ottelut.

KaDyn raportti
Leijonan raportti

***

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 437 8041