Futsal-Liigan 7. kierros huipputasainen: Leijona selätti SoVon, kolme ottelua voittomaalikilpailuun

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina täysi ottelukierros. Kierroksen ottelussa Leijona Futsal voitti maalijuhlien siivittämänä kotonaan Someron Voiman 6–5. Kaikki ottelut olivat tasaisia; KaDy ja Mad Max hakivat niukan vierasvoiton; kolme muuta ottelua ratkottiin tasan päättyneen jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailuilla  Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina 11.11. viiden ottelun kierroksella.

(pääkuva: Leijona Futsalin kotisivut)

Miesten Futsal-Liiga 2018–19
7. kierroksen kierrosraportti
la 10.11.2018

Otteluiden maalikoosteita on Futsal-Liiga-TV:ssä.

Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – FC Kemi 4–3 vm., 3–3 ja., 3–3 (0–1)
Maalit:
PP-70: Vili-Atte Mäkinen, Matias Hovi, Jussi Rasva
FC Kemi: Vesa Lilja, Joni Lehosmaa, Tuukka Pikkarainen

Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – Tervarit 3–4 vm., 3–3 ja., 3–3 (0–2)
Maalit:
PJK: Leevi Sorsa, Antti Ala-Myllymäki 2
Tervarit: Heikki Halmet, Taneli Kohonen, Juho Väinälä

Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – Sievi FS 2–3 vm., 2–2 ja., 2–2 (1–1)

JoSePa: Jari Kotimäki 2, Olli Malin, Jarkko Kosunen
Mad Max: Matti Jussila, Kim Lingman, Mikko Heritty 2, Justus Kunnas, Mikko Matinaro

Kierroksen ottelussa tutut kilpakumppanukset Leijona Futsal ja Someron Voima ottivat yhteen Toijalan Monarilla. Keskinäisissä kohtaamissa parin kauden aikana Leijona oli ollut niskan päällä; viime kauden puolivälieräsarjan akaalaiset veivät suoraan voitoin 3–0. Tämäkin otatus päättyi Leijona-juhlaan kapteeni Jussi Nyströmin komean hattutempun siivittämänä.

Ensimmäisellä puoliajalla Mika Jussila ja Dušan Milojević veivät isännät 2–0-johtoon, mutta Futsal-Liigan pistepörssin ykkönen Gezim Voca tasoitti kahdella komealla laukauksella. Avausjakson jälkimmäisellä puolikkaalla mentiin kovaa päästä päähän ja dramaattisia tapahtumia oli paljon molemmissa päissä. Molempien virhetili täyttyi, mutta tämän hyödynsi paremmin Leijona. Jussila vei kotijoukkueen johtoon 6 metrin rankkarista, SoVo:n kuudennen rikkeen jälkeen Nyström pääsi laukomaan esteettömän 10 metrin vapaapotkun rikepaikasta seitsemästä metristä kovaa alakulmaan. Vastahyökkäyksen päätteeksi LeiF namutteli tilanteeksi jo laveat 5–2. Heti perään Milojević ajettiin puoliajan lopulla kentältä kahden keltaisen kortin saattelemana.

Ulosajoa seuranneen ylivoimapelin SoVo hyödynsi ja kavensi toisen puoliajan alussa. 23. minuutilla akaalaisten pelaaja-valmentaja Jovan Stanković tyrkkäsi pallon omaan maaliin ja 5–4-tilanteessa kaikki oli taas auki. Leijona kuitenkin säilytti johtonsa loppuun saakka, sillä molemmat joukkueet osuivat enää kertaalleen 35. minuutilla huippuyksilösuorituksilla. Kapteeni Nyström täydensi hattutemppunsa komealla vasemman jalan kaukolaukauksella täydestä vauhdista yläkulmaan; SoVon Moshtagh Yaghoubi nokitti heti perään tuuttaamalla pallon vasemmalta laidalta yläriman kautta Juho Laineen taakse. Tämän lähemmäksi SoVo ei enää päässyt ja näin se koki kauden ensimmäisen tappionsa.

“Jokainen peliä seurannut näki, että me olimme pelillisesti vahvempi joukkue tänään. Tappio harmittaa aina, mutta tämä osoitti että pystymme haastamaan kärkijoukkueet. Tästä on hyvä jatkaa hyvin mielin huomiseen Ilves-otteluun”, kommentoi SoVon manageri Jarkko Ihalainen seuran verkkosivuilla.

Sekä LeiF että SoVo jatkavat aivan sarjan kärjessä Kampuksen Dynamon takana. LeiF pelasi 8. kierroksen ottelunsa jo viikolla Pirkkalassa, SoVo isännöi sunnuntaina Ilvestä.

Leijonan raportti
SoVo:n raportti

Tampereen Tesomalla kohtasivat tasaisessa ottelussa kaksi playoff-viivan alle jämähtänyttä joukkuetta. FC Kemin Vesa Lilja osui kertaalleen ensimmäisellä puoliajalla, PP-70:n Vili-Atte Mäkinen tasoitti 29. minuutilla. FC Kemi teki kaksi salamamaalia ja johti ottelua aikansa 1–3, mutta PP-70:n 5 vs. 4 -ylivoimapeli lentävällä maalivahdilla oli tehokasta ja kotijoukkue kampesi itsensä tasoihin viimeisellä peliminuutilla. Jatkoaika oli maaliton, joten nähtiin miesten liigakauden ensimmäinen voittomaalikilpailu. Se oli myös sarjahistorian ensimmäinen rangaistuspotkukilpailu, joka lauottiin 10 metrin täplältä (eikä 6 metristä). Ratkaisuun tarvittiin peräti 14 laukojaparia; lopulta PP-70 veti pidemmän korren ja nappasi toisen sarjapisteen taskuunsa. FC Kemi sai sentään puhtaan tappioputkensa katki. Joukkueet jatkavat sijoilla 9. ja 10.

PP-70:n raportti

(kuva: Esa Norvia)

Myös Pirkkalassa pelattiin häntäpään kamppailu, jossa ratkaisu jouduttiin hakemaan 10 metrin voittomaalikikilpailusta. Vierasjoukkue Oulun Tervarit johti ottelua useaan otteeseen, mutta Antti Ala-Myllymäen kaksi maalia toivat kotijoukkueen tasoihin. Maalittoman jatkoajan jälkeen lauottiin pilkkuja, jotka toivat ratkaisun heti kahdessa parissa. Tervarit voitti rankkarikisan 0–2  nuorisokaartin osumilla ja vei sarjapisteet 1–2. Joukkueet jatkavat sarjataulukon pohjalla; molemmilla on nyt 2 pistettä.

Tervarien raportti

(Espoon kuvat: Siiri Perälä)

Tähän asti liigasyksynä jokainen ottelu oli ratkennut viimeistään 5 minuutin jatkoajalla, mutta lauantaina pilkkukisoja jouduttiin laukomaan vielä kolmannellakin paikkakunnalla. GFT oli jo lähellä viedä jatkoajalla toisen sarjapisteen, kun Sievin kapteeni Juho Alasuutarin ulosajon jälkeisessä ylivoimapelissä Ville Vähäkoitti vei espoolaiset 2–1-johtoon. Kahden maalin mies Aleksi Kylmälä kuitenkin tasoitti 43. minuutilla. 10-metrisiä lauottiin Espoossakin peräti 12 paria, kunnes Sievin kakkosmaalivahti Marko Pirilä omalla vuorollaan ratkaisi pelin. GFT on sarjassa kolmantena, Sievi 6. sijalla.

Tampereen Kaupissa Ilves FS laittoi hallitsevan mestarin KaDy:n lujemmalle kuin yksikään suomalaisjoukkue tällä kaudella. KaDy meni molemmilla puoliajoilla johtoon, jonka Ilves sai tasoitettua. Avausjaksolla osuivat Kristijan Radin (KaDy) ja nuori liigadebytantti Sakari Lepistö (Ilves FS), toisella puoliajalla Newton Jr. (KaDy) ja ylivoimapelillä lentävänä maalivahtina pelannut ex-KaDy Tomi Lahtinen (Ilves). Viimeinen 10-sekuntinen oli brasilialaista draamaa rajapotkukuvioissa: ajassa 39:50 Newton Jr. laukoi KaDyn 2–3-johtoon, kuusi sekuntia myöhemmin Rafael Giorgio osui toisessa päässä tolppaan. Näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat Jyväskylään ja KaDy jatkaa puhtaalla pelillä.

Ilveksen raportti
KaDy:n raportti

(kuva: Ilveksen kotisivut)

Sarjanousija JoSePa sai vieraakseen keskikastin väännössä Mad Maxin Valkeakoskelta. Ottelu oli huipputasaisen kierroksen ainoa, joka päättyi enemmän kuin yhden maalin eroon. Mad Max karkasi jo 1. puoliajalla 1–4-johtoon JoSePa:n huolimattoman puolustuksen avittamana. Jari Kotimäen kaksi maalia ja takaa-ajo lentävällä maalivahdilla eivät tuoneet joutsalaisia kotiyleisön edessä tasoihin, vaan myös Mad Max osui vielä kahdesti ja lopputulokseksi jäi 4–6. Mikko Heritty laukoi kaksi maalia. Molemmat joukkueet ovat tukevasti playoff-viivan yllä.

Mad Maxin raportti
Jonna Keihäsniemen kuvia

Futsal-Liiga jatkuu 11.11. viiden ottelun kierroksella. Kierroksen ensimmäinen ottelu PJK – Leijona Futsal pelattiin jo keskiviikkona 7.11. Kierroksen otteluna on Jyväskylässä KaDy – Sievi FS.