Futsal-Liigan 10. kierros: FC Kemi pohjoisen herra, Mad Max kaatoi Leijonan

Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkona paikallispelien sävyttämä täysi kierros. Kierroksen ottelussa Oulussa FC Kemi oli Pohjoisen derbyn herra voittamalla Tervarit maalein 1–6. Mad Max yllätti kotonaan Etelä-Pirkanmaan derbyssä Leijonan 3–2 Justus Kunnaksen heilutellessa jälleen tahtipuikkoa. KaDy haki odotetusti pisteet Joutsasta; kärkiottelussa GFT voitti Someron Voiman 6–2. Kierroksen muut voittajat olivat Sievi FS ja Ilves FS. Futsal-Liiga jatkuu viikonloppuna kahdeksalla ottelulla. KaDy johtaa sarjaa, GFT on kakkosena.

JoSePa: Janne Kosunen, Jari Kotimäki, Jesse Kalliokoski
KaDy: Mikko Kytölä, Kristijan Radin 2, Jani Korpela, Sergei Korsunov, Newton Jr. 2

ke 12.12.

Oulussa pelattiin Pohjoisen derby, jossa sarjan häntäpäähän jumittuneet Tervarit ja FC Kemi kaipasivat kipeästi lisäpisteitä. Ottelusta ennakoitiin tasaista, mutta toisin kävi. Maalintekovaikeuksista koko syksyn kärsinyt FC Kemi meni heti avausminuutilla johtoon ja piti komennon loppuun saakka, joskin viimeiset kosmeettiset maalit näkivät päivänvalon vasta viime minuuteilla. Tahtipuikkoa heiluttivat maajoukkue-edustuksista itseluottamusta ja tieto-taitoa kerännyt kemiläiskaksikko Tuukka Pikkarainen – Ville Uimaniemi, joista molemmat viimeistelivät kaksi maalia.

Ottelun toisella puoliajalla tunteetkin kuumenivat ja kortteja jouduttiin jakelemaan. Tervarien kokenut Adrian Rizvani ja FC Kemin valmentaja Kalle Huusko ohjattiin katsomon puolelle. Oululaisten momentum ja takaa-ajo kilpistyivät heikkoon viimeistelyyn ja kemiläismaalivahti Lari Honkasen loistoiltaan. Viimeiset maalinsa FC Kemi teki tyhjään maaliin ja 10 metrin vapaapotkuista. Tervarien ainokaisen viimeisteli Juho Väinälä. Tervarit on sarjassa sijalla 11., FC Kemi nousi sijalle 10. Molemmilla pohjoisen joukkueilla riittää kevätkierrokselle haastetta välttyä putoamiselta taimikä parempaanousta playoff-viivan paremmalle puolelle.

Tervarien raportti

Pirkkalassa sarjajumbo PJK sai vastaansa vahvassa loppusyksyn vireessä olevan Sievi FS:n. Sieviläiset olivat arki-illan pitkässä vieraspelissä kapealla rosterilla ja varamiehisenä, mutta onnistuivat menemään kahden maalin johtoon tuoreen vaasalaishankinnan Toni Pylkkäsen ja Aleksi Kylmälän maaleilla. PJK kuroi ennen taukosummeria eron tasoihin nuorten Hugo Kukkasniemen ja Omar Solin osumilla, mutta toisella puoliajalla Sievin Atte Häivälä iski 2–3-voittomaalin. PJK jatkaa sarjajumbona, Sievi kohenteli asemiaan ylemmässä keskikastissa kärjen tuntumassa.

Sievin raportti

Kierroksen huippuottelu ja Etelä-Suomen derby pelattiin Espoossa GFT:n ja Someron Voiman välillä. Ottelusta ennakoitiin tasaista ja ensimmäinen puoliaika olikin tasainen. Panu Aution avausmaali 10. minuutilla kelpaisi kansainvälisiin maalikoosteisiin: Niko Stenholmin oikea-aikainen pystysyöttö vapauttu selustaan juosseen Aution läpiajoon, josta maestro vippasi pallon puhdasoppisella ”sombrerolla” vastaan tulleen SoVo-maalivahti Joonas Puolamäen yli. SoVo:n Mergim Bushi tasoitti ottelun kahdesti, mutta espoolaiset kaasuttelivat tasaisen avauspuoliskon jälkeen lopulta selkeään 6–2-voittoon. Autio ja Timo Mikkonen laukoivat kaksi maalia mieheen. GFT repäisi eroa keskikastiin ja jatkaa sarjakakkosena; SoVo jatkaa kolmantena mutta saa lauantaina syyskierroksen päätöksessä vieraakseen vielä sarjakärki KaDyn.

GFT:n raportti
SoVo:n raportti

Joutsassa pelattiin kauden ensimmäinen Keski-Suomen derby ja samalla myös keskisuomalaisten seurojen ensimmäinen virallinen keskinäinen ottelu. Sarjanousija JoSePa oli alkuminuutit erinomaisesti mukana ottelussa, mutta KaDy meni nopeasti 0–2-johtoon Mikko Kytölän ja Kristijan Radinin salamamaaleilla. Lujaa kannustaneen kotiyleisön iloksi JoSePa kampesi tasoihin Janne Kosusen ja Jari Kotimäen tarkoilla laukauksilla, mutta avausjakson lopuksi KaDy tekaisi vielä kaksi maalia. Toisella puoliajalla JoSePa haastoi edelleen aktiivisesti, mutta KaDyn puolustus oli betonia ja rutiini liian kova pala joutsalaisille. Newton Jr. ja Radin kaunistelivat vielä lukemia; ex-Dynamo Jesse Kalliokoski iski komean kavennusosuman yläriman alle. KaDy jatkaa sarjakärjessä, JoSePa pudotuspeliviivan päällä.

JoSePan raportti
KaDyn raportti

Keskiviikkoillan kuumin ja tasaisin vääntö nähtiin Valkeakoskella Etelä-Pirkanmaan derbyssä, jossa ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Leijona Futsal Akaasta joutui taipumaan isäntäjoukkue Mad Maxille maalein 3–2 (0–1). Miikka Hurme ja ex-Mad Max Mika Jussila veivät vieraat 0–2-johtoon. Mad Max käänsi ottelun neljän minuutin tehohetkenään toisen puoliajan puolenvälin tienoilla: kavennus syntyi Leijona-puolustajan omasta jalasta, alkusyksyn komeetta Justus Kunnas laukoi tasoituksen ja voittomaalin. Mad Maxin derbymissiota helpotti Leijonan pelaaja-valmentaja Jovan Stankovicin ulosajo; Kunnaksen voittomaali syntyi kahden minuutin ylivoimapelin päätteeksi. Mad Max kohenteli asemiaan keskikastissa, Leijona putosi sarjataulukossa Sievin taakse viidenneksi.

Mad Maxin raportti
Leijona Futsalin raportti

Myös Tampereen derbystä ennakoitiin tasaista monen muun paikallisottelun tapaan. PP-70 oli napannut Tampereen herruuden edelliskauden keväällä väliaikaisesti itselleen, mutta nyt oli Ilveksen vuoro palata futsalkaupungin ykkösseuraksi. PP-70 käväisi Jussi Rasvan osumalla 1–1-tasatilanteessa avausjaksolla, mutta Ilves-kapteeni Tomi Lahtisen nopeat kaksi maalia 11. minuutilla olivat ottelun käännekohta. Kun toisella puoliajalla PP-70:n Matias Hovi sai vielä ulosajon ja Ilves ylivoimalla neljännen maalinsa, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Ilves jatkaa sarjataulukon keskikastissa, PP-70 yhä viivan alla jahdaten seurahistoriansa ensimmäistä pudotuspelipaikkaa.

PP-70:n raportti ja seuraava otteluennakko