Futsal-liigakierros: GFT, SoVo, Sievi, Ilves ja Leijona voittoihin

Miesten Futsal-Liigan toinen ottelukierros pelattiin lauantaina. Voittajiksi selviytyivät kotikentillään GFT, Ilves FS, Sievi FS ja SoVo, vieraskentällä Leijona Futsal. GFT nousi yksin sarjakärkeen toisella voitollaan, joskin SoVolla ja KaDylla on vain yksi pelattu ottelu.

(kuvat: joukkueiden kotisivut; GFT-kuvat Siiri Perälä)

Miesten Futsal-Liiga 2018–19
2. kierroksen kierrosraportti

la 6.10.
Kierroksen ottelu
Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – Mad Max 5–1 (2–0)
Maalit: Miika Hosio 1–0, Panu Autio 2–0, Ari Makowski 3–0, Lasse Saari 4–0, Hosio 5–0, Justus Kunnas 5–1.

Sievin monitoimihalli
Sievi FS – FC Kemi 6–3 (3–1)
Maalit: Vesa Lilja 0–1, Radik Akhmetkhanov 1–1, Nikola Erceg 2–1, Jukka-Pekka Patanen 3–1, Jesse Heinonen 4–1, Erceg 5–1, Henri Louste 5–2, Ville Uimaniemi 5–3, Heinonen 6–3.

Someron monitoimitalo
SoVo – PJK 9–3 (6–1)
Maalit: Gesim Voca 1–0, SoVo o.m. 1–1, Valdrin Rashica 2–1, Joonas Manzo 3–1, Voca 4–1, Voca 5–1, Voca 6–1, Manzo 7–1, Rashica 8–1, Manzo 9–1, Toni Järvinen 9–2, Miikka Mörö 9–3.

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – Tervarit 4–1 (2–0)
Maalit: Tomi Lahtinen 1–0, Lahtinen 2–0, Jaakko Ahokas 3–0, Arttu Niemelä 3–1, Tervarit o.m. 4–1.

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – Leijona Futsal 2–4 (1–1)
Maalit: Jesse Kalliokoski 1–0, Juhana Jyrkiäinen 1–1, Jyrkiäinen 1–2, Jussi Nyström 1–3, Kalliokoski 2–3, Yasar Elbeller 2–4.

* * *
Maalikoosteet Futsal-Liiga-tv:ssä
(JoSePa – LeiF ja SoVo – PJK valmiit; muut kolme ottelua tulossa)

Miesten Futsal-Liigan toinen ottelukierros pelattiin lauantaina. Voittajiksi selviytyivät kotikentillään GFT, Ilves FS, Sievi FS ja SoVo, vieraskentällä Leijona Futsal.

Kierroksen ottelussa Espoossa Golden Futsal Team oli tyly isäntä valkeakoskelaiselle Mad Maxille. Toisella minuutilla Maxeille avautui läpiajo, mutta koko illan loistavasti torjunut maalivahti Antti Koivumäki torjui yrityksen. GFT rakensi vastahyökkäyksestä Panu Autiolle vetopaikan keskisektorille. Mad Maxien maalivahti Jukka Saari torjui Aution tulisen laukauksen, mutta Miika Hosio laukoi Mad Max -puolustuksesta kimpoilleen paluupallon maaliin. GFT tuplasi avauspuolikkaalla johtonsa, kun Autio pääsi jälleen pyssyttämään keskisektorilta Hosion hienosta pystysyötöstä.

Toisen puoliajan alku oli synkkä vierasjoukkueelle. Ari Makowski, Lasse Saari ja jo kauden viidennen maalinsa iskenyt Hosio osuivat lyhyen ajan sisällä kasvattaen kotijohdon jo viiteen maaliin. Lisäksi maalivahti Jukka Saari sai ulosajon pelattuaan palloa kädellä rangaistusalueen ulkopuolella. Mad Max jahtasi avausosumaa kauan ylivoimapelaamisella pelaaja-valmentaja Alexin johdolla, mutta espoolaisten puolustus oli tiukka Koivumäki viimeisenä lukkonaan. Vasta 36. minuutilla Justus Kunnaksen nätti kikka toi lohtua kavennuksen muodossa. Sarjapisteet jäivät Espooseen maalein 5–1.

GFT jatkaa yksin sarjan kärjessä kuudella pisteellä; tosin SoVolla ja KaDylla on vain yksi ottelu pelattuna. Mad Maxilla on kahden ottelukierroksen jälkeen voitto ja tappio.

Linkit:
GFT:n raportti
Mad Maxin raportti

Sievissä nähtiin kahden edelliskevään puolivälierien toisinto, kun vieraaksi saapui FC Kemi. Ässäpelaajansa Nikola Ercegin takaisin kokoonpanoon saanut kotijoukkue oli vahva ja latoi taululle 6–3-voittolukemat Kemin Vesa Liljan varhaisesta johtomaalista huolimatta. Erceg ja Jesse Heinonen tekivät kaksi maalia mieheen. Sievin kokoonpanossa oli useita pelaajia farmiseura AS Moonista Raahesta. Pohjoisen herruus säilyi tukevasti sieviläisten hallussa. Sekä Sievi FS että FC Kemi ovat kahden kierroksen jälkeen kolmessa pisteessä

Linkit:

Sievi FS:n raportti

Kokoonpanoltaan suuresti uudistunut Someron Voima aloitti kautensa erittäin väkevästi, kun vierasjoukkue Pirkkalan Jalkapalloklubi jäi kotisalissa jalkoihin maalein 9–3 (6–1). Edelliskausien maalitykki Gesim Voca laukoi peräti neljä maalia ensimmäisellä puoliajalla; uusista hankinnoista Valdrin Rashica maalasi kahdesti ja Joonas Manzo kolmesti. PJK käväisi alkuminuuteilla tasoissa, mutta putosi somerolaisten maalihurjastelussa totaalisesti kyydistä. PJK on ainoana liigajoukkueena ehtinyt hävitä jo kaksi ottelua.

Linkit:
SoVo:n raportti

Tampereella avausottelunsa rumasti hävinnyt Ilves FS sai vieraakseen Liigaan takaisin nousseen Oulun Tervarit. Konkaripelaaja Tomi Lahtinen laukoi Ilveksen johtoon 6. minuutilla ja tuplasi johdon heti perään maalinedustapallosta. Tervarit kolisuttelivat tolppia, mutta Akseli Syrjälän vartoima maali pysyi puhtaana. Toisen puoliajan alussa Jaakko Ahokas vei isännät 3–0-johtoon. Tervarien takaa-ajo jäi torsoksi: vain Arttu Niemelä osui ylivoimapelillä. Ilves kaunisteli lukemia lopussa vielä 4–1:een. Tervarien paluu Liigaan oli tappiollinen; Ilveksellä on kolme pistettä kahdesta ottelusta.

Linkit:
Ilveksen raportti
Tervarien raportti

JoSePan kotisivut

Joutsassa kotijoukkue JoSePa oli saanut neitsytkauteensa Liigassa lentävän lähdön voitettuaan edellisviikonloppuna kotonaan Sievi FS:n. Toiveet tempun toistamisesta elivät pitkään myös viime kevään hopeajoukkuetta Leijona Futsalia vastaan, sillä joutsalaiset johtivat ottelua Jesse Kalliokosken osumalla. Leijona kampesi kuitenkin tasoihin ja heti puoliajan jälkeen ohi Juhana Jyrkiäisen kahdella maalilla. Jussi Nyströmin osuttua vieraille ja Kalliokosken toistamiseen kotijoukkueelle siirryttiin loppuminuuteille 2–3-vierasjohdossa. JoSePan takaa-ajo rutinoitunutta LeiF:iä vastaan ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan viime sekunneilla Yasar Elbellerin purkupalllo sinetöi loppulukemiksi 2–4. Molemmat joukkueet ovat kahden kierroksen jälkeen kolmessa sarjapisteessä.