Futsal-Liiga: Viiden pelin lauantai - ToPV kiri kärkeä, Ilveksen ahdinko jatkuu

(Artikkelin pääkuvassa ToPV:n Iiro Vanha ja KaDyn Newton Jr. Kuva: Sami Virtanen)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina viisi ottelua. Häntäpäässä perinteikkään Ilveksen ahdinko jatkuu, ja kärkipäässä Tornion Palloveikot haki tiukan pelin jälkeen tärkeät pisteet sarjakakkosen Kampuksen Dynamon kotisalista. Espoolainen GFT jatkaa kolmosena, mutta molemmat  Meri-Lapin joukkueet hengittävät sen niskaan. Sekä pudotuspeliviivan että putoamiskarsintaviivan kieppeillä on edelleen hyvin pienet marginaalit, kun runkosarjaa on jäljellä 3–4 kierrosta. Akaa Futsal ja PP-70 ottivat perjantaina viikonloppuun varaslähdön, ja Akaa pitää murskavoiton turvin edelleen kärkipaikkaa.

Miesten Futsal-Liiga 2019–2020
Kierrosraportti
la 22.2.2020

Kaikki Futsal-Liigan ottelut lähetetään suorana lähetyksenä Futsal-Liiga-TV:ssä >>

FC Kemi - GFT 4.1.2020
FC Kemi juhlii (arkistokuva: Eveliina Halttu)

Valkeakoskella nähtiin loppuun asti tasainen vääntö sarjapisteistä. Kotijoukkue Mad Max on jo aiemmin likipitäen varmistanut playoff-paikkansa, FC Kemi jahtaa runkosarjan kärkisijoja ja pudotuspelien suurempaa kotietua. Molemmilta oli avainpelaajia sivussa pelikieltojen johdosta. Hienoisen Mad Maxin painostuksen keskellä FC Kemi iski 11. ja 12. minuuteilla kaksi salamamaalia, jotka viimeistelivät kovilla takanurkkalaukauksilla Vesa Lilja ja Enderson Suárez. Pari minuuttia myöhemmin FC Kemin serbipelaaja Boris Čizmar laukoi voimalla vapaapotkusta Kemin taukojohdoksi 0–3. Toisella puoliajalla Mad Max sai hyvän takaa-ajon päälle. Mikko Matinaro teki jo toisella minuutilla kavennuksen, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa loppuminuuteille. Minuutti ennen loppua ylivoimapyöritys toi vielä Mad Maxille rankkarin, jonka Slobodan Tomić torjui. Heti perään tuli 2–3-kavennusmaali, mutta kotijoukkueen aika loppui kesken. FC Kemi paranteli asemiaan kärkitaistossa makealla vierasvoitolla.

Someron monitoimitalo
SoVo – Riemu 10–3 (4–2)
Maalit:
SoVo: Nikola Erceg, Valmir Seferi, Mergim Bushi 2, Arber Istrefi 4, Eetu Kauria, Riemu o.m.
Riemu: Olli Pöyliö, Aleksi Leppänen, Juuso Eteläpää

Somerolla nähtiin tuttua maali-iloittelua, kun Riemun visiitti SoVon vieraaksi jäi laihaksi. Vielä ensimmäisellä puoliajalla Riemu pysyi isäntien tahdissa kohtalaisesti, ja tauolle mentiin 4–2-kotijohdossa. Toisen puoliajan alussa Riemu näytti nousevan otteluun mukaan Juuso Eteläpään 4–3-kavennuksella, mutta pian sen jälkeen Riemun puolustusrivit repeilivät täysin. SoVon parhaana palkittu Arber Istrefi mässäili tehopisteet 4 + 2 ja nousi pistepörssin kärkeen ohi ToPV:n Italon ja FC Kemin Suárezin. Eetu Kauria (1 + 2, kuvassa) ja Mergim Bushi säestivät (2 + 1). SoVo jatkaa tukevasti sijalla 6. odotellen pudotuspelivastustajan selviämistä todennäköisimmin kolmossijalta. Riemu jatkaa säilymistaistelussa tamperelaisjoukkueiden Ilves FS:n ja PP-70:n kanssa. Illan tulosten perusteella vain yksi näistä kolmesta olisi säilymässä suoraan.

Opinmäki, Espoo
GFT – Sievi FS 4–2 ja., 2–2 (1–2)
Maalit:
GFT: Samir Haddouti, Timo Mikkonen, Antti Arvola 2
Sievi FS: Jaakko Alasuutari 2

Arkistokuva: Siiri Perälä

Espoossa sarjakolmonen GFT sai vieraakseen viimeistä eli kahdeksatta pudotuspelipaikkaa miehittävän Sievin. Taistelupari on tuttu useista pudotuspelisarjoista 2010-luvulta. Sievin Jaakko Alasuutari avasi maalitilin omalta puoliskolta tyhjään GFT-maaliin ja liukui vieraat takatolpalta 0–2 -johtoon, mutta Samir Haddouti kavensi pian kulmakuviosta. Toinen puoliaika oli kurinalaista, taktista ja vähämaalista; vain GFT:n Timo Mikkonen osui tasoittaen ottelun 23. minuutilla. Jatkoajan sankariksi nousi Antti Arvola, joka laukoi isännät johtoon 10 metrin pisteeltä Juho Alasuutarin rikottua Sievin riketilin täyteen. Arvola kaunisteli loppunumerot 4–2 vastahyökkäyksestä  kaksi minuuttia ennen jatkoajan päätöstä, eikä Sievin ylivoimapyöritys tuonut tulosta. GFT jatkaa sarjakolmosena, mutta ottelun vähemmän pelannut FC Kemi hengittää niskaan jo pisteen päässä. Sievi FS on yhä kiinni playoffeissa, mutta JoSePa nousi haastamaan kahden pisteen päähän.

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – JoSePa 2–3 (1–1)
Maalit:
Ilves FS: Ali Al-Zubeidi, Riku Oras
JoSePa: Otto Piili, Oskari Luoma, Tuukka Korhonen

Kuva: Ilveksen kotisivut

Joutsan Seudun Pallo kävi hakemassa Tampereelta tärkeä pisteet Ilveksen kustannuksella. Ottelun alkua sävytti maalinteon nihkeys, kunnes vieraiden Otto Piili sai maalihanat auki. Ilveksen Ali Al-Zubeidi tasoitti väkisin, mutta toisella jaksolla JoSePa meni kahden maalin johtoon Oskari Luoman ja pallon Ilves-pelaajilta napanneen Tuukka Korhosen maaleilla. Ilveksen takaa-ajo lentävällä maalivahdilla toi vain yhden kavennusmaalin. Voitolla JoSePa hätyyttelee parin pisteen päässä olevaa pudotuspelirajaa. Isäntien kannalta kauden päätös lähestyy siis synkissä merkeissä sarjajumbon paikalla, jos kohta sarjapaikan varmistava kymmenes sija on vain kolmen pisteen päässä.

Kuva: Sami Virtanen

Pudotuspelien kotiedusta taistelevan viisikon keskinäisiä otteluita viikonlopulle osui vain Kampuksen Dynamon kotipeli Tornion Palloveikkoja vastaan. KaDy uutisoi perjantaina isosta pelaajasiirrosta, kun viime kevään pudotuspeleissä isossa roolissa nähty David Parente palasi Jyväskylään, mutta kokoonpanossa portugalilainen ei vielä ollut. Sen sijaan pitkästä loukkaantumisesta toipunut Newton Jr. teki maalinkin. ToPV ja etenkin sen ykkösketju Iiro Vanha, Italo, Henri Alamikkotervo ja Jarmo Junno pelasivat loisto-ottelun. ToPV aloitti maalinteon pelin alussa rankkarilla ja meni yhteensä neljästi johtoon. Kolmasti KaDy onnistui tasoittamaan. Juho-Teppo Bergin kaukolaukaus toisella jaksolla jäi kuitenkin ottelut voittomaaliksi, kun Marko Pirilä torjui mm. Markus Rautiaisen ja Juho Väinälän loppuhetkien yritykset tasoittaa peli.

KaDyn raportti >>

su 23.2.2020

Sunnuntaina pelataan uudelleen Valkeakoskella sekä Somerolla. ToPV jatkaa vieraskiertuettaan Jyväskylästä Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi, Sievi FS matkaa Espoosta Somerolle SoVon vieraaksi.