Futsal-Liiga: ToPV ja FC Kemi hirmuvireessä, Mad Max ja PP-70 kotivoittoihin

Futsal-Liiga palasi joulutauolta lauantaina. Mad Max voitti kotonaan Sievi FS:n 6–5. PP-70 palasi kotonaan Tesomalla voittokantaan selättämällä SoVo:n 3–1. Sarjan häntäpäähän juuttunut Ilves kärsi murskatappion Tornion Palloveikkojen vieraana. Lauantain iltaottelussa FC Kemi ryöpytti toista kärkijoukkuetta GFT:tä.  Liiga jatkuu sunnuntaina vielä kahdella Meri-Lapin ottelulla; maanantaina pelataan kolmella paikkakunnalla.

Maalit:
Mad Max: Mikko Matinaro, Mikko Heritty, Joona Heritty 2, Justus Kunnas, Sievi om.
Sievi: Juho Alasuutari 2, Vilho Hanni, Joni Pakola, Henri Heikkilä

Mikko Heritty laukoi kaksi osumaa. (Kuva Calahan.kuvat.fi)

Mad Max oli liikkeellä hyvällä jalalla kotonaan. Mad Maxit karkasivat 4-0-johtoon ensimmäisellä puolikkaalla. Maalintekijöinä kunnostautuivat Mikko Matinaro, Mikko Heritty ja Joona Heritty. Joona Herityn maali oli erityisen hieno laukaus oikeasta laidasta yläpesään. Sieville merkittiin myös oma maali. Juho Alasuutari teki Sievin 4-1-kavennusmaalin Henri Heikkilän syötöstä. Maxeilla oli varsin paljon paikkoja päästä vaikka pidemmälle karkumatkalle. Toisella puolikkaalla Sievi jatkoi kaventamista puolikkaan alussa, kun Vilho Hanni maalasi ajassa 20:55. Joona Heritty vei kuitenkin isännät taas kolmen maalin 5-2-johtoon. Kokenut Joni Pakola pystyi kavennukseen niittaamalla pallon maaliin Maxien puolustustimantin keskeltä ja kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Juho Alasuutari päätti vastahyökkäyksen laukaukseen ja toi vieraat jo maalin päähän lukemiin 5-4. Justus Kunnas toi isännille helpotusta osumallaan ajassa 33:50. Sievi lähti kiriin lentävällä maalivahdilla ja tämä tuotti kavennuksen maalin päähän, mutta enempää onnistumisia ei nähty ja valkeakoskilaiset pääsivät juhlimaan voittoa. Kotivoitto lisäsi Mad Maxien todennäköisyyttä saavuttaa kolmas perättäinen pudotuspelipaikka.

Ottelun alussa palkittiin erotuomari Jouni Aapajärvi sadannen Futsal-Liigan ottelunsa tuomaroinnista.

16:00    Tesoman PH
PP-70 – SoVo    3–1 (1–1)
Maalit:
PP-70: Vili-Atte Mäkinen, Mikko Ala-Hakuni, Jussi Rasva
SoVo: Joonas Manzo

Playoff-viivan alapuolelle valahtanut PP-70 otti tuiki tärkeän kotivoiton SoVosta. Vieraaksi Tesomalle saapuneet somerolaiset olivat hiljattain menettäneet permanentistaan Moshtagh Yaghoubin ja Valdrin Rashican jalkapalloliigan puolelle; muutenkin SoVo oli matkassa hieman varamiehisenä. Joonas Manzo vei kuitenkin 10 minuutin kohdalla vieraat johtoon, mutta tamperelaisten ykköspyssy Vili-Atte Mäkinen tasoitti ennen taukoa. 35. minuutilla Mikko Ala-Hakuni vei isännät ensi kertaa johtoon, joka piti loppuun asti. Jussi Rasva kaunisteli loppulukemat viimeisellä sekunnilla SoVo-nuottaan. PP-70 nousi voitollaan jälleen pudotuspeliviivan ylle SoVon kannoille. SoVo on uutisoinut täydentävänsä joukkuettaan tammikuussa.

16:00    Putaan LH, Tornio
ToPV – Ilves FS 9–2 (4–0)

Maalit:
ToPV: Isomäki, Kylmälä, Italo 4, Gullsten 2, Alamikkotervo
Ilves: Joona Simpura 2

Italo Henrique Macedo  Basilio 2019-20
Italo iski neljästi. (Arkistokuva Teemu Kvist)

ToPV näytti kaapin paikan Ilvekselle lauantain puhteessaan. Syyskierroksella ToPV oli Tampereella vahvempi lukemin 1–4 ja nyt kotonaan ToPV takoi paljon rumemmat lukemat tauluun. Maestrona hääri Italo, joka teki jopa 4 maalia, näistä kolme toisella puolikkaalla. Ilveksen onnistui rimpuilla 0-0-tilanteessa aikaan 8:22, jolloin Aleksi Isomäki aloitti torniolaisten maalikimaran. Tauolle mentiin 4-0-lukemin.Toisella puolikkaalla Joona Simpura onnistui kavennuksessa 5-1 aivan oikean päätyrajan tuntumasta Antti Teittisen syötöstä. Tornio vastasi välittömästi tekemällä 6-1 tyhjiin. Ilves ja jälleen Joona Simpura saivat vielä yhden osuman ja ToPV kaunisteli lukemia kolmella ja näin päädyttiin 9-2-lopputulokseen. ToPV majailee sarjataulukossa kolmannella sijalla ja Ilves jatkaa perän pitämistä tällä tuloksella Riemun ollessa pisteen päässä karsijan paikalla.

Maalit:
FC Kemi: Ricardo Arcos 2, Enderson Suárez, Keijo Huusko, Tuukka Pikkarainen, Vesa Lilja 2, Konsta Jussila
GFT: Lasse Saari

Enderson Suárez rynnistää Bene Filpun ohi. (Kuva Eveliina Halttu)

FC Kemin ja GFT:n kärkikamppailusta ounasteltiin tasaista; olivathan joukkueet liki tasapisteissä syksyn jälkeen. GFT oli voittanut syksyn kohtaamisen Espoossa 3–1. Toisin kuitenkin kävi: ilman Panu Autiota ja muutamaa muuta avainpelaajaansa pohjoiseen reissannut GFT oli vastaantulijan roolissa, vaikka Lasse Saari onnistui 10 minuutin kohdalla viemään vieraat 0–1 johtoon. Alkutahdit Kemin maalimässäilyille löi eteläamerikkalaiskaksikko Ricardo Arcos – Enderson Suárez. Toisella puoliajalla lajipiireissä kulttimaineeseen nousseet Kemin “oman kylän pojat” latoivat neljä maalia ja peli oli selvä. Sarjakakkoseksi KaDyn rinnalle noussut FC Kemi kohtaa sunnuntaina kotonaan sarjajumbo Ilveksen.

GFT:n raportti