Futsal-Liiga: Tasainen kierros sementoi sarjan häntäpään sijoituksia; pudotuspeliviivan tuntumassa ruuhkaa

Futsal-Liigassa pelattiin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna viisi ottelua. Perjantain pelissä Leijona Futsal sementoi Etelä-Pirkanmaan seutukunnan isännyyden voittamalla Mad Maxin jo toisen kerran muutaman viikon sisällä. Leijona onkin hyvin kiinni runkosarjan kakkossijassa, mutta oman ottelunsa voittanut GFT hengittää edelleen tasapisteissä niskassa.

Lauantaina nähtiin pääosin todella tasaista vääntöä: ainoastaan PP-70 oli tauolle tultaessa maalin tappiolla Ilveksen eduksi, muut ottelut olivat tasoissa. Sievi kukisti PJK:n toisen jakson maaliryöpyllä, GFT–SoVo ratkesi espoolaisten eduksi loppuminuuteilla. PP-70 varmisti liigapaikkansa ja piti playoff-haaveet elossa 2–3 voitolla, ja FC Kemi–Tervarit ratkesi Kemin eduksi vasta voittomaalikilpailussa. Voitoilla sekä PP-70 että FC Kemi jättivät karsintaviivan taakseen. Tervareiden putoaminen sai viimeisen sinettinsä.

Maalit:
Sievi: Henri Heikkilä, Joni Pakola, Radik Akhmetkhanov, Juho Alasuutari, Akseli Kylmälä, Ossi Tyni, Atte Häivälä
PJK: Tomi Tiira, Miika Sainio

Kemi, Tervahalli
FC Kemi – Tervarit 4–3 (vm. 1–0) ja. 3–3, 3–3 (2–2)

Pe 1.3.

Todella kovassa iskussa runkosarjaa päättelevä LeiF voitti naapurinsa jo toisen kerran muutaman viikon sisään. Edellisen kerran Mad Max kaatui Final Four -turnauksen finaalissa lukemin 1–12. Toijalassa ei nähty vastaavaa maali-iloittelua, mutta ottelu kulki isäntien komennuksessa. Miikka Hurme iski hattutempun, ja Leijonalla oli liikaa etumatkaa, jotta Mad Maxin viime minuuttien loppukiri olisi riittänyt. GFT:n tavoin Leijona jatkaa kolme pistettä sarjakärki KaDyn takana ja pitää maalieron turvin kakkossijaa.

Miikka Hurme pääsi tuulettamaan hattutemppua perjantaina. (Kuva LeiF nettisivut)

Leijona Futsalin raportti

La 2.3.

Somerolla pelattiin 36 minuuttia tasaista futsalia. Pudotuspelipaikkansa varmistaneet joukkueet eivät antaneet helppoja maaleja, ja tauolle mentiin 2–2-lukemissa. GFT-kippari Panu Autio iski voittomaalin vasta reilut kolme minuuttia ennen summeria, minkä jälkeen SoVo haki tasoitusta viidennellä kenttäpelaajalla. Tasoitusta ei tullut, sen sijaan GFT pääsi rokottamaan vielä kahdesti. Voitolla espoolaiset kisaavat loppuun saakka paikasta sarjan kärjessä: sekä Leijonalla että GFT:llä on mahdollisuus päästä tasapisteisiin sarjakärki KaDyn kanssa.

Panu Autio suojaa (arkistokuva)

Taannoin Ilveksen yllättänyt PJK pisti 20 minuuttia hanttiin Sieville ja piti lukemat taukoon saakka tasoissa. Toisella jaksolla Sievin rutiini oli kuitenkin liikaa. Syksyllä Sievi voitti PJK:n täpärästi yhdellä toisen jakson maalilla. Nyt niitä iskettiin peräti viisi, ja Sievin maalintekijäsarakkeeseen merkittiin ottelussa seitsemän onnistujaa. Voitolla Sievi varmisti runkosarjan 4. sijan ja pudotuspelien kotiedun. PJK:n tie tulevalle kaudelle puolestaan kulkee tämän tuloksen myötä karsintojen kautta.

Sievin Henri Heikkilä iski ottelussa yhden kihauksen. (arkistokuva)

Kemissä mentiin pitkään isäntien johdossa, mutta suoran putoajan paikalta pinnistävä Tervarit tuli ennen taukoa vahvasti mukaan peliin. Kokenut Juho Väinälä laukoi kaukaa kavennuksen ja syötti hetkeä myöhemmin tasoituksen sisäänpotkusta; maalin iski Sampo Lastuvirta. Kuuman ottelun toisella jaksolla nähtiin vain kaksi maalia, ja tasatilanteessa ratkaisua haettiin jatko-ottelusta, ja kun sekään ei tuottanut tulosta, voittomaalikilpailusta, jossa Kemi onnistui. Tuloksella Kemi ankkuroi itsensä runkosarjan 10. sijalle ja säilyttää liigapaikkansa tulevallakin kaudella. Perinteikkään liigaseura Tervareiden suunta on takaisin Ykköseen.

Matti Sivonen huhki kovan iltapuhteen Tervareiden maalilla, mutta tie vie Ykköseen. (Kuva Teemu Kvist)

Lauantain toinen paikallisottelu, Tampereen derby, alkoi myös tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen puoliskon vei kuitenkin Ilves Rafael Giorgion kahdella maalilla. Erinomaisen pelin pelannut PP-vahti Jani-Petteri Soininen piti joukkueensa mukana pelissä, ja ensin Vili-Atte Mäkinen tasoitti ottelun ja lopulta Jussi Rasva iski ottelun viimeisen maalin Ilveksen verkkoon. Voitolla PP-70 varmisti liigapaikkansa seuraavallekin kaudelle, ja seurahistorian ensimmäinen pudotuspelipaikkakin on vain yhden pisteen päässä. Ilves FS ei hievahtanut 5. sijaltaan, kun SoVokin hävisi oman ottelunsa.

PP-luotsi Henri Hytönen juoni joukkoineen Ilveksen kumoon. (arkistokuva)