Futsal-Liiga: SoVo haki täydet pisteet Oulusta, JoSePa Kemistä

Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Rästiottelussa SoVo haki 3–7-vierasvoiton Oulun Tervareista. Pistepörssin kärki Gezim Voca oli taas huippuvireessä. FC Kemin tuskailu maalinteon kanssa sen kun jatkuu: tällä kertaa Kemistä täyden pistepotin haki sarjanousija JoSePa maalein 0–3. Markus Rautiainen osui kahdesti kemiläisverkkoon. Liiga jää maajoukkuetauolle; sarja jatkuu keskiviikkona 12. joulukuuta.

(JoSePa-kuva: Jonna Keihäsniemi; muut kuvat: arkistokuvia joukkueiden kotisivuilta ja Facebook-sivuilta)

Tervarit: Adrian Rizvani, Taneli Kohonen 2
SoVo: Mergim Bushi 2, Valdrin Rashica, Gezim Voca 2, Xhevdet Gela, Mohammad Ahmadi

su 25.11.

Kemissä maalintekovaikeuksista pitkin syksyä kärsinyt kotijoukkue FC Kemi sai vieraakseen sarjanousija Joutsan Seudun Pallon. Ensimmäinen puoliaika oli vieraiden hallintaa; tauolle siirryttiin JoSePa:n ansaitussa 0–1-johdossa Jose Ikosen lauottua pallon kertaalleen kaukaa ylänurkkaan. Toisella puoliajalla FC Kemi otti ohjat käsiinsä, mutta maalinteon tuska jatkui ja viimeisenä lukkona joutsalaisten maalivahti Aake Partio piti maalinsa koskemattomana. Markus Rautiainen laukoi loppuminuuteilla JoSePan 0–2-johtoon ja kaunisteli loppulukemat tyhjään Kemi-maaliin. JoSePa on sarjataulukossa seitsemäntenä tukevasti pudotuspelipaikassa kiinni; FC Kemi on juuttunut toiseksi viimeiselle sijalle kahdeksan ottelun tappioputken myötä.

Meri-Lapin Urheilun raportti
Lapin Kansan maalikooste

klo 14.00 (1. kierroksen rästiottelu)

Oulussa Tervarien vieraaksi saapui Someron Voima. Tervarit oli napannut kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lauantaina kotisalissaan Mad Maxista maalein 8–4, SoVo oli puolestaan menettänyt johtonsa Kokkolassa häviten Sievi FS:lle 4–3. Sunnuntaina SoVo oli kuitenkin vahvempi ja Tervarien kokenut maalivahti Juho Keskinen joutui venymään useaan otteeseen pitääkseen kotijoukkueen mukana pelissä. Toisen puoliajan jälkipuoliskolla, “pelimiehen kympillä” SoVo viimein repi tarvittavan pesäeron. Kapellimestareina heiluivat tutusti kahden maalin isät Mergim Bushi ja Gezim Voca. Tervarien Taneli Kohonen osui kahdesti. Peräti 60 maalia 9 ottelussa laukonut SoVo nousi voitollaan sarjakakkoseksi, Tervarit jatkaa sijalla 10. pudotuspeliviivan alla.

Tervarien raportti
SoVon raportti
Tervarit–SoVo-ottelun maalikooste

Futsal-Liiga jää maaottelutauolle kahdeksi viikoksi, kun Suomi osallistuu Tanskan Ringkøbingissä pelattavaan Nordic Cupiin. Sarja jatkuu ke 12.12. – la 15.12. kahdella täydellä ottelukierroksella.