Futsal-Liiga: Someron Voima juhlii pronssia, GFT kaatui rankkareilla

(pääkuva: Someron Voiman Mergim Bushin julkinen facebook-päivitys; uutisen muut kuvat: Siiri Perälä)

Futsal-Liigan pronssiottelussa Someron Voima kaatoi Espoossa Golden Futsal Teamin rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Varsinainen peliaika päättyi 2–2 ja jatko-ottelun jälkeen taululla olivat numerot 3–3. Ratkaisevat pilkut upottivat sisään illan ykköshahmo Gezim Voca ja Joonas Manzo. Runkosarjassa kuudenneksi jääneelle SoVolle mitali oli seurahistorian toinen; aiempi pronssi oli kaudelta 2015–16. Runkosarjan kolmonen GFT joutui jäämään ilman mitalia.

SoVo: Juho Pettersson, GFT o.m., Gezim Voca

GFT:n Antti Arvola oli tehokkaana pronssiottelussa, mutta valkoasuinen SoVo veti lopussa pidemmän korren. (Kuva: Siiri Perälä)

Avauspuoliajalla SoVo oli parketilla pykälää terävämmällä jalalla kuin isäntäjoukkue; etenkin SoVon laukaukset olivat huomattavasti vaarallisempia kuin GFT:n vaisuksi jääneet maalintekoyritykset. Kuuden minuutin pelin jälkeen kapteeni Juho Pettersson ampui pallon kaukaa alakulmaan pelaaja-valmentaja Valdrin Seferin sivurajapotkusta. Minuuttia myöhemmin Seferi itse harhautteli taitavasti ja laukoi voimalla poikkipuuhun.

17. minuutilla Gezim Voca haastoi vahvasti vasemmalla laidalla ja lähetti kovan poikittaissyötön luukulle; GFT:n Samir Haddouti ohjasi pallon omaan maaliin maajoukkuevahti Antti Koivumäen taakse. Tauolle mentiin SoVon ansaitussa 0–2-vierasjohdossa.

GFT tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja kaiken kokenut kapteeni Panu Autio kavensi jo 22. minuutilla Niko Stenholmin unelmapassista. 28. minuutilla GFT kuroi pelin tasoihin lähes edellisen maalin peilikuvalla. Antti Arvola laukoi keskisektorilta voimalla Ville Vähäkoitin oivasta esityöstä.

34. minuutilla Jaso Oksanen oli lähellä viedä GFT:n ensimmäistä kertaa johtoon hyvästä hyökkäyksestä, mutta ylärima pelasti Marko Laaksosen SoVo-maalilla. 39. minuutilla SoVon rikkeiden täytyttyä GFT:llä oli erinomainen vaparikuvio, mutta Stenholmin laukaus Aution syötöstä kilpistyi ylärimaan.

GFT juhlii tasoitusmaalia. (Kuva: Siiri Perälä)

Jatko-otteluun mentiin rikkeet täynnä molemmin puolin. 41. minuutilla Gezim Voca räjäytti suurilukuisen vieraskannattajajoukon laukomalla SoVon 2–3-johtoon Arber Istrefin tarkasta pystysyötöstä.

Jatko-ottelun toisella puoliajalla Autio puki ylleen maalivahdin nutun ja GFT haki tasoitusta ylivoimalla, joka puri hyvin SoVo-nelikkoon, mutta viimeistely takatolpalta ontui. Voca pyssytti ylärimaan toisessa päässä. Vain 46 sekuntia ennen loppua Arvola pääsi viimein takatolpalta ylivoimakuvion päätteeksi tasoittamaan 3–3 Lasse Saaren passista. Lisää maaleja ei tullut, joten pronssimitalit ratkottiin lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Molemmat maalivahdit ottivat rankkarikisassa yhden torjunnan ja kun GFT:ltä Panu Autio laukoi voimalla ylärimaan, vain Antti Arvola osui. SoVo:lta osui ensin Voca ja viimeisenä laukojana Joonas Manzo. Näin SoVo pääsi juhlimaan SM-pronssia; seuran ainoa edellinen SM-mitali oli keväältä 2016.

Rikkeet täyttyivät molemmilla joukkueilla ja vapaapotkuja juonittiin. (Kuva: Siiri Perälä)

GFT:n maalivahti Antti Koivumäki nollasi Suomi-paidassa edellisviikonloppuna Espanjan, mutta joutui nyt antautumaan SoVo-tulituksessa yhden kerran enemmän kuin virkaveli Marko Laaksonen toisessa päässä.

“Ensimmäisellä puoliajalla tuli helppoja virheitä, niistä kaksi maalia SoVolle. Näin jouduttiin takaa-ajajaksi suuren osan pelistä. SoVoa vastaan maalivahtina on tietysti aina mielenkiintoista pelata, kun heidän hyökkäyspelinsä perustuu siihen, että tulee paljon laukauksia kovilta laukojilta. Lopulta päästiin tasoihin kahdesti, mutta SoVo oli pikku pykälän tarkempi rankkareissa”, Koivumäki puntaroi.

“Viime kauteen verrattuna mentiin eteenpäin pelillisesti ja tuloksellisesti, vaikkei 4. sija tietysti lämmitäkään”, maalivahti päättää.

Voittajien parhaana pelaajana palkittu Gezim Voca oli iloinen pronssimitaleista:

“Kyllä meillä oli koko pudotuspelien ajan kova nälkä. Saatiin vuotanut puolustuspeli loppukeväästä kuntoon ja kun pudotettiin Sievi jatkosta niin saatiin itseluottamusta ja nälkää lisää. KaDy oli toki välierissä meitä parempi, mutta hyvin taisteltiin vastaan siinäkin parissa. Nyt kasattiin itsemme kuntoon ja  saatiin tällainen rosteri kasaan pronssiotteluun. Se riitti tällä kertaa”, Voca miettii.

Voca laukoi SoVon kolmannen maalin, joka oli lähellä tuoda voiton jo jatko-ottelussa.

“Sain Arbelta [Istrefi] hyvän pystypallon ja siihen hyvän, oikea-aikaisen suojauksen kropalla. Sitten  laukaus onnistui ja upposi. Vaikka GFT tuli vielä tasoihin, niin usko oli kova koko joukkueella, että voidaan hoitaa homma rangaistuspotkukilpailussakin, Makke [Laaksonen] on ollut aika hyvä niissä ja luotettiin että voitetaan”, runkosarjan pistepörssin suvereeni ykkönen päättää.