Futsal-Liiga: Sievi FS voitti SoVo:n, PP-70 yllätti Leijonan

Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Tasainen Kierroksen ottelu Sievi FS – SoVo pelattiin Kokkolassa; lopulta Aleksi Kylmälän hattutemppu ja Radik Akhmetkhanovin voittomaali siivittivät Sievin 4–3-kotivoittoon. Iltapäivän muita voittajia olivat PP-70, Tervarit ja Ilves FS. Liiga jatkuu sunnuntaina 25.11. kahdella ottelulla Oulussa ja Kemissä.

Maalit:
Tervarit: Juho Väinälä 2, Marcos Di Tullia Campos Silva, Arttu Niemelä, Adrian Rizvani 4

(kuva: Iida Lesell)

Sievi FS pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Kokkolassa, joka oli Someron Voiman pohjoisen-tuplaviikonlopun ensimmäinen etappi. Kärkiottelusta ennakoitiin tasaista ja kahden tulivoimaisen joukkueen futsalnäytöstä, ja sellainen siitä myös saatiin. Pistepörssin johtaja Gezim Voca vei SoVo:n johtoon avausjakson puolessa välissä, mutta Sievin Aleksi Kylmälä tasoitti pian. SoVo kävi toisen puoliajan alussa jo kahden maalin johdossa, mutta kotijoukkueen sankari Kylmälä teki kaksi lisää tasoittaen pelin ja täydentäen hattutemppunsa.

Kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä kokenut Radik Akhmetkhanov vei Nikola Ercegin syötöstä Sievin ensimmäistä kertaa johtoon, eikä SoVo:n takaa-ajo tuonut tulosta. Niin kaikki kolme sarjapistettä ropisivat Sievin pussiin ja sarjan yläpää KaDyn ja GFT:n takana tiivistyi huomattavasti. Joukkueet ovat perättäin sijoilla 4. (SoVo) ja 5. (Sievi FS). Somerolaiset jatkoivat kiertuettaan Ouluun, jossa he pelaavat sunnuntaina 1. ottelukierroksen rästiottelun Tervareita vastaan.

SoVo:n raportti

Kierroksen suurin yllätys nähtiin Toijalassa, kun Tampereen Peli-Pojat hakivat ison “päänahan” sarjakolmoselta Leijona Futsalilta. Ensimmäisellä puoliajalla Leijonan ykköshyökkääjä Juhana Jyrkiäinen vielä onnistui tasoittamaan nopeasti Vili-Atte Mäkisen johtomaalin, mutta 29. minuutilla PP-70 naulasi pelin kahdella maalillaan (Jussi Rasva, Markus Säde). Tamperelaisten suurin sankari oli maalivahti Jani-Petteri Soininen, joka pelasi unelmaottelun Leijonan tähtien sarjatulessa. LeiF jatkaa sarjakolmosena voittoputken katkeamisesta huolimatta; PP-70 nousi aivan pudotuspelin tuntumaan karistaen sarjan häntäpäätä turvallisemman matkan päähän.

Leijonan raportti
PP-70:n raportti

(kuva: PP-70:n kotisivut)

Toinen yllätystulos saatiin Oulusta, jossa sarjan häntäpäässä oleva sarjanousija Tervarit pöllyytti upeaa loppusyksyä pelanneen Mad Maxin peräti 8–4. Jo yhdeksän minuutin jälkeen verkkoja oli heiluteltu kurittomassa ottelussa seitsemän kertaa: kotijoukkue viidesti, vieraat kahdesti. Varamiehisen Tervari-joukkueen Juho Väinälä osui kahdesti. Seuraavaksi maalitahti hiljeni ja pelinkulku tasoittui, mutta Mad Max ei päässyt lopulta ylivoimapelinsäkään turvin kuin 6–4-tilanteeseen. Neljä maalia latonut ikinuori Adrian Rizvani kaunisteli loppulukemat hieman ennen päätössummeria. Tervarit jatkaa kotonaan sunnuntaina Someron Voimaa vastaan.

Tervarien raportti
Mad Maxin raportti

Tervarien kapteeni Juho Keskisen haastattelu

(kuva: Esa Norvia)

Pirkanmaan toisessa paikallisottelussa Ilves ja PJK taistelivat tosissaan sarjapisteistä Tampereen Kaupissa. Sarjajumbona olevien pirkkalalaisten taistelutahdon ruumiillistuma, kapteeni Miikka Mörö laukoi 35. minuutilla kahdella maalillaan vieraat 4–4-tasalukemiin, mutta pian Ilveksen ykköspyssy Lassi Lintula teki illan toisensa, mikä jäi voittomaaliksi. Ilves jatkaa keskikastissa ja PJK:n asema sarjan hännillä on viikko viikolta tukalampi.