Futsal-Liiga: Sievi FS vei voiton KaDy:sta, Meri-Lappiin 3 pistettä, Ilves FS, GFT ja PP-70 voitokkaita

Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina viisi ottelua. Sievi FS vei voiton KaDy:sta. Ilves otti maali-iloittelussaan voiton SoVo:sta. Muita kolmen pisteen voittajia olivat FC Kemi ja GFT.  PP-70 vei kaksi pistettä voittomaalikisan kautta ja Tervareiden oli tyydyttävä kotonaan yhteen.

Futsal-Liigan pelit jatkuvat 13.2. LeiF:in ja PJKn kohtaamisella. Täysi kierros pelataan taas 23. helmikuuta. 16.–17.2. ovat vuorossa Cupin välierät ja finaalit Jyväskylässä.

Urheilutalo, Oulu
Tervarit - PP-70 vm. 3-4 ja. 3-3, 3-3 (1-3)
Maalit:
Tervarit: Juho Väinälä 2, Adrian Rizvani
PP-70: Matias Hovi, Vili-Atte Mäkinen 2

Tervareiden kotihallissa pirkanmaalaisvieraat menivät johtoon Matias Hovin maalilla. Vili-Atte Mäkinen kasvatti johtoa 0-2 lukemiin. Juho Väinälä toi kuitenkin kotijoukot peliin mukaan kaventamalla 18. minuutilla lukemiin 1 - 2.  Puolisen minuuttia ennen ensimmäisen puolikkaan loppua tapahtui kotijoukkueelle rike, josta mentiin kymmenen metrin rangaistuspotkulle. PP-70 käytti tilaisuutensa ja pääsi pukukoppeihin 1-3 lukemissa. Tervarit tuli tauolta sisuuntuneina ja väänsivät lukemat tasoihin Väinälän ja Adrian Rizvanin osumilla. Kotijoukkue sai hyvää painetta aikaa, mutta jatko-otteluun kuitenkin mentiin. Viiden minuutin jatko-ottelussa ei nähty maaleja ja jaossa olleen pisteen vei voittomaalikisassa PP-70.

Su 10.2.
Sievi, Monitoimihalli
Sievi FS - KaDy 1-0 (0-0)
Maalit:
Sievi: Matias Träskbäck

Sievi vei täydet pisteet yhden maalin kohtaamisessa ja KaDyn runkosarjan voiton varmistaminen jäi haaveeksi. Sievin maalivahtipelin hoiti kokonaan Miika Toivola. Kotijoukkue Sievi FS oli selvästi sisuuntunut GFT:lle kärsitystä tappiosta ja voimasuhteet näyttivät heti tasaisemmilta KaDya vastaan. Ensimmäisellä puolikkaalla lauottiin tolppiin molemmissa päissä, mutta maaleja ei nähty. Toisen puolikkaan alussa Sievin Matias Träskbäck pääsi sijoittamaan pallon alanurkkaan vieden Sievin 1-0 johtoon. KaDylla oli paikkansa tasoitukseen, mutta Miika Toivola torppasi sekä laukaukset että maalin edessä vaarallisesti pyörineet ja pomppineet pallot. Noin kolme ja puoli minuuttia ennen peliajan loppua KaDyn Sergei Korsunov puki reikäpaidan ylleen, mutta mitään kovin vaarallista ei ylivoimapelistä syntynyt.

Matias Träskbäck (vas.) iski ottelun ainokaisen.

Su 10.2.
Tervahalli, Kemi
FC Kemi - Mad Max 5-2 (1-1)
Maalit:
FC Kemi: Keijo Huusko, Tuukka Pikkarainen 3, Vesa Lilja
Mad Max: Matti Jussila, Mikko Matinaro

FC Kemi meni ottelussa johtoon Keijo Huuskon maalilla. Matti Jussila toi Mad Maxin tasoihin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty. Toisen puolikkaan alussa maajoukkuepaidoissakin nähdyt Ville Uimaniemi ja Tuukka Pikkarainen tehtailivat FC Kemin johtoon. FC Kemi sai 6 m rankkarin ja Tuukka Pikkarainen pisti siitä illan toisensa sisään. PP-70:n Mikko Matinaro kavensi pelin 3-2 tilanteeseen. Enempään eivät vieraat pystyneet ja Kemi vei pisteet tehden vielä 2 maalia, joista toisen teki Vesa Lilja ja toinen kruunasi Pikkaraisen hattutempun. Voitolla FC Kemi sai kolmanneksi viimeisen sijan ja 6 pisteen eron viimeistä sijaa pitävään Tervareihin, kun molemmilla on kolme matsia jäljellä.

Keijo Huusko aloitti FC Kemin maalinteon. (Kuva: Palloliitto.)

Su 10.2.
Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS - SoVo 11-5 (5-2)
Maalit:
Ilves FS: Jussi Nummela 2, Antti Teittinen 3, Akseli Tiensuu, Lassi Lintula 2, Tomi Lahtinen, Jaakko Ahokas, oma maali
SoVo: Mergim Bushi 2, Vadrin Rashica 2, oma maali

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana. Tauolla mentiin kuitenkin vain kolmen maalin raolla, kun SoVo:n Mergim Bushi ja Vadrin Rashica saivat kavennusta aikaan. Toinen puoliaika oli kuitenkin ensimmäisen mukainen isäntien tehdessä kuusi ja vieraiden kolme. Iltapäivän hattutempun tehtaili Ilves FS:n Antti Teittinen. SoVo päästi tuplaviikonlopun otteluissaan yhteensä 21 maalia, joten puolustuspelin periaatteita piirreltäneen fläppitaululle somerolaisten harjoituksissa ennen pelien jatkumista. Ilves FS nosti sijansa viidenneksi, mutta ero Sievi FS:ään pysyi ennallaan sieviläisten voitettua oman ottelunsa.

Ilveksen juhlintaa Kaupissa. Kuva: Ilves FS.

GFT: Panu Autio, Samir Haddouti, Timo Mikkonen 2, Antti Arvola 3, Otto Jukko

Matias Paappasella riitti aihetta iloon tappiosta huolimatta, sillä lakkariin kolisi uran ensimmäinen liigamaali.

GFT osoitti vahvaa peliä Sievissä lauantaina ja jatkoi sitä myös Joutsassa vieden ottelun selvin lukemin nimiinsä. Maalitehtailun aloitti Panu Autio ja tauolle mentiin GFT:n 0-3 johdossa. JoSePan illan isoimpana valopilkkuna välähti seuran oman kasvatin Matias Paappasen ensimmäinen Futsal-Liiga-maali. JoSePa lähti urheasti hakemaan reikäpaitapelillä kavennusta noin 5 minuuttia ennen loppua. Tasakentällisiin kuitenkin palattiin, kun GFT oli tehnyt kaksi maalia tyhjiin. Tässä ottelussa hattutempun tehtaili GFT:n Antti Arvola.

Valmentajien kommentit:

GFT:n Ville Sihvonen:
”16 maalia tänä viikonloppuna, aika epätavallista meiltä. Tätä peliä odotettiin innolla ja ansaittiin hyvä tulos. Tarkan puolustamisen kautta aina mennään, vähän nihkeään alustaankin totuttiin nopeasti."

Hattutempuntekijä Arvola vs Jere Keskinen.

JoSePa:n  Mikko Paappanen:
”Eväät ei tänään riittäneet. Liikaa annetaan maaleja, tänään loppuivat konstit viimeisellä kolmanneksella hyökkäyssuuntaan. Pelaava porukka joutui aika koville kun neljä runkomiestä oli poissa.”

JoSePan kuvat: Tanja Hentinen.