Futsal-Liiga: sarjakärki Akaa voitti GFT:n, FC Kemi vahva Joutsassa

ke 6.11.2019

Akaa Futsal – GFT 5–2 (3–1)

JoSePa – FC Kemi 3–6 (1–4)

Futsal-Liigan maalikoosteita Futsal-Liiga-TV:ssä.

Futsal-Liigassa pelataan tällä viikolla seitsemän ottelua, joista kaksi keskiviikkona, kolme lauantaina ja kaksi sunnuntaina. Keskiviikkona Toijalan huippuottelussa sarjakärki Akaa Futsal ei antanut espoolaisen GFT:n yllättää itseään vaan piti kolme pistettä kotona maalein 5–2. FC Kemi haki Joutsasta täydet pisteet 3–6-vierasvoitolla. Kemin Enderson Suárez teki jo syksyn neljännen hattutemppunsa.

Viikonlopun otteluiden ennakko julkaistaan perjantaina 8.11.

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Tulospalvelu

Tulospalveluarkisto

Akaan Tatu Ahonen ja Dušan Milojević osuvat illasta toiseen. (Arkistokuva: Tuukka Nyström)

ke 6.11.

Toijalan monitoimitalo
Maalit:
Akaa: Jovan Stanković, Dušan Milojević 2, Tatu Ahonen, Petri Grönholm
GFT: Jerry Sipilä, Panu Autio

Toijalan kärkikamppailusta ennakoitiin tasaista, sillä sekä sarjakärki Akaa Futsal että Golden Futsal Team olivat aloittaneet kautensa vahvasti. Toisaalta peräti kymmenen edellistä kohtaamista neljän vuoden ajalta oli päättynyt Akaan (Leijonan) voittoon. Pelaaja-valmentaja Jovan Stanković vei viiden minuutin kohdalla kotijoukkueen johtoon tarkalla laukauksellaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Jerry Sipilä tasoitti minuuttia myöhemmin ensimmäisellä osumallaan GFT-paidassa. Puoliajan puoleenväliin osui Akaan tehohetki, kun sekä Dušan Milojević että Tatu Ahonen maalasivat. Peli eteni 3–1-kotijohdossa aina viime hetkillä saakka, kunnes Panu Autio viidentenä kenttäpelaajana kavensi upealla ylivoimakuviolla kaksi minuuttia ennen loppua. GFT:n ylivoimapeli ei kuitenkaan purrut enempää, vaan Akaa rokotti kaksi maalia tyhjiin ennen loppusummeria. Akaa Futsal jatkaa puhtaalla pelillä sarjan keulilla; GFT on neljäntenä ToPV:n ja KaDyn kannoilla.

Panu Autio tehtaili kaksi maalia SoVon verkkoon 16.10.2019
GFT:n kiri Panu Aution johdolla ei Toijalassa riittänyt. (Arkistokuva Espoosta: Siiri Perälä)

Joutsan liikuntahalli
Maalit:
JoSePa: Jarkko Kosunen, Jari Kotimäki 2
FC Kemi: Vesa Lilja, Enderson Suárez 3, Tuukka Pikkarainen, Boris Čizmar

Joutsassa kamppailtiin keskikastin asemista. Vierasjoukkue FC Kemi aloitti 500 matkakilometristä huolimatta terävästi: Vesa Lilja kulmapotkukuviosta ja Enderson Suárez pallonriistosta veivät vieraat nopeaan 0–2-johtoon. Jarkko Kosusen kaukolaukaus kavensi vierasjohdon yhteen maaliin mutta puoliajan lopussa FC Kemi iski taas kaksi osumaa. Tuukka Pikkarainen osui Suárezin syötöstä lähietäisyydeltä, Suárez itse pääsi namuttelemaan taukolukemat 1–4. Toisen puoliajan alussa kärkäs Jari Kotimäki prässäsi pallon voimakkaasti suoraan Kemi-puolustuksen jaloista maaliin, mutta lisäosumia saatiin Joutsassakin odottaa viimeisille minuuteille. Viidenneksi kenttäpelaajaksi nostetun Kotimäen 3–4-kavennus herätteli kotiyleisön toiveita 37 minuutin kohdalla, mutta FC Kemi kuittasi vain yhdeksän sekuntia myöhemmin komealla pystykuviolla, viimeistelijänä maalinedustalta  pelaaja-valmentaja Boris Čizmar. Suureksi vahvistukseksi osoittautunut Suárez täydensi kauden neljännen hattutemppunsa lopussa maalinsuulta. FC Kemi nousi sarjan viidenneksi kärjen tuntumaan; JoSePa keikkuu playoff-viivan yllä.

JoSePan juonet eivät tepsineet FC Kemiä vastaan. (Arkistokuva: JoSePa)

Valmentajien kommentit:

Markku Kalermo, FC Kemi: Hyvät yksilöt ja toimiva aluepuolustus ratkaisivat tänään. Tiedettiin JoSePan
pelityyli ja löydettiin siihen lääkkeet. Hyökkäykseen tulee vielä runsaasti lisää variaatioita, kun saadaan
treenejä lisää alle.

Mikko Paappanen, JoSePa: Tämä ratkesi jo ekalla jaksolla, kahden pikamaalin jälkeen Kemin puolustus oli
hyvää. Emme saaneet syöttöjä muodon sisään emmekä sitä kautta paikkoja. Vastustajalla on paljon taitoa, mutta
kyllä tämä etukäteen oli 50/50 -peli. Omia pieniä momentumeja ei pystytty kääntämään kotiinpäin.

FC Kemi on vahvistunut tuntuvasti: se näkyy kentällä ja sarjataulukossa. (Arkistokuva: Eveliina Halttu)