Futsal-Liiga: PP-70 Tampereen herra, JoSePa voitti Sievin, Mad Max maalijuhlissa

Futsal-Liigassa pelattiin viikonloppuna kuusi ottelua, joista viisi Pirkanmaalla. Sunnuntaina Mad Max löylytti Riemua kotisalissaan Valkeakoskella peräti 11–3 Yasar Elbellerin tehdessä neljä osumaa. PP-70 voitti Tampereen paikallisottelussa Ilveksen puhtaasti 0–4. Joutsassa JoSePa avasi voittotilinsä voittamalla Sievi FS:n 8–3. Sarjan kärjessä ovat Akaa Futsal, Mad Max ja PP-70; häntäpäässä voitoitta olevien moninkertaisten Suomen mestarien Sievin ja Ilveksen olo käy yhä tukalammaksi.

Maalit:
Mad Max: Mikko Heritty 2, Yasar Elbeller 4, Kim Lingman 2, Mikko Matinaro, Matti Jussila, Mika Jussila

Maalit:
JoSePa: Oskari Luoma, Jari Kotimäki, Matias Paappanen 2, Janne Kosunen, Otto Piili, Benno Hanslian, Aake Partio
Sievi FS: Juho Alasuutari 2, Henri Heikkilä

Futsal-Liigassa pelattiin viikonloppuna kuusi ottelua, joista viisi Pirkanmaalla. Lauantain voittajia olivat Akaa Futsal, GFT ja FC Kemi. Sunnuntaina Mad Max löylytti Riemua kotisalissaan Valkeakoskella peräti 11–3 Yasar Elbellerin tehdessä neljä osumaa. PP-70 voitti Tampereen paikallisottelussa Ilveksen puhtaasti 0–4. Joutsassa JoSePa avasi voittotilinsä voittamalla Sievi FS:n 8–3.

Sarjan kärjessä ovat Akaa Futsal, Mad Max ja PP-70; häntäpäässä voitoitta olevien moninkertaisten Suomen mestarien Sievin ja Ilveksen olo käy yhä tukalammaksi.

Futsal-Liiga jatkuu keskiviikkona kolmella paikallisottelulla ennen maaottelutaukoa, jolloin Suomen maajoukkue kokoontuu Eerikkilään leirille ja matkaa Puolaan MM-karsintoihin.

Yasar Elbeller oli sunnuntain tehomies. (Kuva: Calahan.kuvat.fi)

Valkeakoskella nähtiin yksipuolinen näytös: vahvalla jalalla parketilla ollut kotijoukkue Mad Max riepotteli pahasti tuuliajolla ollutta Riemua ja ottelu vaikutti ratkenneen jo ensimmäisellä puoliajalla. Etenkin “Mäxien” erikoistilanneosaaminen oli myrkkyä jyväskyläläisille. Riemun parista kavennusmaalista huolimatta sama tahti jatkui toisellakin puoliajalla; tahtipuikkoa heiluttelivat erityisesti Akaasta Valkeakoskelle siirtyneet Yasar Elbeller (4 + 1) ja maajoukkueessakin esiintynyt Mika Jussila (1 + 3). Riemun avausmaalin tehnyt Leevi Kemppainen ajettiin viimeisellä minuutilla ulos käsitorjunnasta, mikä tietää lisää päänvaivaa Riemulle seuraavaan otteluun. Mad Max on kolmen ottelun jälkeen liigassa toisena heti Akaa Futsalin jälkeen; jo kolme murskatappiota kärsinyt Riemu keikkuu playoff-viivan tuntumassa.

Mad Maxin raportti

Vili-Atte Mäkinen laukoi taas kaksi maalia. (Kuva: Esa Norvia)

Tampereen paikallisottelusta ounasteltiin tasaista ja kiihkeää taistelua pisteistä. Kaupungin futsalvaltikkaa kautta aikojen hallinnut Ilves FS joutui nöyrtymään tänä syksynä jo neljännen kerran kotihallissaan Kaupissa, kun länsitamperelainen PP-70 haki täyden pistepotin. Avausmaalin ampui jo 2. minuutilla vapaapotkusta Vili-Atte Mäkinen. Toisen puoliajan alussa liigadebytantti Riku Laitinen murtautui keskeltä läpi ja tuplasi vieraiden johdon. Ilveksen takaa-ajo oli jo toisen kerran samana viikonloppuna tehotonta; PP-70 kaasutteli lopulta selkeään 0–4-voittoon Mäkisen ja Laitisen osuttua toistamiseen, tällä kertaa tyhjään Ilves-maaliin. Jani-Petteri Soininen Peli-Poikien maalilla kuittasi ansioluetteloonsa hienon nollapelin. PP-70 kipusi sarjassa kolmanneksi, Ilves on yhä toiseksi viimeisenä yhdellä sarjapisteellään.

Ilveksen raportti

PP-70:n raportti

Tampereen herruus on toistaiseksi PP-70:n. (Kuva: Ilves FS:n facebook-sivut)

Joutsassa toista liigakauttaan pelaava kotijoukkue JoSePa ja kolminkertainen mestari (2014–17) Sievi FS metsästivät kauden avausvoittoaan. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä pitkälle toisen puoliajan puolivälin yli, kunnes hienoisesti niskan päällä ollut JoSePa maalasi nopeaan tahtiin 4–3 (Janne Kosunen) ja 5–3 (Otto Piili). Sievi FS oli pakotettu jahtaamaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta hurmiossa kotisalissaan puolustanut JoSePa osui kolmesti tyhjiin. Loppulukemat 8–3 eivät kenties tee täysin oikeutta jännittävälle ja pitkään tasaisena pysyneelle ottelulle, mutta Sievi teki ratkaisevat virheet omalla puolustusalueellaan ja JoSePa hyödynsi paikkansa etevästi. Kotijoukkueen parhaana palkittu nuori Matias Paappanen osui kahdesti; Janne Kosunen ja Jere Keskinen antoivat myös vahvan panoksen. Sievin monissa liemissä keitetyt, kokeneet Juho Alasuutari ja Henri Heikkilä pitivät joukkueensa pelissä vaikeina hetkinä, mutta se ei riittänyt: vanha valta näyttää vaihtuneen. JoSePa kipuaa kohti keskikastia, Sievi on jämähtänyt sarjajumboksi.

Valmentajien kommentteja:

Kaj Ollikainen, Sievi FS:
Virheisiin tämä ratkesi, erityisesti toisen jakson alku oli kamala. Nuorille pelaajille niitä sattuu, mutta nyt on huolestuttavaa, että kokeneetkin pelaajat tekevät virheitä. Onko jotain  keskittymisen puutetta vai mitä? Aika pyöreä ottelu noin muuten, kyllä meilläkin omat saumamme oli.