Takaisin
16.1.2020 klo 23.27

Futsal-Liiga: Meri-Lapissa draamaa, FC Kemi kukisti ToPV:n jatkoajalla

Jaa:

Ⓒ Teemu Kvist

Kemin Tervahallissa nähtiin erittäin kuuma, jännittävä ja kaksijakoinen Meri-Lapin derby, josta ei tunteita ja dramatiikkaa puuttunut. Tornion Palloveikot pääsivät puoliajalle ansaitussa 1–4-vierasjohdossa, mutta FC Kemi kuroi pelin 5–5-tasanumeroihin lentävällä maalivahdilla. Jatkoajan ainoasta maalista vastasi liigan supertähti Enderson Suárez, ja kemiläiset pääsivät juhlimaan kahden pisteen jatkoaikavoittoa.

Futsal-Liiga
to 16.1.2020

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – ToPV 6–5 ja., 5–5 (1–4)

Maalit:

FC Kemi: Enderson Suárez 3, Boris Čizmar, Tuukka Pikkarainen, ToPV o.m.

ToPV: Henri Alamikkotervo 2, Italo 2, Jarmo Junno

Ottelukoosteita Futsal-liiga.tv:ssä. >>

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Tulospalveluarkisto >>

Ottelut ja sarjat >>

Kemin Tervahallissa nähtiin erittäin kuuma, jännittävä ja kaksijakoinen Meri-Lapin derby, josta ei tunteita ja dramatiikkaa puuttunut. Sarjanelonen, ensimmäistä liigakauttaan pelaava Tornion Palloveikot oli avausjaksolla huomattavasti valmiimpi ja piti kotijoukkueen aisoissa. Tästä huolimatta ToPV:n päävalmentaja Oleg Jeprintsev passitettiin suihkuun suunsoitosta. Etenkin 1. puoliajan lopussa FC Kemi oli sekaisin ja vahvan kaksiminuuttisen siivittämänä ToPV pääsi koppiin peräti 1–4-johdossa. Kaikista ToPV:n maaleista vastasi vahva ykkösketju Iiro Vanha - Italo - Jarmo Junno - Henri Alamikkotervo.


ToPV:n ykkösketju leipoi viisi maalia, mutta se riitti vain yhteen sarjapisteeseen. Kuva: Teemu Kvist)

Toiselle puoliajalle FC Kemi tuli huomattavasti paremmalla ilmeellä ja kuroi maali kerrallaan vieraiden etumatkaa umpeen. Hyvissä ajoin aloitettu ylivoimapyöritys tuotti lopulta kemiläisille kaksi tarvittavaa maalia, jotka puttasivat sisään Tuukka Pikkarainen ja Vesa Lilja vähän ennen loppusummeria, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Kun jatkoaikaa oli pelattu vain kymmenen sekuntia, vei Enderson Suárez Kemin ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 10 metrin täplältä ToPV:n virhetilin täytyttyä. Myös FC Kemin virheet täyttyivät molemmilla puoliajoilla, joten ToPV pääsi ottelussa yhteensä peräti viisi kertaa 10 metrin pisteelle. Yksikään torniolaisyritys ei uponnut Kemi-maalivahti Slobodan Tomićin selän taa, joten ottelun ratkaisun avaimiksi voidaan mainita kymppimetriset. Ensimmäisellä puoliajalla pari helppoa laukausta päästänyt Tomić nousikin lopussa ottelun suurimmaksi sankariksi.

Näin FC Kemin hurja puhtaiden kotivoittojen putki katkesi viimein, mutta kemiläisyleisö sai juhlia kahden pisteen kotivoittoa Enderson Suárezin kolmen maalin siivittämänä. Vesa Lilja syötti lentävänä maalivahtina puttaamansa tasoituksen lisäksi kaksi maalia. Myös ToPV:n kannattajia oli paikalla runsaasti ja kovaäänisesti. Torniolaisten parhaana palkittiin tehot 2 + 1 tehnyt Henri Alamikkotervo, josta kuultaneen vielä. Ketjukaveri Italo tehoili myös 2 + 1, mutta ToPV:n kakkosketju jäi derbyssä nollille.

Ottelun yleisömäärä oli 537 katsojaa, joten Tervahalli oli liki loppuunmyyty. Kuumaa tunnelmaa nostattivat kannattajien karskit huutelut, ottelussa jaetut kuusi keltaista korttia ja peräti 24 kumulatiivista rikettä (FC Kemi 15, ToPV 9). Ottelu oli keskiviikkoisen Jyväskylän derbyn ohella hienoa mainosta futsalille ja kotimaan jännittävälle pääsarjalle.


FC Kemi on kotihallissaan yhä voittamaton. (Kuva: Teemu Kvist)

Futsal-Liiga jää nyt maajoukkuetaolle ja palaa ohjelmaan lauantaina 25.1. täyden kierroksen merkeissä. Akaa Futsal johtaa sarjaa, FC Kemi on toisena, KaDy kolmantena ja ToPV nelosena.

Meri-Lapin joukkueiden tunnelmia huikeasta derbystä löytyy parhaiten heidän some-kanaviltaan, erityisesti Facebook-sivuilta:

FC Kemin facebook-sivu >>

ToPV:n facebook-sivu >>
 

* * *

 

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä

Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041