Futsal-Liiga: Mad Maxille voitto Akaasta, voitot myös Sieville, Ilvekselle ja SoVolle

Pääkuva: Nicola Erceg teki komean debyytin SoVon paidassa.

Lauantaina pelattiin neljä miesten Futsal-Liigan ottelua: JoSePa matkusti Sievin vieraaksi, SoVo isännöi GFT:tä ja Pirkanmaalla pelattiin peräti kaksi paikallisottelua: PP-70 isännöi Ilvestä ja Mad Max Akaa Futsalia. Kotiotteluissaan hyvin pelannut Sievi, Nikola Ercegin värvännyt SoVo ja sarjan peräpäästä ponnistava Ilves voittivat ottelunsa, mutta kenties dramaattisin ottelu käytiin Valkeakoskella, jossa Mad Maxin takaa-ajo puri ja Akaa otti kauden toisen tappionsa.

Liiga jatkuu sunnuntaina klo 14. Kemissä pelaavat FC Kemi ja JoSePa, klo 15 Akaa Futsal isännöi Riemua ja klo 16 vihelletään käyntiin GFT–PP-70 ja SoVo–ToPV.

Akaa Futsal: Dusan Milojevic, Petri Grönholm, Rafael Giorgio

Mad Maxin ja Akaan kohtaamisesta Valkeakoskella tuli todellinen jännitysnäytelmä, jossa ennakkosuosikki Akaa joutui taipumaan. Ottelu alkoi vieraiden painostuksella, ja tarkkaan puolustanut Mad Max tyytyi pitkään vastahyökkäyksiin. Akaan Dusan Milojevic onnistui saamaan vetojalkansa vapaaksi ja pallon maaliin viiden minuutin jälkeen, mutta pian ensimmäisen neljänneksen jälkeen Mad Max otti pelin kontrolliin ja pakotti Akaan aina kuudenteen rikkeeseen saakka. Justus Kunnaksen kymppimetrinen kilahti tolppaan, mutta jakson lopulla Mikko Matinaro tasoitti pelin nopeasta sisäänpotkusta.

Justus Kunnas tuuttasi maalin Akaan verkkoon. (Arkistokuva Esa Norvia)

Toisen jakson alussa rikkeet oli nollattu ja Akaa näytti ottavan riittävän kaulan Petri Grönholmin ja Rafael Giorgion maaleilla. Isäntien taisteluilme oli kuitenkin tallella, ja Kunnas ja Mika Jussila toivat pelin tasoihin. Mad Max meni ensimmäistä kertaa johtoon 37. minuutilla, ja Akaan takaa-ajoyritys toi vain yhden takaiskumaalin, kun erinomaisen pelin pelannut Max-vahti Jan Holm rokotti tyhjiin iltapäivän viimeisen osuman.

PP-70 - Ilves FS 11.1.2020
Ilveksellä kulki lujaa Pirkanmaan derbyssä. Ville Koskela jallittaa. (Kuva Esa Norvia)

Pirkanmaan toinen paikallispeli oli sarjajumbo Ilveksen kannalta kriittisen tärkeä: moninkertaisen Suomen mestarin on pakko saada pisteitä välttääkseen putoaminen Ykköseen. Toisaalta PP-70 tavoittelee ensimmäistä pudotuspelipaikkaansa ja oli ennen ottelua pienellä kaulalla sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Taulukon viimeinen kolmannes on tiivis, ja voiton myötä Ilveksellä on edelleen mahdollisuus paitsi varmistaa sarjapaikka myös nousta pleijariviivan yläpuolelle.

Vaikka Ilves meni heti toisen jakson alussa 0–3-johtoon, sähäkällä PP:llä oli mahdollisuutensa tasoittaa, ja Markus Säteen ja Mikko Ala-Hakunin vastahyökkäys toikin kavennuksen. Antti Teittisen miehistö ei kuitenkaan lopulta jättänyt paljon jossiteltavaa vaan otti pelin hallintaansa. Tälle kaudelle Ilvekseen tullut Riku Oras teki ensimmäiset kaksi liigamaaliaan, Sampo Suonpää osui kerran  ja kokeneen kaartin Teittinen ja Jaakko Ahokas viimeistelivät lukemiksi 1–6.

SoVo - GFT 11.1.2020 Marko Laaksonen
SoVon Marko Laaksonen tylsytti GFT:n ja hankki vielä syöttöpisteen. (Kuva Christoffer Enckelman)

Somerolla pelatussa Etelä-Suomen derbyssä nähtiin erittäin tasainen vääntö sarjapisteistä SoVon ja GFT:n kesken. SoVo-paidassa debytoi Sievin seuraikonina paremmin tunnettu Nikola Erceg, joka pelasi alkukauden Örebro FC:ssä. Juho Pettersson ja Joonas Manzo veivät SoVo:n 2–0-taukojohtoon, mutta sitkeä GFT kampesi tasoihin toisella puoliajalla Antti Arvolan ja Kasperi Halmeen osumilla. Toinen puoliaika oli erittäin tasainen, mutta SoVo oli terävämpi viimeistelyssä: maalikanuuna Gezim Voca vei isännät jälleen johtoon itse hankkimastaan rangaistuspotkusta. Heti perään Erceg ohjasi Marko Laaksosen pitkän avauksen maaliin. Lasse Saaren kova laukaus keskisektorilta toi espoolaiset vielä ylivoimapelissä maalin päähän, mutta Arber Istrefi niittasi loppulukemiksi 5–3. Erceg oli odotetusti selkeä vahvistus taitavaan mutta harventuneeseen SoVo-miehistöön. SoVo paranteli asemiaan 7. sijalla playoff-viivan yllä; GFT jatkaa viidentenä mutta nyt jo kärkikolmikosta jääneenä. Molemmat pelaavat jälleen huomenna kotisaleissaan.

SoVon raportti

GFT:n raportti

Sievin monitoimihalli
Sievi FS – JoSePa 6–3 (5–1)

Maalit:
Sievi FS: Henri Heikkilä, Atte Häivälä, Jaakko Alasuutari 2, Joni Pakola, Vilho Hanni
JoSePa: Otto Piili, Jari Kotimäki 2

Sievi FS juhli JoSePan kustannuksella. (kuva Sievi Facebook)

Sievi FS jatkoi hyvien kotiotteluidensa sarjaa voittamalla JoSePan selkein 6–3-lukemin. Otto Piili vei vieraat 0–1-johtoon pompulla hieman varkain, mutta muuten avauspuoliaika oli Sievin näytöstä. Jaakko Alasuutari orkestroi Sievin maalijuhlia kahdella nopealla osumalla; tauolle mentiin laveassa 5–1-kotijohdossa. Ottelun loppupuolella JoSePa lähti kuromaan neljän maalin takamatkaa vaihtamalla Jari Kotimäen lentävän maalivahdin tontille, mikä tuotti nopeasti tulosta kahden Kotimäen vasurillaan laukoman maalin muodossa. Näin viimeisille minuuteille saatiin sittenkin vielä jännitystä. Takaa-ajo päättyi kuitenkin Vilho Hannin riistäessä pallon terävästi alimmalta pelaajalta ja iskiessä viimeisen naulan JoSePan arkkuun. Hanni ja Kotimäki palkittiin joukkueiden parhaina pelaajina. Sievi FS nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella playoff-viivan yläpuolelle; JoSePan syöksykierre kohti putoamiskamppailua sen kun jatkuu. Sievi FS jää jo maaottelutauolle; JoSePa jatkaa vielä huomiseksi Kemiin, entistäkin haastavampaan vierasotteluun.