Futsal-Liiga: Maalihurjastelua Akaassa, Torniossa ja Espoossa

Keskiviikkoiltana pelattiin kolme Futsal-Liigan vaiherikasta paikallisottelua. GFT koulutti SoVoa jo ensimmäisen 30 minuutin aikana Panu Aution toimiessa kapellimestarina, Torniossa Kemin takaa-ajo ei aivan riittänyt, ja Akaassakin isännät olivat vahvempia, vaikka Mad Max tuli kerran rinnalle ja ohikin. Maaottelutauon alla nähtiin peräti viisi hattutemppua ja yhteensä 22 maalia, ja punaisia korttejakin vilautettiin jokaisella pelipaikkakunnalla.

Miesten Futsal-Liiga 2019–20
Kierrosraportti 4
ke 16.10.2019

Maalikoosteita Futsal-Liiga-tv:ssä.

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkoiltana kolme ottelua, joita voi luonnehtia paikallispeleiksi: Tornion Palloveikot isännöi FC Kemiä, Akaa Futsalin vieraaksi tuli Mad Max Valkeakoskelta ja Espoon GFT isännöi Someron Voimaa, joka pelaa väliaikaisesti kotiottelunsa samassa hallissa.

Ilta eteni maalijuhlien merkeissä. Torniossa ja Akaassa tehtiin 10 maalia, Espoossa peräti 12. Puhtaalla pelillä ensimmäisen liigakautensa aloittanut ToPV otti kolmannen voittonsa lukemin 6–4 (2–1) ja varmisti näin Meri-Lapin herruuden. Jo neljännen liigapelinsä pelannut Akaa otti jälleen voiton, vaikka Mad Max tuli kertaalleen kolmen maalin takaa tasoihin ja ohi. GFT:n voitto SoVosta varmistui viimeistään 31. minuutilla tilanteessa 7–0: SoVon loppukiri jäi Gezim Vocan hattutempusta huolimatta neljään maaliin ja ottelu päättyi lukemin 8–4 (4–0).

tä vastaan 16.10.2019
SoVon Valdrin Rashica iski maalin kultaisten nuottaan, mutta voitto jäi saamatta. (Kuva Siiri Perälä)

Vocan ohella hatullisen maaleja iskivät GFT:n Panu Autio ja Lasse Saari sekä Akaan Dušan Milojević ja Juhana Jyrkiäinen. Maalien lisäksi nähtiin ulosajoja: Tornion Jussi-Esko Berg, Mad Maxin Matti Jussila ja SoVon Moshtagh Yaghoubi sekä Valdrin Rashica lähtivät suihkuun ennen aikojaan.

Keskiviikkoillan voittajat jatkavat sarjan kärjessä: Akaa 12 pisteellä ensimmäisenä, sitten GFT ja ToPV 9 pisteellä (Torniolla yksi peli vähemmän pelattuna). Miesten Futsal-Liiga jatkuu kahden viikon tauon ja Puolassa pelattavien MM-karsintatteluiden jälkeen 30.10.

Maalit:
ToPV: Henrique Macedo Basilio Italo 2, Aleksi Kylmälä 2, Iiro Vanha, Jarmo Junno

Opinmäen liikuntahalli
Golden Futsal Team – Someron Voima 8–4 (4–0)
Maalit:
GFT: Panu Autio 3, Lasse Saari 3, Antti Arvola 2
SoVo: Gezim Voca 3, Valdrin Rashica

Pohjolan hegemoniakamppailussa vastakkain oli kaksi paljon panostanutta joukkuetta: kolmen Suomen maajoukkuepelaajan tähdittämä ToPV ja oman kylän poikia Serbiasta ja Venezuelasta vahvistanut FC Kemi. Serbian maajoukkuemies Boris Čizmar aloitti maalinteon Kemin hyväksi, mutta Tornio vei pidemmän korren. Kahteen kertaan maalinteossa onnistuivat Torniolta brassivahvistus Italo ja nuori maajoukkuemies Aleksi Kylmälä samoin kuin ottelu viimeiset osumat iskenyt Kemin Tuukka Pikkarainen. Liiganousija on nyt kaatanut kertaalleen muuten hyvän alkukauden pelanneen GFT:n, alavireisen kestomenestyjä Ilveksen ja paikallisvastustajansa Kemin. Merkintöjä on vain voittosarakkeessa.

Akaa Futsal, joka on Leijona Futsalin nimellä vienyt kaksi viimeistä SM-hopeaa, näytti olevan jälleen pitelemättömissä, kun Dušan Milojević ja Juhana Jyrkiäinen juonivat kolmen maalin johdon jo ensimmäisen kahdentoista minuutin aikana. Tomi Tuomisen valmentama Mad Max ei kuitenkaan lannistunut. Jukka Saari piti joukkuetta pystyssä torjunnoillaan, ja hyökkäyspäässä käytettiin tilanteet hyödyksi. Tauolla peli oli jo tasan, ja Akaasta siirtynyt Yasar Elbeller vei koskilaiset johtoon, kun peliä oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia. Akaa tuli kuitenkin tasoihin liivipelaajalla, ja tasatilanteessakin isännät hakivat voittomaalia ilman maalivahtia. Se tulikin, ja kun vieraiden ylivoimapeli ei ollut tällä kertaa yhtä tehokasta, Akaa saattoi merkitä jälleen puhtaan voiton tililleen.

Dusan Milojevic
Akaan Dušan Milojević oli pelipäällä ja iloitteli Jyrkiäisen ohella hattutempun derbyssä. (Kuva Tuukka Nyström)

Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Suomi-futsalin ikoni Panu Autio koulutti tulivoimaista Someroa kolmella maalillaan ottelussa, joka ratkesi käytännössä viimeistään toisen jakson alussa, kun maajoukkuevahti Antti Koivumäki nollasi kerran toisensa jälkeen SoVon hyökkäykset. Vaiherikkaassa ottelussa nähtiin kuitenkin suuri määrä rikkeitä, ja pallo vietiin kertaalleen GFT:n maalin edessä rangaistuspotkupilkulle ja molemmissa päissä nähtiin kymppimetrisiä. Gezim Voca aloitti SoVon kirin 35. minuutilla, mutta hänen hattutemppunsa ei riittänyt joukkuetovereiden ottaessa kaksi ulosajoa.

n pelaajat juhlivat voittoa SoVosta 16.10.2019
GFT:n leirissä oli ilo ylimmillään. Lasse Saari iski hatullisen ja Antti Arvola säesti kahdella maalilla. (Kuva Siiri Perälä)

Ottelussa nähtiin veljekset eri paidoissa: Moshtagh Yaghoubi edusti tutusti SoVoa, viime kaudella Ykkösen Zenithissä tehoilla hurjastellut Hassan Yaghoubi pelasi GFT:n paidassa.

Moshtagh Yaghoubi vääntää Niko Stenholmin kanssa. Hassan seuraa. (Kuva Siiri Perälä)