Futsal-Liiga: Leijona voitokas Sievissä, tamperelaiset vahvoja kotonaan, Voca liekeissä Somerolla

Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua. Kärkiottelussa Sievissä Leijona Futsal käänsi kahden maalin takaa-ajoaseman komeasti 2–5-vierasvoitoksi. Näin Leijona nousi kamppailemaan vähintään runkosarjan kakkossijasta tasaväkisesti. Tampereella molemmat kotijoukkueet, PP-70 ja Ilves FS, parantelivat asemiaan kotivoitoilla. SoVo jatkoi pitelemättömän Gezim Vocan johdolla maaliherkuttelua kotihallissaan voittamalla Mad Maxin peräti 8–3. KaDyn ja FC Kemin välinen ottelu pelataan keskiviikkoiltana Jyväskylässä.

Maalit:
SoVo: Mohammad Ahmadi, Gezim Voca 5 maalia, Eetu Kauria, Mad Max om.

Maalit:
Ilves FS: Jussi Nummela, Jaakko Ahokas, Rafael Giorgio, Lassi Lintula, Tomi Lahtinen

Tesoman palloiluhalli, Tampere

Pudotuspeliviivan alla käytiin Pirkanmaan paikallisvääntö, jossa Tampereen Peli-Pojat-70 osoittautui kotihallissaan Tesomalla Pirkkalan Jalkapalloklubia etevämmäksi. Playoff-paikkaa tosissaan jahtaava PP-70 teki eron jo ensimmäisellä puoliajalla mennen 3–0-johtoon alle yhdeksässä minuutissa. Kun joukkueen ykköspyssy Matias Hovi laukoi klassisen “pukukoppimaalin” vain 10 sekuntia ennen taukosummeria, näyttivät asetelmat tamperelaisten kannalta hyvältä. PJK:n takaa-ajo tuotti toisella puoliajalla vain yhden lohdutusmaalin, joten pisteet kirjattiin länsitamperelaisille. Illan tehomiehenä hääri Mikko Ala-Hakuni tehoilla 1 + 1. “Tässä vaiheessa syytä keskittyä sarjapaikan uusimiseen”, toteaa pettynyt PJK:n joukkueenjohto Twitter-tilillään kahden tappion viikonlopun päätteeksi.

(kuva: SoVo:n facebook-sivut)

Someron Voima on pikku notkahduksen jälkeen päässyt etenkin kotihallissaan taas hirmuvauhtiin pitelemättömän Gezim Vocan johdolla. Suomenkosovolainen Voca kolkuttelee jo maajoukkueryhmän portteja; kotimaan Liigan puolella hän ollut aivan liekeissä. Useita entisiä SoVo-pelaajia sisältävä Mad Max -nippu haastoi vieraissa aluksi hyvin mennen johtoon jo avausminuutilla, mutta Voca nakutteli hattutempun täyteen jo kolme sekuntia ennen puoliaikasummeria. Tässä vaiheessa ottelu oli jo ratkaisevan tuntuisesti 6–2-lukemissa. Toisella puoliajalla voimasuhteisiin ei tullut muutosta ja SoVo kirjasi nimiinsä leveän 8–3-kotivoiton. Vocan lisäksi Moshtagh “Mosa” Yaghoubi täydensi hyvän viikonloppunsa tehoilla 0 + 3 ja nuori Eetu Kauria teki ensimmäisen liigamaalinsa. Mad Max on edelleen kolme pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella; SoVo palasi rytinällä taistelemaan vähintään runkosarjan kakkossijasta.

(kuva: Iida Lesell)

Kierroksen helmi pelattiin Sievissä, jossa yhdeksän ottelua perättäin voittanut Sievi FS sai vastaansa vahvassa vireessä olevan Leijonan Akaasta. Sievi meni 2–0-johtoon kolmessa ja puolessa minuutissa Joni Pakolan ja tuoreen maajoukkuemiehen Aleksi Kylmälän osumilla eikä Leijona saanut kuparistaan rikki avauspuolikkaalla hyvistä hyökkäyksistä huolimatta. Toisella puoliajalla voimasuhteet kääntyivät täysin ja Leijona kuroi Sievin johdon umpeen maali kerrallaan. Sekä kavennuksen että tasoituksen laukoi Juhana Jyrkiäinen vasurillaan; serbivahvistus Dusan Milojevic teki kaksi seuraavaa osumaa 33. ja 36. minuuteilla. Sievin yrittäessä tasoitttaa peliä lentävällä maalivahdilla LeiF kaunisteli vielä lukemia yhdellä lisäosumalla. Sievi FS:n voittoputki katkesi viimein ja sarjakärki Kampuksen Dynamon takana tiivistyi huomattavasti taistelussa pudotuspelien eri kierrosten kotieduista.

(kuva: Ilveksen kotisivut)

Tampereen Kaupissa kohtasivat kaksi keskikastin tasaista joukkuetta: Suomi-futsalia pitkään suvereenisti hallinnut Ilves FS ja pirteä sarjanousija Joutsan Seudun Pallo. Tasaisessa ottelussa Ilveksen rutiini ja kotietu olivat valttia ja loppusummerin soidessa taululla olivat lukemat 5–2. Ottelun avausmaalin teki 8. minuutilla Jussi Nummela ja 16. minuutilla Ilveksen parhaana palkittu, maajoukkueleirille kutsuttu Jaakko Ahokas lisäsi kotijohtoa. Kaksi minuuttia ennen puoliaikaa JoSePan ykköstähti Markus Rautiainen kavensi tilanteeksi 2–1. Jose Ikosen tasoitettua peli 30 minuutin kohdalla kaikki oli auki, mutta Ilveksen “italobrassi” Rafael laukoi voittomaalin, kun kellossa oli 36 minuuttia. Viime minuuteilla Ilves osui vielä kahdesti ja jätti joutsalaisvieraat nollille. Joukkueet jatkavat tukevasti pudotuspeleihin oikeuttavilla perättäisillä sarjasijoituksilla 6. ja 7.