Takaisin
6.4.2019 klo 20.31

Futsal-Liiga: Leijona finaaleihin, SoVon ja KaDyn välieräsarja jatkuu

Jaa:

Ⓒ Sami Virtanen

Miesten Futsal-Liigan välierät jatkuivat lauantaina ja finaalipaikka oli katkolla molemmilla ottelupaikkakunnilla. Leijona onnistui voittamaan Espoossa GFT:n jo kolmannen kerran ja eteni ensimmäisenä joukkueena finaaleihin puhtaasti voitoin 3–0. Somerolla KaDy ei onnistunut katkaisemaan sarjaa, vaan SoVo nappasi kotihallissaan makoisan 3–2-voiton. Voitot ovat nyt 12 KaDyn hyväksi. Neljäs osaottelu pelataan heti sunnuntaina 7.4. Somerolla klo 16.00. GFT:n kausi päättyy pronssiotteluun.
 

Miesten Futsal-Liiga
3. välierät
la 6.4.2019
 
 
Opinmäen koulu, Espoo
GFT – Leijona Futsal 2–4 (1–2)       
Maalintekijät:
GFT: Antti Arvola, Panu Autio
Leijona Futsal: Miikka Hurme, Dusan Milojevic, Jussi Nyström, Jovan Stankovic
 
 
Somero, Monitoimitalo
SoVo – KaDy 3–2 (0–0)       
Maalintekijät:
SoVo: Arber Istrefi 2, Gezim Voca
KaDy: David Parente 2
 
 
Maalikoosteita Futsal-Liiga.TV:llä.

* * *

Miesten Futsal-Liigan välierät jatkuivat lauantaina ja finaalipaikka oli katkolla molemmilla ottelupaikkakunnilla. Leijona onnistui voittamaan Espoossa GFT:n jo kolmannen kerran ja eteni ensimmäisenä joukkueena finaaleihin puhtaasti voitoin 3–0. Somerolla KaDy ei onnistunut katkaisemaan sarjaa, vaan SoVo nappasi kotihallissaan makoisan 3–2-voiton. Voitot ovat nyt 12 KaDyn hyväksi. Neljäs osaottelu pelataan heti sunnuntaina 7.4. Somerolla klo 16.00. GFT:n kausi päättyy pronssiotteluun.

* * *


Leijona Futsal juhlii. (Kuva: Tuukka Nyström / Leijona Futsalin kotisivut)

Miesten Futsal-Liiga
3. välierät
la 6.4.2019

Opinmäen koulu, Espoo

GFT – Leijona Futsal 2–4 (1–2)       

Espoossa finaalipaikka oli katkolla erinomaisen kevään voittamattomana pelanneelle Leijona Futsalille, joka oli onnistunut kotihallissaan nitistämään GFT:n kahdesti yllättävänkin selvin numeroin. Opinmäen isommalla parketilla voimasuhteiden ennustettiin tasaantuvan ja niin kävikin. Tasaisesta pelinkulusta huolimatta Leijona Futsal onnistui karkaamaan avausjaksolla kahden maalin johtoon Miikka Hurmeen ja Dusan Milojevicin osuttua hienoista kuvioista. Ennen taukosummeria espoolaisten kevätkierroksen sateentekijä Antti Arvola kavensi lukemiksi 1–2.

Toisella puoliajalla GFT laittoi kaiken peliin tullakseen tasoihin ja jatkaakseen sarjaa. Kapteeni Panu Autio onnistuikin tasoittamaan puntit 30. minuutilla nuorten maajoukkuepelaaja Otto Jukon passista. Muutaman minuutin peli aaltoili hyvin tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa ottaa johto käsiin. Ratkaisijan viitan otti lopulta harteilleen LeiF:in kapteeni Jussi Nyström, jonka painava laukaus painui GFT:n verkkoon.

GFT otti välittömästi lentävän maalivahdin käyttöön ja haki tasoitusta ylivoimakuviolla. Maalinteossa onnistui kuitenkin enää Leijona, kun huippukevättä pelaava pelaaja-valmentaja Jovan Stankovic kaunisteli viimeisellä minuutilla akaalaisten voittolukemiksi 2–4. Näin Leijona voitti ottelusarjan suoraan kolmessa ottelussa 3–0 ja eteni seurahistorian toisiin SM-finaaleihin.  Kaiken kaikkiaan lauantain Espoon-ottelu oli huomattavasti tasaisempi kuin edellisviikonloppuna Toijalassa pelatut pelit, joita LeiF hallitsi selvemmin.

GFT jäi runkosarjassa Leijonan taakse vain maalierolla, joten oli alunperinkin pienestä kiinni, ettei GFT päässyt välieräsarjaan kotiedun turvin. GFT:n kausi päättyy pääsiäisen aikaan pronssiotteluun. Edellisestä Espoolaisten mestaruudesta (kevät 2009) on nyt tasan 10 vuotta; nykyisestä joukkueesta nuo kultajuhlat muistavat enää kapteeni Panu Autio ja päävalmentaja Ville Sihvonen.

LeiF - SoVo 31.3.2019 Jussi Nyström
Jussi Nyström laukoi ratkaisevan maalin. (Kuva: Tuukka Nyström / Leijona Futsal)

GFT:n päävalmentaja Ville Sihvonen otti tappion ja finaalista putoamisen vastaan tyynesti.

– Tulosta on kunnioitettava: Leijona ansaitsi finaalipaikkansa, koska onnistui voittamaan meidät kolmesti. Kolmas ottelu oli selvästi tasaisin; laitoimme tänään kampoihin vieraille hyvin ja ottelu olisi voinut kääntyä meillekin. Toijalassa LeiF oli kuitenkin pari askelta edellä, joten ei tässä jossiteltavaa jäänyt.

GFT:n kokenut kapteeni Panu Autio oli hyvin samoilla linjoilla pääkäskijän kanssa.

– Ansaittu finaalipaikka Leijonalle. Viimeinen peli oli meiltä paras näistä kolmesta välierästä ja nousimme hyvin rinnalle 2–2-tilanteeseen. Viimeinen silaus jäi puuttumaan. Leijona voitti meidät viidesti tänä vuonna ja edellisestä meidän voitostamme keskinäisissä alkaa olla jo aikaa. Meillä on tässä kuitenkin monta nuorta kaveria, joilta SM-mitalikin puuttuu, joten nyt huilataan hetki, pelataan Espanja-maaottelut ja kootaan rivit vielä kerran pronssiotteluun, Autio päättää.

Leijona Futsalin kapteeni Jussi Nyström oli iloinen voitosta ja finaalipaikasta:

– Melko tarkkaa peliä se oli alusta loppuun, ei meiltä tosiaan mikään paras peli ollut mutta raavittiin tärkein eli voitto ja finaalipaikka. Alun jälkeen luotiin ekalla jaksolla monta maalipaikkaa mutta siellä oli kaverin veskari vireessä ja tolpat oli meitä vastaan. Pidettiin kuitenkin GFT pois vaarallisilta paikoilta ja luotettiin omaan tekemiseen. Pääasia että voitto tuli.

Myös 2–3-voittomaali tuli Nyströmin lapikkaasta:

– Saatiin siinä katko ja tiesin että Jute [Juhana Jyrkiäinen] tarjoilee, jos vaan jalat riittää nousta vetopaikoille. Jostain kainalosta se uppos ja tuntu pirun hyvältä! Nyt ladataan akut ja jatketaan marssia.

GFT:n raportti

Leijona Futsalin raportti

KaDyn Jani Korpela ja SoVon Arber Istrefi
Jani Korpela ja Arber Istrefi kamppailevat voitosta sunnuntainakin Somerolla. (Kuva: Sami Virtanen)

Somero, Monitoimitalo
SoVo – KaDy 3–2 (0–0)       

Kampuksen Dynamolla oli mahdollisuus katkaista sarja Someron Voimaa vastaan lauantaina Somerolla. KaDy oli voittanut kaksi ensimmäistä välierää Jyväskylässä. SoVo onnistui kuitenkin selkä seinää vasten pitämään sarjan elossa nappaamalla vakuuttavan kotivoiton maalein 3–2 (0–0).

Avausjakso oli pelillisesti selvää KaDyn pallonhallintaa, mutta maalit jäivät uupumaan. Loppukevään Dynamoa vahvistava portugalilaiskolossi David Parente laukoi kahdesti avopaikasta reilusti ohi maalin. SoVon maalivahti Marko Laaksonen oli erinomaisella torjuntapäällä pelastaen esimerkiksi Newton Jr:n laukauksen kimmokkeen maaliviivalta. Myös SoVo hyökkäsi pari kertaa vaarallisesti; KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen otti pari mestarillista lähitorjuntaa puoliajan lopulla.

Toisen puoliajan alussa Parente laukoi tolpan kautta KaDyn 0–1-johtoon ja askelen kohti finaalipaikkaa. KaDyn johto ei kuitenkaan kauaa säilynyt, kun SoVon syömähammas Arber Istrefi katkaisi harhasyötön KaDyn maalialueen tuntumassa ja sijoitti vuorenvarmasti pallon takakulmaan.

Ottelu eteni niukassa KaDyn hallinnassa seuraavat minuutit. Lähimpänä maalia oli Mikko Kytölä, jonka vihainen vasurin laukaus vastahyökkäyksestä pomppasi ylärimasta SoVon maaliviivalle. Vain hetkeä myöhemmin runkosarjan pistepörssin voittanut Gezim Voca osui toisessa päässä onnistuneen kulmakuvion päätteeksi ja vei isännät johtoon. Istrefi lisäsi tarkalla alanurkkalaukauksellaan SoVon johdon jo kahteen maaliin heti seuraavassa vaihdossa.

KaDy aloitti takaa-ajon ylivoimapelillä ja Kytölä puki maalivahdin nutun ylleen. KaDy loi muutaman maalipaikan ylivoimakuviolla, mutta viimeistely ontui. Minuutti ennen loppua Parente kavensi ottelun  suorasta vapaapotkusta, josta pallo pomppi verkkoon SoVo-pelaajien kautta, mutta tasoitus jäi Dynamolta tekemättä.

Näin SoVo juhli 3–2-kotivoittoa ja otteluvoitot kaventuivat 2–1:een KaDyn hyväksi. SoVon onnistumista alleviivasi joukkueen varamiehisyys; aiempien playoffien ykköskokoonpanosta puuttuivat mm. molemmat pohjapelaajat, joita pelaaja-valmentajakaksikko Valdrin Seferi – Aapo Hakala paikkasi uutterasti. SoVon voitto olikin ennen kaikkea puolustustaistelun riemuvoitto.

KaDyn David Parente ohittaa syötöllä SoVon Juho Petterssonin
KaDyn ja SoVon välinen sarja jatkuu sunnuntaina. (Kuva: Sami Virtanen)

SoVon kapteeninnauhaa kantanut Marko Laaksonen torppasi monta vaarallista KaDy-hyökkäystä ja oli yksi lauantai-illan suurista sankareista.

– Tänään oli hyvän näköistä tekemistä meiltä poissaoloista (Eetu Kauria, Juho Pettersson) huolimatta. 1. puoliajalla tuli vähän hölmöilyjä ja vielä toisellakin puoliajalla KaDy onnistui menemään johtoon. Sitten päästiin vähän säkälläkin tasoihin, mistä tuli kaikille uutta virtaa. Ja se säkäkin pitää ansaita. Tässä sarjassa joka päivä pitää löytää omat konstit. Meillä on vähän villi joukkue, mutta meillä on omat vahvuutemme. Nyt yöksi kotiin Turkuun ja huomenna (sunnuntaina) hakemaan toista voittoa, Laaksonen tuumaa.
 
SoVon pelaaja-valmentaja Valdrin Seferi oli tyytyväinen joukkueen avausvoittoon:

– Tähän peliin valmistautuessa keskityttiin erityisesti erikoistilannepelaamiseen. Kun on pelillisesti tasaista ja tarkkaa, niin usein juuri erikoistilanteet ratkaisevat ja niissähän KaDy on tunnetusti ollut kova. Niinpä ratkaisu tuli tällä kertaa meidän onnistuneesta kulmapotkustamme. Huomiseen (sunnuntaihin) tulee lisähaastetta: Valdrin Rashican korttitili on nyt täynnä, joukkueessa on ollut flunssa-aaltoa ja vaivoja. Mutta koetetaan parsia kaikki kasaan ja laittaa kaikki peliin, Seferi lupaa.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli pettynyt tappioon mutta optimistinen:

– Ainoa todellinen futsaltietämys kumpuaa  kokemuksesta. Ilman kokemusta tieto on pelkkää informaatiota. Hetkinä jolloin tulee mahdollisuus ratkaista ottelu tai kokonainen playoff-sarja, täytyy olla valmis kun mahdollisuus tulee. Sitä on kokemuksesta nouseva todellinen tieto.

– Teimme halpoja virheitä molemmissa päissä. Tämä peli oli meidän käsissässämme, muttemme käyttäneet ratkaisun avaimia. Sunnuntaina on uusi peli; toivottavasti se on sarjan viimeinen. Meidän on säilytettävä keskittyminen viimeiseen asti, onnistuttava myös päättämään hyvät hyökkäykset maaliin, montenegrolaisluotsi päättää.

 
 
 
 
* * *

 

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 437 8041