Futsal-Liiga: kärkikolmikko KaDy, GFT ja Sievi voitokkaana joulutauolle

Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina viimeinen ottelukierros ennen joulutaukoa. Viime kevään finaaliparin Leijona Futsal – Kampuksen Dynamo uusinta oli viime minuuteille asti tasainen ja jännittävä, mutta KaDy veti lopulta pidemmän korren maalein 1–5. Klassikkokohtaaminen Ilves FS – GFT Tampereen Kaupissa päättyi espoolaisten 2–5- vierasvoittoon. Lauantain muut voittajat olivat PP-70, Sievi FS ja jatkoajan jälkeen PJK. Liigan kärkikolmikko joulutauolle mennessä on KaDy, GFT ja Sievi FS. Liiga jatkuu lauantaina 5. tammikuuta.

Leijona: Tatu Ahonen
KaDy: Tero Intala, Jani Korpela, Sergei Korsunov, Mikko Kytölä, Newton Jr.

(kuva: Jiri Halttunen)

Toijalassa pelattiin tasaväkinen ja hyvätasoinen revanssi viime kevään finaaliparista Leijona Futsal – Kampuksen Dynamo. Leijonan pivot-pelaaja, viime kauden pistepörssin voittaja Petri Grönholm teki paluun Portugalista Suomen kentille. KaDy meni avauspuoliskolla johtoon Tero Intalan ja Jani Korpelan maaleilla. LeiF oli molemmilla puoliajoilla pitkät jaksot hallitsevampi osapuoli KaDyn vetäytyessä puolustamaan johtoaan tiiviisti, mutta Juha-Matti Savolaisen loistotorjunnat ja maalitolpat pitivät KaDyn johdossa. 26. minuutilla Toijalan kotiyleisön toiveet heräsivät Tatu Ahosen runnoessa kavennuksen maalinsuulta, mutta KaDy kesti Leijonan rynnistyksen. Viimeisillä minuuteilla KaDy namutteli kolme osumaa tyhjään Leijona-maaliin vieden vierasvoiton levein 1–5-lukemin, jotka eivät kuvaa pelin voimasuhteita lainkaan. KaDy jatkaa sarjakärjessä kolmen pisteen erolla GFT:hen, Leijona lähtee joulutauolle viidentenä.

(kuva: Esa Norvia)

Tesomalla Tampereen Peli-Pojat-70 lähti hakemaan revanssia valkeakoskelaisista, jotka olivat voittaneet kuluneella kaudella peräti kolme keskinäistä ottelua (Liiga, Futsal Cup ja Liittocup). Tällä kertaa PP-70 siinä onnistuikin: pisteet jäivät Länsi-Tampereelle tasaisen ja vähämaalisen väännön jälkeen maalein 3–1. Illan sankariksi nousi yhden ottelun pelikiellosta vapautunut PP-70:n pivot-pelaaja Matias Hovi, joka teki joukkueen kaksi viimeistä maalia. Avausmaalin viimeisteli 8. minuutilla Vili-Atte Mäkinen; Mad Maxin ainokaisen teki Mikko Matinaro. Kamppailu pudotuspeliviivan tuntumassa tiivistyi PP-70:n noustessa jo kolmen pisteen päähän Mad Maxista, joten kevättalvelle jää runsaasti jännitettävää.

(kuva: Iida Lesell)

Sievissä mentiin kahden “kyläseuran” mittelössä tasatahtia aina loppuminuuteille saakka, jolloin isäntäjoukkue lunasti ennakkosuosikin paineet ja käänsi tasalukemat 4–1-voitoksi. Kotivoiton arkkitehtinä oli kaksi ensimmäistä Sievin maalia laukonut kokenut Henri Heikkilä. Avauspuoliajalla Sievi oli virhevaikeuksissa ja JoSePan tasoitusmaali syntyikin Sievin virhetilin täytyttyä, kun Markus Rautiainen pyssytti 10-metrisen yläkulmaan. Sievin viimeiset maalit syntyivät aivan loppuminuuteilla JoSePa:n hakiessa tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Kuntopuntarin ykkönen Sievi lähtee joulutauolle herkullisesti kolmossijalta, JoSePa on yhä turvallisesti playoff-viivan yläpuolella seitsemäntenä.

Tampereella pelattiin Suomi-futsalin ikiklassikko Ilveksen ja GFT:n välillä. Jos onkin Ilves ollut kuluneena vuosikymmenenä niskan päällä sekä klassikoissa että pokaaleissa mitattuna, tällä kaudella tästä ei näy merkkiäkään. Syyskuun avauskierroksella GFT kurmautti Ilvestä kotonaan Espoossa maalein 7–2, tällä kertaa voittolukemat olivat 2–5. Tasalukemiin päättyneen avauspuoliajan jälkeen GFT repäisi eron minuuteilla 22.–27.; kovassa vireessä olevat Timo Mikkonen ja Samir “Kello” Haddouti tekivät molemmat kaksi maalia ja ovat nousemassa vauhdilla Liigan eliittipelaajien joukkoon. Ilveksen tuoreet maajoukkueleiriläiset Akseli Tiensuu ja Jaakko Ahokas tekivät lohdutukseksi maalin mieheen. GFT lähtee joulutauolle sarjakakkosena erinomaisista asemista, Ilves on jaetulla viitossijalla.

Kierroksen jännittävin ja maalirikkain ottelu nähtiin Kemin Tervahallissa häntäpään joukkueiden FC Kemin ja Pirkkalan Jalkapalloklubin välillä. PJK meni 1. puoliajan loppuminuuteilla jo 0–3-johtoon, mutta Kemi kuroi eron yhteen maaliin ennen taukosummeria. Toisella puoliajalla jatkui sama kissa ja hiiri -leikki: PJK kuroi johtoa, Kemi kavensi ja tasoitti. Vieraiden kapteeni Miikka Mörö kantoi joukkuettaan reppuselässä tehden varsinaisella peliajalla hattutempun; FC Kemin Joni Lehosmaa osui kahdesti. Jatkoajalla tasainen vääntö jatkui ja ottelu näytti jo menevän voittomaalikilpailuun, kunnes 34 sekuntia ennen loppua PJK sai 6 metrin rangaistuspotkun, josta Miikka Mörö laukoi voimalla yläpesään neljännen osumansa. Näin kaksi sarjapistettä matkasi Pirkkalaan isäntien tyytyessä yhteen. Putoamistaistelu tiivistyi entisestään: PJK nousi jumbosijalta 7 pisteeseen, FC Kemi on pisteen edellä. Oulun Tervarit lähtee joulutauolle peränpitäjänä 6 sarjapisteellään.